نوشته شده توسط : محمد افخمی

کلسیم هیدروکساید گلچای

مشخصات و اطلاعات کلسیم هیدروکساید گلچای:

امروزه جهت ترمیم انواع مختلف مشکلات دندانی و آسیب های دندان از داروها و مراحل مختلفی استفاده می شود. یکی از پرکاربرد ترین داروها جهت ترمیم کانال های دندانی و از بین بردن پوسیدگی‌های درون کانال کلسیم هیدروکساید می‌باشد. از این دارو جهت ترمیم آسیبهای پری اپیکال بسیار موثر است. از طریق این دارو باکتری های موجود در کانال ریشه از بین رفته و همچنین ریزنشت اپیکال نیز افزایش پیدا نمی‌کند. کلسیم هیدروکساید جهت ترمیم کامپوزیت هایی که برمبنای آمالگام و رزین هستند نرم می شود.

این دارو جهت پوشش مستقیم برای نواحی خاص و حفره های عمیق دندانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اثر ضد باکتریایی کلسیم هیدروکساید باعث می شود تا از این دارو در روشهای غیر مستقیم پوشاندن پالپ  که شامل پوسیدگی عاج نیز می باشد  استفاده شود.

امروزه کلسیم هیدروکساید به جهت اثر ضد میکروبی که در داخل کانال ریشه ایجاد می کند به عنوان پرمصرف ترین پانسمان داخل کانال مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل اینکه از این دارو برای حفره های عمیق استفاده می شود این است که این ماده به عنوان پایه روی عاج قرار می گیرد تا لایه سومی را تشکیل دهد و از پالپ محافظت کند.

در  نهایت گلاس آینومر در حفره کانال اعمال شده و ترمیم نهایی صورت می گیرد. با وجود اینکه کلسیم هیدروکساید به عنوان یک داروی بسیار موثر جهت ترمیم داخل کانالی مطرح است لازم است تا جهت دوره های بیشتر از یک ماه برای استفاده از آن احتیاط شود به ویژه برای دندان های کودکان که دارای دیواره های نازک می باشند و یا ریشه‌هایی سست داشته و مستعد شکستگی هستند.

پس از پر کردن داخل کانال توسط کلسیم هیدروکساید لازم است تا این دارو از دندان خارج شود به همین جهت معمولاً با استفاده از شستشوی دستی فراوان با هیپوکلریت سدیم و همچنین ابزار دستی شستشو دارو به صورت کامل از داخل کانال ریشه خارج می شود.

 

مکانیسم عملکرد کلسیم هیدروکساید:

 

حدود یک قرن است که از کلسیم هیدروکساید در دندانپزشکی استفاده میشود. چگونگی عملکرد این دارو از طریق تفکیک یونهای کلسیم و هیدروکسید می باشد که بر روی بافت های حیاتی تاثیر می گذارند و در اثر القای رسوب بافت سخت خواص ضد باکتریایی حاصل می شود. از این دارو جهت از بین بردن باکتری های داخل کانال، سیلر های ریشه، پوشش پالپ، پالپوتومی و کانال اشکی استفاده می شود.

ساده ترین روش برای تهیه کلسیم هیدروکساید گلچای مخلوط کردن آن با آب می باشد. اما لازم است جهت ایجاد بافتی نفوذپذیر از مواد دیگری نیز برای تهیه خمیر کلسیم هیدروکساید گلچای استفاده کرد. در نتیجه خمیر حاصل لازم است تا شرایط مشخصی داشته باشد از جمله:

  • خمیر نباید سفت باشد و باید حالت نرمی داشته باشد.
  • لازم است تا خمیر باعث بهبود جریان هوا در کانال شود.
  • خمیر حاصل خواص بیولوژیکی کلسیم هیدروکساید را نباید تغییر دهد.
  • لازم است تا خمیر حالت راحتی جهت استفاده بالینی داشته باشد.

برای ترکیب خمیر جهت اندو از مواد شیمیایی دیگری که خواص ضد باکتریایی داشته باشد استفاده می‌شود.

 

انواع مدل های کلسیم هیدروکساید:

امروزه انواع مدلهای مختلفی از کلسیم هیدروکساید با برندهای متفاوت به بازار ارائه می شود. نمونه‌های داخلی و خارجی دارو با قابلیت های مشخص وجود دارند و جهت استفاده دندانپزشکان به کار می روند. 

 

کلسیم هیدروکساید گلچای:

یکی از برندهای موجود در بازار کلسیم هیدروکساید گلچای میباشد. این برند ساخت ایران است و جهت درمان کانال ریشه مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای استفاده از  این دارو لازم است تا با آب مقطر یا سرم فیزیولوژی مخلوط شده و به صورت خمیری در بیاید جهت خارج کردن خمیر از کانال می توان آن را به وسیله شستشو بیرون آورد.

از این دارو جهت درمان غیر مستقیم پالپ نیز استفاده می‌شود و همچنین زمانی که دندان بیمار دچار عفونت شده باشد می‌توان از درمان چند جلسه ای کلسیم هیدروکساید استفاده کرد و در طی این مدت پس از فیلینگ و شستشوی مناسب کلسیم هیدروکساید به صورت کامل از کانال خارج شده و درمان خاتمه می یابد. 

جهت استفاده از پودر کلسیم هیدروکساید گلچای می توان آن را روی پلیت شیشه ای قرار داد و آب مقطر یا سرم فیزیولوژی را بر اساس میزان مشخص شده ریخت و سپس داخل کانال دندان قرارداد این دارو به راحتی در داخل کانال جریان پیدا می کند و می تواند پس از مدت کوتاهی سفت شده و مورد استفاده قرار گیرد.

یکی از مواردی که لازم است جهت استفاده از کلسیم هیدروکساید گلچای مورد توجه قرار گیرد نزدیکی این دارو با بافت پری اپیکال می باشد که ممکن است باعث ایجاد نکروز بافت شده و در نتیجه برای بیمار درد ایجاد کند. لذا لازم است جهت استفاده از این دارو دقت کافی صورت  گیرد.

قرارگیری این دارو بر روی باند فشاری MTA به صورتی است که دارای استحکام متفاوتی می باشد و بیشترین استحکام مربوط به ترکیب کلسیم هیدروکساید گلچای با پروپیلن گلیکول و آب مقطر می باشد. جهت تولید این ماده دارویی لازم است تا سنگ آهک معدنی را در دمای زیاد حرارت داده تا ناخالصی های آن جدا شود. کلسیم هیدروکساید گلچای را می توان با ترکیب هایی چون آب، سرم نمکی، ماده بی حسی و گلیسیرین استفاده کرد.

 

منبع: 

خرید کلسيم هيدروکسايد گلچاي



:: بازدید از این مطلب : 362
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 31 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

ژل فلوراید سینا

مشخصات و اطلاعات ژل فلوراید سینا:

یکی از مهمترین قسمت های مراقبت از دندان استفاده از مواد محافظت کننده می باشد. با توجه به اینکه دندان ها از هنگام تولد نیازمند مراقبت و محافظت می باشند، لذا لازم است تا جهت رعایت پاکیزگی از مواد مراقبت کننده برای دندان استفاده کرد. یکی از موادی که می‌توان به عنوان مراقبت و محافظت از دندان مورد استفاده قرار داد ژل فلوراید می باشد.

فلوراید یک ماده ی معدنی طبیعی است که باعث استحکام دندان ها می شود. فلوراید تراپی به عنوان درمان برای سالهای متوالی معرفی شده. فلوراید از مینای سالم دندان محافظت می کند و با باکتری هایی که به دندانها و لثه ها آسیب می رسانند مبارزه می کند. مینای دندان به عنوان لایه محافظ بیرونی دندان نیازمند مراقبت بیشتری می باشد.

ژل سینا در هنگام ایجاد پوسیدگی دندان بسیار مفید است. حفره هایی که در اثر تجمع باکتری ها روی لثه و دندان ایجاد می شود باعث تولید پلاک اسیدی می شوند که باعث آسیب رساندن به مینای دندان می شود. باکتری ها میتوانند به اعصاب و خون در مرکز دندان نیز آسیب برسانند.

 ژل فلوراید لازم است تا به صورت منظم و متناوب بر روی دندان ها قرار گیرد. به خصوص در اطفال استفاده از این ژل در فلوراید تراپی باعث می شود تا پوسیدگی های احتمالی کاهش پیدا کرده و یا از شیوع آن در دندان ها جلوگیری شود.

ژل فلوراید دارای حالت اسیدی می باشد و مقدار ph آن معمولا حدود 5 است تا بتواند محیط داخلی دهان را اسیدی کرده و جهت حفاظت و نگهداری از پوسیدگی دندان ها به کار رود. با توجه به اینکه محیط اسیدی مانع از رشد انواع میکروبها و میکروارگانیزم ها می شود این ترکیب میتواند برای پیشگیری از پوسیدگی بسیار مفید باشد.

 

بررسی ژل فلوراید سینا:

با توجه به اینکه فلوراید تراپی بیشتر در اطفال صورت می گیرد و استفاده از ژل فلوراید برای کودکان و نوجوانان بیشتر می باشد لذا به بررسی دقیق تر ژل فلوراید سینا به عنوان یک نمونه ایرانی که در بازار موجود می باشد می پردازیم.

 

ویژگی های ژل سینا:

1-  ژل فلوراید به صورت عمومی برای اطفال به کار برده می شود لذا جهت استفاده از آن لازم است کودکان  نسبت به این ماده احساس ناخوشایندی نداشته باشند به همین دلیل در ترکیبات اصلی ژل فلوراید از مواد طعم دهنده استفاده می شود. از جمله مواد طعم دهنده ای که در ترکیبات این ژل به کار می رود طعم پرتقال است. پرتقال به دلیل  مطلوب بودن دربین اکثر کودکان به عنوان طعم غالب برای ژل فلوراید انتخاب می شود تا کودکان هنگام فلورایدتراپی احساس ناخوشایندی نداشته باشند و بتوانند مراحل فلوراید تراپی را به خوبی طی کنند.

2-  لازم است تا  فلوراید تراپی در طی چند مرحله انجام شود. این عمل میتواند در مطب های دندانپزشکی و یا در محیط خارج از مطب صورت می گیرد. لذا می‌توان با تهیه تجهیزات اولیه، فلوراید تراپی را به صورت گسترده در مدارس و مهدهای کودک انجام داد. فلوراید تراپی برای کودکان زیر 3 سال توصیه نمی شود و برای سنین 3 تا 6 سال استفاده از خمیر دندان برای آنها کافی می باشد.

3-  یکی دیگر از کاربردهای ژل فلوراید استفاده از آن برای افراد بزرگسال با شرایط خاص است. از جمله مواردی که لازم است تا در بزرگسالان نیز از فلوراید استفاده شود  زمانی است که فرد دارای دندان های حساس می باشد. دندان حساس به جهت تحریک پذیری بیشتر نیاز به مراقبت بیشتری نیز دارد به همین جهت فلوراید تراپی می‌تواند کمک موثری در جهت حفاظت و مراقبت از دندان افراد بزرگسال باشد. ژل فلوراید به عنوان یک محصول کاربردی جهت دندان های حساس مورد استفاده قرار می گیرد.

4-  از دیگر کاربردهای ژل فلوراید می توان استفاده از آن برای پوسیدگی های ریشه را عنوان کرد. در زمانی که ریشه دندان دچار پوسیدگی میشود فلوراید تراپی می‌تواند به عنوان یک  درمان کمکی برای بیمار انجام شود.

5-  از مهمترین مواردی که میتوان از ژل فلوراید استفاده کرد زمانی است که دندانها دارای کامپوزیت و پرسلن هستند. در این هنگام می توان ژل فلوراید را به عنوان یک گزینه مناسب برای فلوراید تراپی انتخاب کرد. به دلیل سازگاری مناسبی که این  ژل با کامپوزیت و پرسلن دارد می‌توان فلوراید تراپی برای بزرگسالان را با استفاده از این ژل انجام داد.

 

چگونگی عملکرد ژل فلوراید سینا:

 با توجه به اینکه ژل سینا ماده ای روان و خمیری مانند می باشد می‌تواند کمک بسیار خوبی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها باشد. در این زمینه می‌توان گفت در زمانی که افراد غذایی مصرف می کنند ممکن است قسمت‌هایی از غذا در فضای خالی بین دندانی باقی بماند. این قسمت ها گاهی هنگام مسواک زدن از لابلای دندان ها خارج می‌شوند اما در مواردی باقیمانده غذا در فضای خالی بین دو دندان می‌تواند سبب ایجاد انواع پوسیدگی شود.

باقی ماندن غذا برای مدت طولانی مخصوصاً در هنگام شب باعث می شود تا در اثر فعل و انفعالات شیمیایی دندان دچار پوسیدگی گردد. علاوه بر آن دندان های پوسیده که در دهان وجود دارند نیز عامل دیگری برای سرایت پوسیدگی به سایر دندانها می باشند. به همین دلیل لازم است تا از محصولات کمکی جهت مراقبت و محافظت از دندان ها استفاده کرد.

 زمانی که فرد عمل فلوراید تراپی را انجام میدهد، ژل فلوراید سینا در قسمت های خالی بین دندانی جای می گیرد.  با پر شدن  فضاهای خالی بین دندانها امکان قرارگیری مواد غذایی در این فضاها از بین می رود در نتیجه دندان ها از پوسیدگی مصون می مانند و ژل فلوراید به عنوان سدی مقابل پوسیدگی دندان ها قرار می گیرد.  علاوه بر این در هنگامی که دندان ها دچار پوسیدگی شدید شدند از فلوراید تراپی میتوان جهت درمان پوسیدگی های حاد استفاده کرد و خطرات زیاد این پوسیدگی ها را کاهش داد. از جمله فواید فلوراید بازگرداندن مواد معدنی به سطوح دندان می باشد.

 کاربرد مهم و اساسی ژل سینا استفاده از آن، جهت کم کردن تعداد میکروارگانیسم های دهان و همچنین کم کردن میزان فعالیت میکروارگانیسم ها می باشد.  علاوه بر آن ژل فلوراید می تواند به عنوان یک نیروی کمکی در بازسازی مینای دندان بسیار مفید واقع شود. استفاده از ژل فلوراید سینا برای کاهش کم خونی مینای دندان بسیار موثر است. از ژل سینا می توان توسط یک برس دندانی برای از بین بردن فضاهای بین دندان ها استفاده کرد.

منبع: 

خرید ژل فلورايد سينا



:: بازدید از این مطلب : 375
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

باندینگ چیست

باندینگ دندان یک روش زیبایی در دندانپزشکی است که به وسیله کامپوزیت دندان ترک خورده و آسیب دیده ترمیم می شوند. البته این روش یکی از روش های ترمیم دندان به شمار می رود که ما قصد داریم در این مقاله بیشتر در رابطه با آن بدانیم.

باندینگ چیست؟

همانطور که گفته شد باندینگ یک روش زیبایی در دندانپزشکی است که با استفاده از مواد شیمیایی رزینی مانند کامپوزیت نواقص دندان مثل ترک خوردگی، شکستگی و سوراخ شدن برطرف می شود. این مواد رزینی بر روی قسمت های مورد نظر قرار گرفته و با تاباندن نور لایت کیور به دندان چسبیده و سخت می شود.

این ماده مانند بتن است و برای پوشش دادن ناهنجاری ها می تواند شکل داده شود. مواد شیشه‌ای بکار رفته در این ترکیب، استحکام و شفافیتی شبیه‌ به یک دندان طبیعی را ایجاد می‌کنند. این روش زیبایی هزینه کمی داشته و تنها با یک جلسه می تواند لبخندی زیبا برای شما فراهم آورد.

باندینگ ها به دو روش صورت می گیرد:

1-باندینگ کامپوزیت مستقیم:

در این روش دندانپزشک به طور مستقیم از کامپوزیت های به رنگ دندان جهت پر کردن پوسیدگی، ترمیم تراشیدگی یا ترک خوردگی، پوشاندن فاصله بین دندان ها و ترمیم لبه دندان ها استفاده می کند. این روش که با آن باندینگ می گویند به طور تخصصی ترمیم باندینگ مستقیم دندان گفته می شود.

2- باندینگ کامپوزیت چسبنده:

این روش باندینگ کاملا برعکس روش مستقیم است. این روش بیشتر برای روش های روکش دندان، لمینت، بریج، اینله و آنله مورد استفاده قرار می گیرد. انجام این روش به این صورت است که دندانپزشک کامپوزیت مناسب دندان شما را مشخص می کند سپس سطح دندان را با یک محلول اسیدی مانند اسید اچ کمی زبر می کند.

پس از پاک شدن این محلول اسیدی مواد کامپوزیت روی دندان قرار می گیرد و در این حالت می توان به آن فرم و شکل دلخواه را داد. سپس این مواد با استفاده از پرتو مخصوص سفت شده و این کار تازمانی که ظاهر دلخواه ایجاد شود تکرار خواهد شد. سپس دندانپزشک روی آن را صیقل داده تا ظاهر آن با بقیه دندان ها هماهنگ شود.

معایب باندینگ دندان:

  • رنگ پذیری بیشتر نسبت به دیگر درمان ها
  • طول عمر کمتر نسبت به دیگر درمان ها
  • آسیب پذیری بیشتر نسبت به دیگر درمان
  • احتمال بروز واکنش های آلرژیک در برخی از افراد

موارد استفاده از باندینگ دندان:

از باندینگ برای موارد ذیل استفاده می شود:

  • ترمیم پوسیدگی دندان
  • ترمیم ترک‌خوردگی و شکستگی دندان
  • ترمیم تغییر رنگ دندان‌ها
  • بستن فاصله و شکاف بین دندان‌ها
  • بلندتر کردن طول دندان
  • تغییر ظاهر دندان‌ها
  • جایگزین مناسب برای دندان‌های پرشده با مواد آمالگام
  • حفاظت بخشی از ریشه دندان که به دلیل تحلیل لثه بیرون زده است.

منبع: 

باندينگ و کاربرد آن در دندانپزشکي



:: بازدید از این مطلب : 395
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

بلیچینگ آفیس FGM

مشخصات و اطلاعات مواد بلیچینگ آفیس:

بلیچینگ آفیس FGM یکی از تجهیزات زیبایی در دندانپزشکی به شمار می رود. یکی از مهمترین قسمت های دندانپزشکی بخش مربوط به زیبایی و سلامت دندان می باشد. زیباسازی دندان ها جزو مواردی است که علاوه بر ایجاد احساس اعتماد به نفس در بیمار باعث می شود تا کیفیت غذا خوردن و همچنین نوع سبک تغذیه نیز تغییرات اساسی داشته باشد. به همین دلیل بلیچینگ یا سفید کردن دندان ها به عنوان یکی از گزینه‌های زیبایی مطرح می‌شود.

امروزه با توجه به افزایش روند استفاده از انواع مختلف مواد سفیدکننده جهت زیبایی و سلامت دندان ها یکی از گزینه‌هایی که بسیار مورد توجه قرار گرفته است بلیچینگ می‌باشد. بلیچینگ معمولاً به دو صورت بلیچینگ در مطب و یا در خانه انجام می گیرد.

با توجه به اینکه فرآیند هر یک از دو نوع بلیچینگ آفیس و یا بلیچینگ هوم با یکدیگر متفاوت می باشند موادی که برای هرکدام از این دو نوع بلیچینگ استفاده می شود نیز متفاوت است است. لذا برای استفاده از مواد بلیچینگ آفیس لازم است تا دندان پزشک با انواع مختلف برندهای مواد بلیچینگ آشنا بوده و بتواند با توجه به نیاز خود و بر اساس شرایط و موقعیت موجود، برند مورد نظر خود را انتخاب کرده و از آن در جهت بلیچینگ دندان بیمار استفاده کند.

 در این راستا  به دست آوردن اطلاعات در رابطه با انواع برندهای مختلف مواد بلیچینگ آفیس می تواند بسیار با اهمیت باشد. با توجه به اینکه کشورهای توسعه یافته در دنیا انواع مختلف مواد بلیچینگ آفیس را تولید و به بازار تجهیزات دندانپزشکی عرضه می کنند لازم است تا دندان پزشک جهت رسیدن به بهترین نتیجه برای بلیچینگ دندان بیمار آگاهی کامل در زمینه انواع برندهای مختلف داشته باشد. برندهایی که بیشتر مورد توجه دندانپزشکان قرار می گیرند ساخت کشورهای برزیل، استرالیا و آمریکا می باشند.ما در این مقاله قصد داریم در رابطه با بلیچینگ آفیس FGM صحبت کنیم.

 

انواع مواد بلیچینگ آفیس: 

 بر اساس این که عمل بلیچینگ به چه صورت انجام می شود نوع ماده ای که در آن مورد استفاده قرار می گیرد نیز متفاوت می باشد. این تفاوت به دلیل وجود تجهیزات و ابزار لازم در مطب دندانپزشکی و یا همان آفیس می باشد. به دلیل نبود امکانات در محیط خانه لازم است تا مواد بلیچینگ آفیس با مواد بلیچینگ هوم متفاوت باشد. بر این اساس دندانپزشک می تواند بر طبق اولویت بندی های مخصوص به خود انتخاب برند مناسب جهت استفاده برای بلیچینگ بپردازد و از مواد بلیچینگ آفیس با برند مد نظر کار کند.

سه برند معتبر بلیچینگ آفیس FGM ,SDI و ULTRADENT به عنوان برندهای معروف در زمینه بلیچینگ مطرح می باشند. در این راستا هر یک از دندانپزشکان می‌تواند بنابر شرایط خود هر کدام از این برندها را انتخاب کند علاوه بر این برندها نمونه های دیگری نیز در بازار موجود می باشند که بر اساس نیاز دندانپزشک تولید می گردند.

 

بلیچینگ آفیس FGM:

 

در یک  کیت از بلیچینگ آفیس FGM محتویاتی برای استفاده سه بیمار موجود می باشد. معمولاً کبلیچینگ آفیس FGM به دو صورت با لایت و بدون لایت مورد استفاده قرار می گیرد. در این کیت مواد بلیچینگ یک بطری ۱۰ گرمی هیدروژن پراکسید به همراه یک بطری پنج گرمی غلیظ کننده و بطری ۲ گرمی خنثی کننده پروکسید موجود می باشد. یک عدد اسپاتول همراه با پلاک و سرنگ ۲ گرمی محافظ لثه در این کیت بلیچینگ موجود می باشد. هر بیمار نیاز به ۲ عدد اپلیکاتور تیپ دارد که در این کیت ۶ عدد اپلیکاتور قرار گرفته است.

 در این کیت از مواد بلیچینگ آفیس می‌توان همزمان از درمان با بلیچینگ هوم استفاده کرد. این کیت شامل  مواد خنثی و دارای قدرت اثربخشی بسیار سریع می باشد نکته مهم در مواد بلیچینگ آفیس این برند عدم ایجاد حساسیت برای بیمار و مقرون به صرفه بودن آن می باشد.

توصیه های جانبی درباره طرز استفاده بلیچینگ FGM: 

 

بهتر است از کیت بلیچینگ FGM برای افرادی که دارای دندان های حساس می باشند استفاده نشود. به دلیل اینکه این مواد ممکن است با ساختار دندان برخی از افراد سازگاری های لازم را نداشته باشد، ممکن است آسیب های جدی به دندان بیمار حساس وارد کند. به همین دلیل در مشاوره پیش از بلیچینگ از بیمار در رابطه با حساسیت دندان ها سوال می شود.

علاوه بر آن بهتر است خانم های باردار به همچنین  مادرانی که دارای فرزند شیرخوار میباشند از  مواد بلیچینگ آفیس استفاده نکنند و تا پایان دوران بارداری و یا شیر خواری فرزند صبر کند. با توجه به اینکه امکان تاثیر مواد بر روی نوزاد وجود دارد این توصیه ها بسیار ضروری می باشد و لازم است و دندانپزشکان دقت و رعایت کاملی در این زمینه داشته باشند.

علاوه بر آن در برخی از موارد استفاده از لایت کیور می‌تواند باعث شود تا زمان تاثیر مواد بلیچینگ آفیس کاهش پیدا کند و بیمار در مدت زمان کمتری مراحل درمان بلیچینگ دندان های خود را طی کرده و نتیجه مطلوب را به دست آورد.

منبع: 

خرید مواد بليچينگ آفيس FGM



:: بازدید از این مطلب : 354
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

مواد بلیچینگ هوم Ultradent

مشخصات و اطلاعات مواد بلیچینگ هوم Ultradent:

یکی از مهم ترین قسمت ها در دندانپزشکی بلیچینگ دندان می باشد. بلیچینگ یا سفید کردن دندان ها از جمله خدماتی است که توسط دندانپزشک به بیماران ارائه می گردد. با توجه به اینکه امروزه زیبایی به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در بهبود کیفیت زندگی افراد می باشد دندانها به عنوان عضو اصلی و مرکزی در صورت نیازمند زیباسازی می باشند.

با روی کار آمدن انواع ترکیبات بلیچینگ یکی از نمونه موادی که کارایی بسیاری در زمینه زیبایی دارد مواد بلیچینگ هوم میباشد. در گذشته جهت سفید کردن دندان ها لازم بود تا بیمار اقدام به انواع جرم گیری توسط دندانپزشک نماید. این کار می‌توانست مشکلات خاصی را برای بیمار ایجاد کند.

از جمله مشکلاتی که در جرم گیری برای بیمار صورت می‌گرفت خونریزی های پس از جرمگیری و حساسیت‌های ایجاد شده در اثر جرم گیری می بود. به همین دلیل با پیشرفت تکنولوژی و بر روی کار آمدن ابزار آلات و مواد متنوع جرم گیری و سفید کننده تحول بزرگی در دندانپزشکی صورت گرفت.همانطور که از نام این ماده مشخص است مواد بلیچینگ هوم به ترکیباتی گفته می‌شود که بیمار می تواند توسط آن دندان های خود را در خانه سفید کند.

به عبارت بهتر بیمار پس از مراجعه به دندانپزشک و توصیه دندانپزشکی جهت بلیچینگ دندان می تواند از گزینه‌های متفاوتی جهت سفید کردن دندان های خود استفاده کند. یکی از روش های بلیچینگ استفاده از مواد بلیچینگ هوم میباشد.

از این مواد بر اساس دستوراتی که توسط دندانپزشک به بیمار داده میشود می‌توان در خانه استفاده کرد و دندان ها در خانه بدون رفت و آمد به دندانپزشک سفید شود.  اما این امر به تنهایی قابل انجام نخواهد بود و لازم است تا بیمار جهت بررسی های دقیق پس از انجام بلیچینگ هوم به دندانپزشک مراجعه کرده و مراحل سفید کردن دندان را به صورت کامل طی کند.

 انواع مواد بلیچینگ هوم :

 امروزه با توسعه روش های مختلف سفید کردن دندان ها برند های متفاوتی اقدام به تولید مواد بلیچینگ هوم می کنند. هر کدام از این برندها با در اختیار داشتن امکانات مناسب موادی را با کیفیت های متفاوت به بازار عرضه می کنند. بیمار بر اساس پیشنهادی که دندانپزشک به وی می دهد می‌تواند هر یک از برندهای مواد بلیچینگ هوم را انتخاب کرده و مراحل بلیچینگ را انجام دهد.

 

مواد بلیچینگ هوم Ultradent:

مواد بلیچینگ هوم اولترادنت ساخت کشور آمریکا بوده و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می باشند. در کیت مواد بلیچینگ هوم اولترادنت ۴ سرنگ ۲ گرمی قرار دارد که هر کدام به سه تا چهار قسمت تقسیم می شود و  هر سرنگ بین ۱۲ تا ۱۵ روز مورد استفاده قرار میگیرد. در مورد مواد بلیچینگ هوم Ultradent لازم است تا مانند سایر روش ها از قالب تری استفاده شود و قسمت های اضافه توسط دستمال پاک شود.

مواد بلیچینگ هوم Ultradent به دلیل ایجاد نشدن حالت خشکی و لکه بر روی دندان مورد توجه دندانپزشکان بسیاری قرار گرفته است. همچنین این مواد دارای قابلیت چسبندگی بسیار خوبی می باشند و با توجه به حرکت نکردن تری و ژل بر روی دندان میتوان در طی شب و روز از آن استفاده کرد.

 

نکات مهم در استفاده از مواد بلیچینگ:

 در زمان استفاده از مواد بلیچینگ هوم در خانه لازم است تا نکات ضروری در این زمینه به صورت کامل رعایت شود تا هیچ گونه مشکلی برای بیمار به وجود نیاید.

  1. به دلیل حساس شدن دندان ها نسبت به سرما در طی استفاده از مواد بلیچینگ لازم است بیمار از خوردن مواد سرد خودداری کند.
  2. از مصرف هرگونه مواد رنگدانه دار و انواع قهوه و چای و هرگونه خوراکی که حاوی رنگ مصنوعی می باشد در طی انجام مراحل بلیچینگ خودداری شود
  3. در صورت ایجاد حساسیت بیش از حد روی دندان ها و یا لثه بر اثر استفاده از مواد بلیچینگ هوم بهتر است  حتماً با پزشک مشکل در میان گذاشته شود.
  4. در ابتدای استفاده از مواد بلیچینگ هوم ممکن است دندان ها بیش از اندازه سفید شوند که این امر در طی مرور زمان تغییر کرده و دندان‌ها را به حالت  نرمال باز می گردند.

منبع :

خرید مواد بليچينگ هوم Ultradent



:: بازدید از این مطلب : 383
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 25 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

دستکش جراحی

مشخصات و اطلاعات دستکش جراحی:

جراحی همواره یکی از مهم ترین قسمت ها در دندانپزشکی می باشد. با توجه به اینکه بسیاری از مشکلات دندان در مراحل حاد نیاز به جراحی دارند لازم است تا دندان پزشک در راستای درمان دندان آسیب دیده اقدام به انواع مختلف اعمال جراحی کند. علاوه بر دندان های آسیب دیده در کاشت و ایمپلنت دندان و همچنین مشکلات فک، اکثر خدماتی که بر روی دندان انجام میشود با عنوان جراحی مطرح می گردد.

بدین سان لازم است تا دندانپزشک در جهت حفظ ایمنی و سلامت بیمار از دستکش جراحی جهت ارائه خدمات درمانی استفاده کنند. علاوه بر آن به دلیل اینکه دهان یکی از مراکز اصلی جهت دریافت و انتقال انواع ویروس ها و میکروب ها می باشد در زمانی که دندانپزشک تنها به بررسی کلی دندان ها می پردازد نیز لازم است تا از دستکش جراحی استفاده کند. زیرا دستکش های در جراحی به دلیل ساختار و ویژگی های خاصی که دارند جهت استفاده برای انجام خدمات درمانی استفاده می شوند. در ادامه به توضیح بیشتر دستکش های جراحی می پردازیم.

 

 ویژگی های دستکش جراحی

هر یک از محصولات مصرفی دندانپزشکی دارای ویژگی های خاصی می باشند که به دندانپزشک کمک می کنند تا درمان بیمار را با کیفیت مطلوب انجام دهد. دستکش جراحی نیز بر اساس ساختار خاصی که دارد به کمک دندانپزشک می آید تا بتواند به بهبود دندان آسیب دیده کمک کند. از جمله ویژگی‌های این دستکش می‌توان موارد زیر را عنوان کرد:

  • دستکش جراحی به دلیل متفاوت بودن اندازه دست ها  در سایزهای مختلف تولید شده است. این سایزها بر اساس اندازه متوسط کف دست فرد بزرگسال تعیین می گردند
  • سایزهای دستکش جراحی از ۵ اینچ آغاز شده و در بزرگترین سایز به ۸ اینچ میرسد. این  سایزها مناسب دست های فرد بالغ می باشد و بر اساس دور کف دست افراد تنظیم می گردد.
  • به دلیل اینکه دستکش جراحی مدت زمان زیادی  در دست دندانپزشکی می باشد لازم است تا از کیفیت و جنس مطلوبی برخوردار باشد. دستکش جراحی MEDISMART از جنس لاتکس طبیعی بوده که باعث آسیب به پوست دست جراح نمی‌شود و همچنین طبیعی بودن لاتکس آن از دستان دندانپزشک محافظت می کند
  • این برند از دستکش های لاتکس به دو صورت بدون پودر و با پودر قابل تولید می باشند.
  • به دلیل اینکه برخی از افراد ممکن است به پودر موجود در دستکش های لاتکس حساسیت داشته باشند نوع بدون پودر این دستکش ها نیز تولید می شود.
  • دستکش جراحی MEDISMARTدارای مقدار کمی پودر نشاسته می باشد که جراح بتواند آن را به راحتی دست کند .
  • دستکش های جراحی لازم است تا به نوعی طراحی شوند که اجسام در دست دندانپزشکی لیز نخورده و جراح بتواند به راحتی آن‌ها را در دست گرفته و به جراحی بپردازد.
  • از دیگر ویژگی های دستکش جراحی سازگاری با پوست دست می باشد
  • یکی از مواردی که لازم است در دستکش جراحی حتما مورد توجه قرار گیرد قابلیت انعطاف پذیری و کشسانی دستکش می باشد. بر اساس این که جراح بتواند در حین عمل به راحتی به فعالیت خود بپردازد لازم است دستکش جراحی بتواند کشش خوبی را تحمل کند و همچنین انعطاف خوبی داشته باشد .
  • یکی از ویژگی‌های مهم دستکش جراحی مقاومت آن می باشد. لازم است تا دستکش های جراحی مقاومت بالایی نسبت به پارگی داشته باشند.
  • از جمله مهمترین ویژگی هایی که دستکش های جراحی دارند آج های میکروسکوپی است که بر روی قسمت نوک انگشتان و در بخش خارجی دستکش قرار دارد. آنها باعث می‌شود تا دندانپزشکی بتواند به راحتی به جراحی بپردازد
  • از مهمترین ویژگی های دستکش های جراحی عدم تفاوت دست راست و چپ در آنها می باشد. این امر باعث می‌شود تا جراح بتواند بدون مشکل دستکش را از جعبه خارج کرده و بدون توجه مورد استفاده قرار دهد.
  • لازم است تا دستکشهای جراحی به صورت کامل استریل شده و در بسته بندی های مشخص قرار گیرند تا هیچگونه مشکلی از جهت انتقال بیماری و میکروب و آلودگی به بیمار ایجاد نگردد.
  • برند MEDISMART دستکش های جراحی خود را با گاز اتیلن اکساید استریل می کند که به عنوان گزینه مناسبی جهت میکروب زدایی و استریل سازی تعیین می شود.
  • در انتها می توان گفت ویژگی عمومی دستکش جراحی یکبار مصرف بودن آن می باشد. از این دستکش ها تنها برای یک بار می‌توان استفاده کرد و  لازم است تا پس از انجام هر کاری و برای هر بیمار به صورت جداگانه دستکش تعویض گردد.

 

مزایای کاربرد دستکش MEDISMART

برند MEDISMART از جمله شرکت هایی است که در راستای تولید انواع دستکش جراحی فعال بوده و دستکش های این برند مورد استفاده بسیاری از جراحان قرار می گیرد. خاصیت کشسانی بالای این دستکشها و همچنین مرغوبیت برند MEDISMART به عنوان یکی از مهمترین عوامل جهت انتخاب این دستکش مطرح می‌شود. به دلیل تنوع موجود در سایزهای این دستکش جراحی انتخاب برای افراد بسیار آزاد شده و هر فرد با هر اندازه‌ای از دست می‌تواند به راحتی دستکش های مخصوص به خود را انتخاب کرده و مورد استفاده قرار می دهد.

این مدل از دستکش ها علاوه بر دندانپزشکی در سایر اعمال جراحی نیز قابل استفاده بوده و به راحتی می توان از آنها برای انواع جراحی های باز استفاده کرد. بسته بندی بسیار مناسب در کنار قیمت مقرون به صرفه این دستکش جراحی، پزشکان و جراحان بسیاری را ترغیب به خریداری این برند می‌کند. یکی از مهمترین عواملی که باعث محبوبیت این برند شده است انواع مدل های مختلف دستکش با پودر و بدون پودر می باشد که برای هر نوع پوست قابلیت انتخاب داشته و جراح می تواند بر اساس میزان حساسیت پوست دست خود دستکش جراحی مناسب را انتخاب کند.

در این راستا استفاده از پودر ذرت به عنوان گزینه ای هوشمندانه جهت پوست های حساس در دستکش ها مطرح می گردد و باعث ایجاد آرامش خیال برای جراح در حین عمل جراحی می‌شود. تعداد موجود در هر بسته دستکش جراحی به صورت عمومی ۵۰ عدد میباشد. این دستکش ها به صورت پک های دوتایی قرار گرفته و امکان انتخاب دست راست و چپ برای هر کدام از دستکش ها وجود دارد. علاوه بر آن این برند دارای استانداردهای جهانی بوده و مورد تایید سازمان های بهداشت جهانی میباشد.این دستکش ساخت کشور هند می باشد.

منبع: 

خرید دستکش جراحی



:: بازدید از این مطلب : 369
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

پودر استخوان دندانپزشکی دمینرال Powder-DFDBA

مشخصات و اطلاعات پودر استخوان دندان پزشکی:

دندان به عنوان یکی از مهمترین اعضای بدن انسان همواره ممکن است دچار آسیب شود. با توجه به اینکه بسیاری از فعالیت های بدن ما از جمله تغذیه و کسب انرژی به وجود دندان ها وابسته است لذا داشتن دندانهای سالم برای هر فرد بسیار ضروری و مهم می باشد. دندانها ممکن است به دلایل مختلف دچار آسیب شده و در مواردی دندانپزشک مجبور به کشیدن دندان شود.

در این هنگام لازم است تا از پودر استخوان دندان پزشکی جهت انجام مراحل ترمیمی دندان استفاده شود. بر اساس اینکه بیمار دچار چه نوع مشکلی شده است نوع استفاده از پودر استخوان دندانپزشکی نیز متفاوت می باشد. در برخی موارد از پودر استخوان برای ترمیم بیماری های لثه استفاده می شود. گاهی نیز از پودر استخوان پس از کشیدن دندان و برای پر کردن جای خالی دندان استفاده می شود.

در گذشته جهت جایگزین سازی دندان از دندان های مصنوعی استفاده می شد اما امروزه ایمپلنت راهکار بسیار مناسبی برای جایگزینی می باشد. پودر استخوان دندانپزشکی بیشتر در ایمپلنت کاربرد دارد. در زمانی که بیمار اقدام به ایمپلنت می کند ممکن است به دلیل گذشتن زمان طولانی از کشیدن دندان لثه و استخوان فک تحلیل رفته و امکان قرار گیری پیچ وجود نداشته باشد. در این هنگام از پودر استخوان دندانپزشکی جهت ایجاد ساختار استخوانی استفاده می شود تا دندانپزشک بتواند به ترمیم و کاشت ایمپلنت بپردازد.

 

انواع پودر استخوان دندان پزشکی:

پودر استخوان دندان پزشکی دارای انواع مختلفی می باشد که هر کدام بر اساس شرایط بیمار بنا بر نظر دندانپزشک انتخاب شده و جهت ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار می گیرند. در زمانی که فرد دندان خود را از دست می دهد و یا می کشد توصیه می شود تا فورا اقدام به ایمپلنت دندان کرده و دندان جدید را جایگزین کند. علت این امر نیز این است که ساختار استخوانی فک و لثه در زمان وجود دندان در دهان بیمار با زمانی که دندان از دهان بیمار خارج می شود تغییر پیدا میکند و در واقع دلیل اصلی شکل لثه وجود پایه های استخوانی دندان در فک می باشد.

با خارج کردن دندانی این پایه ها از دهان خارج می شود و ساختار لثه تغییر می کند. در این زمان لازم است تا دندانپزشک با استفاده از پودر استخوان دندانپزشکی اقدامات اولیه ی لازم را جهت آماده سازی لثه و فک برای کاشت دندان و ایمپلنت انجام دهد. یکی از موادی که برای این اقدامات لازم است پودر استخوان دندانپزشکی است. این پودر دارای سه مدل مختلف می باشد که هر کدام بر اساس پایه ی ساختاری خود طبقه بندی می شوند.

  • پودر استخوانی اتوگرفت

این نوع پودر بر پایه ی ترکیبات استخوانی بدن بیمار می باشد. بنا بر اینکه بیمار در چه شرایطی قرار دارد دندانپزشک تشخیص می دهد که از چه نوع پودری استفاده کند. پودر استخوان دندان پزشکی اتوگرفت از ساختار استخوانی خود بیمار تهیه می شود. بر این اساس دندانپزشک از قسمت استخوانی فک پایین بیمار و یا از بخش چانه و یا از قسمتهای مختلف استخوان لگنی جهت تولید پودر استخوان دندان پزشکی استفاده کرده و اقدام به درمان بیمار می کند.

در این روش می توان به بیمار این اطمینان را داد که استخوان بدون مشکل در دندان باقی می ماند و دیگر ریسک پس زدن و یا جوش نخوردن وجود ندارد. اما به توجه به اینکه این نوع پودر نیاز به یک جراحی جهت برداشت بافت استخوانی دارد ترجیح کمتری برای انجام آن می باشد و تنها در مواردی که برای بیمار هیچ نوع از روش ها جواب ندهد از آن استفاده می شود.

  • پودر استخوانی آلوگرفت

پودر استخوان دندانپزشکی آلوگرفت مانند اتوگرافت از بافت انسانی تهیه می شود. اما تفاوت آن با اتوگرفت در این است که این نوع پودر استخوان دندان پزشکیاز بافتهای افراد دیگر که فوت شده اند بدست می آید. در این موارد استخوان فرد متوفی (که کارت اهدای عضو دارد) استریل شده و توسط دستگاه های مخصوصی پودر می گردد.

این پودر در انواع درمان های مختلف از جمله درمان های ترمیمی و استخوان سازی جهت ایمپلنت استفاده می شود. آلوگرفت ممکن است ریسک پس زدن و قبول نکردن بدن را به همراه داشته باشد ولی نسبت به اتوگرفت با سرعت بیشتری به بدن جوش می خورد و همچنین نیاز به جراحی روی بدن بیمار نیز حذف می شود. لذا ترجیح جهت انتخاب این نوع پودر استخوان دندانپزشکی بیشتر است.

  • پودر استخوانی زنوگرفت

از دیگر پودر های استخوانی که برای ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد پودر زنوگرفت می باشد. این پودر استخوان دندانپزشکی که به پودر مصنوعی نیز معروف می باشد از استخوان های بدن حیوانات چون گاو و گاومیش و حیواناتی با جثه ی بزرگ و ترجیحا علفخوار تهیه می شوند.

با توجه به نوع ساختار این پودر استخوان دندان پزشکیمیتوان گفت نسبت به دو مورد قبلی سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و ساخت و تهیه آن نیز بسیار راحت تر می باشد. علاوه بر آن به دلیل استریل سازی های قوی امکان ایجاد عفونت و مشکلات بعدی در این نوع پودر ها وجود ندارد. لذا بیشتر دندانپزشکان استفاده از این پودر را در اولویت قرار می دهند.

 

پودر استخوان Botiss – CERABONE:

Cerabone، گرفت استخوان تهیه شده از استخوان طبیعی گاو، مطمئن و با ثبات بوده که دارای ترکیبات معدنی، ساختار سه بعدی و خصوصیات شیمیایی و بیولوژیکی مشابه با استخوان انسان می باشد. پودر استخوان دندانپزشکی Botiss – CERABONE به گونه ایی است که طی فرآیند گرمایی بالا موجب حذف کلیه پروتئین ها و آلرژن ها به صورت کامل می شود تا از انتقال عفونت و ایجاد واکنش های آلرژیک به انسان جلوگیری کند. این فرآیند به صورتی اتفاق می افتد که ساختار طبیعی هیدروکسی آپاتیت و تخلخل های مرتبط به آن کاملاً حفظ شود. پودر استخوان دندانپزشکی Botiss – CERABONE صددرصد از نظر جنون گاوی (BSE) ایمن بوده و فاقد پروتئین می باشند.

 

کاربردها پودر استخوان دندانپزشکی Botiss – CERABONE:

  • محافظت از سوکت و حفره دندان کشیده شده
  • ریج آگمنتاسیون
  • جراحی های فک و صورت
  • بازسازی و ترمیم جایگاه خالی تومور برداشته شده و یا تروما
  • ایمپلنتولوژی 

منبع: 

خرید پودر استخوان Botiss – CERABONE



:: بازدید از این مطلب : 402
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

پودر استخوان دندانپزشکی دمینرال Powder-DFDBA

مشخصات و اطلاعات پودر استخوان دندانپزشکی دمینرال Powder-DFDBA:

دندان به عنوان یکی از مهمترین اعضای بدن انسان همواره ممکن است دچار آسیب شود. با توجه به اینکه بسیاری از فعالیت های بدن ما از جمله تغذیه و کسب انرژی به وجود دندان ها وابسته است لذا داشتن دندانهای سالم برای هر فرد بسیار ضروری و مهم می باشد. دندانها ممکن است به دلایل مختلف دچار آسیب شده و در مواردی دندانپزشک مجبور به کشیدن دندان شود.

در این هنگام لازم است تا از پودر استخوان دندانپزشکی دمینرال Powder – DFDBA جهت انجام مراحل ترمیمی دندان استفاده شود. بر اساس اینکه بیمار دچار چه نوع مشکلی شده است نوع استفاده از پودر استخوان دندانپزشکی نیز متفاوت می باشد. در برخی موارد از پودر استخوان برای ترمیم بیماری های لثه استفاده می شود. گاهی نیز از پودر استخوان پس از کشیدن دندان و برای پر کردن جای خالی دندان استفاده می شود.

در گذشته جهت جایگزین سازی دندان از دندان های مصنوعی استفاده می شد اما امروزه ایمپلنت راهکار بسیار مناسبی برای جایگزینی می باشد. پودر استخوان دندانپزشکی بیشتر در ایمپلنت کاربرد دارد. در زمانی که بیمار اقدام به ایمپلنت می کند ممکن است به دلیل گذشتن زمان طولانی از کشیدن دندان لثه و استخوان فک تحلیل رفته و امکان قرار گیری پیچ وجود نداشته باشد. در این هنگام از پودر استخوان دندانپزشکی جهت ایجاد ساختار استخوانی استفاده می شود تا دندانپزشک بتواند به ترمیم و کاشت ایمپلنت بپردازد.

 

انواع پودر استخوان دندانپزشکی:

پودر استخوان دندانپزشکی دارای انواع مختلفی می باشد که هر کدام بر اساس شرایط بیمار بنا بر نظر دندانپزشک انتخاب شده و جهت ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار می گیرند. در زمانی که فرد دندان خود را از دست می دهد و یا می کشد توصیه می شود تا فورا اقدام به ایمپلنت دندان کرده و دندان جدید را جایگزین کند. علت این امر نیز این است که ساختار استخوانی فک و لثه در زمان وجود دندان در دهان بیمار با زمانی که دندان از دهان بیمار خارج می شود تغییر پیدا میکند و در واقع دلیل اصلی شکل لثه وجود پایه های استخوانی دندان در فک می باشد.

با خارج کردن دندانی این پایه ها از دهان خارج می شود و ساختار لثه تغییر می کند. در این زمان لازم است تا دندانپزشک با استفاده از پودر استخوان دندانپزشکی اقدامات اولیه ی لازم را جهت آماده سازی لثه و فک برای کاشت دندان و ایمپلنت انجام دهد. یکی از موادی که برای این اقدامات لازم است پودر استخوان دندانپزشکی است. این پودر دارای سه مدل مختلف می باشد که هر کدام بر اساس پایه ی ساختاری خود طبقه بندی می شوند.

  • پودر استخوانی اتوگرفت

این نوع پودر بر پایه ی ترکیبات استخوانی بدن بیمار می باشد. بنا بر اینکه بیمار در چه شرایطی قرار دارد دندانپزشک تشخیص می دهد که از چه نوع پودری استفاده کند. پودر استخوان دندانپزشکی اتوگرفت از ساختار استخوانی خود بیمار تهیه می شود. بر این اساس دندانپزشک از قسمت استخوانی فک پایین بیمار و یا از بخش چانه و یا از قسمتهای مختلف استخوان لگنی جهت تولید پودر استخوان دندانپزشکی استفاده کرده و اقدام به درمان بیمار می کند.

در این روش می توان به بیمار این اطمینان را داد که استخوان بدون مشکل در دندان باقی می ماند و دیگر ریسک پس زدن و یا جوش نخوردن وجود ندارد. اما به توجه به اینکه این نوع پودر نیاز به یک جراحی جهت برداشت بافت استخوانی دارد ترجیح کمتری برای انجام آن می باشد و تنها در مواردی که برای بیمار هیچ نوع از روش ها جواب ندهد از آن استفاده می شود.

  • پودر استخوانی آلوگرفت

پودر استخوان دندانپزشکی آلوگرفت مانند اتوگرافت از بافت انسانی تهیه می شود. اما تفاوت آن با اتوگرفت در این است که این نوع پودر استخوان دندانپزشکی از بافتهای افراد دیگر که فوت شده اند بدست می آید. در این موارد استخوان فرد متوفی (که کارت اهدای عضو دارد) استریل شده و توسط دستگاه های مخصوصی پودر می گردد.

این پودر در انواع درمان های مختلف از جمله درمان های ترمیمی و استخوان سازی جهت ایمپلنت استفاده می شود. آلوگرفت ممکن است ریسک پس زدن و قبول نکردن بدن را به همراه داشته باشد ولی نسبت به اتوگرفت با سرعت بیشتری به بدن جوش می خورد و همچنین نیاز به جراحی روی بدن بیمار نیز حذف می شود. لذا ترجیح جهت انتخاب این نوع پودر استخوان دندانپزشکی بیشتر است.

  • پودر استخوانی زنوگرفت

از دیگر پودر های استخوانی که برای ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد پودر زنوگرفت می باشد. این پودر استخوان دندانپزشکی که به پودر مصنوعی نیز معروف می باشد از استخوان های بدن حیوانات چون گاو و گاومیش و حیواناتی با جثه ی بزرگ و ترجیحا علفخوار تهیه می شوند.

با توجه به نوع ساختار این پودر استخوان دندانپزشکی میتوان گفت نسبت به دو مورد قبلی سازگاری بیشتری با بدن انسان داشته و ساخت و تهیه آن نیز بسیار راحت تر می باشد. علاوه بر آن به دلیل استریل سازی های قوی امکان ایجاد عفونت و مشکلات بعدی در این نوع پودر ها وجود ندارد. لذا بیشتر دندانپزشکان استفاده از این پودر را در اولویت قرار می دهند.

 

 

پودر استخوان دندانپزشکی دمینرال Powder-DFDBA:

پودر استخوان دمینرال (Demineralized) جذب سریع تری نسبت به پودر استخوان مینرال (Mineralized) دارد و بسته به سایز دانه دارای کاربردهای متفاوتی می باشد. 

  • اندازه دانه: ۱۵۰ الی ۲۰۰۰ میکرو متر
    کاربرد: پر کردن میکروگپ های بوجود آمده در اطراف بلاک استریپ استخوانی
  • اندازه دانه: ۱۵۰ الی ۱۰۰۰ میکرومتر
    کاربرد: اطراف ایمپلنت و روزنه ها       

منبع: 

خرید پودر استخوان دمينرال CenoBone Bone Powder – DFDBA



:: بازدید از این مطلب : 391
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 20 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

نوار ماتریس تافل مایر ترمکس

مشخصات و اطلاعات نوار ماتریس تافل مایر(TEMREX):

نوار ماتریس تافل مایر ترمکس یک نوار باریک از جنس فلز می باشد که دور دندان شکسته یا آسیب دیده قرار می گیرد. پس از اینکه نوار در اطراف دندان قرار می گیرد لازم است تا دندانپزشک مواد ترمیمی را درون محفظه ایجاد شده بریزد تا دندان به صورت کامل پر گردد.

ابزار ترمیمی مانند نوار ماتریس به عنوان نیروی کمکی برای بیمار و دندانپزشک مورد استفاده قرار می گیرد. لذا نیاز است تا جنس به کار رفته در این ابزار ترمیمی بسیار با کیفیت باشد و از مقاومت و پایداری خوبی برخوردار باشد.

یکی از روش های مهم و اصلی در دندان پزشکی روش ترمیم است. در روش ترمیم دندان، دندانپزشک با استفاده از ابزار ترمیمی مشخصی به بازسازی دندان آسیب دیده می پردازد. با توجه به اینکه دندانها معمولا طی سوانح و اتفاقات متفاوتی ممکن است آسیب ببینند، لذا لازم است تا در جهت ترمیم و بازسازی آنها اقدامات لازم صورت گیرد.

در واقع می توان گفت دندانپزشک جهت درمان دندان آسیب دیده از ابزار ترمیمی استفاده کرده و دندان ها را به صورتی طبیعی نشان می دهند. لذا در ترمیم دندان لازم است تا بیمار با احتیاط و دقت بیشتری از دندان های ترمیم شده ی خود استفاده کند. زیرا که دندان ترمیم شده نمی تواند جایگزین دندان از دست رفته گردد و تنها می تواند به عنوان نیروی کمکی برای بیمار باشد تا بتواند مجددا از دندان خود استفاده کند.

در این راستا دندانپزشک از انواع ابزار ترمیمی مختلف جهت درمان دندان بیمار استفاده می کند. یکی از این ابزار ها جهت ترمیم دندان های شکسته و یا از دست رفته نوار ماتریس تافل مایر (TEMREX) می باشد.

 

سایز نوار ماتریس تافل مایر( TEMREX):

 

نوار ماتریس تافل مایر (TEMREX) دارای 4 سایز مختلف می باشد. هر یک از این سایز ها کاربرد های خاصی دارند و مناسب ترمیم های مخصوص می باشند. این نوار های ماتریس تافل مایر (TEMREX) در سایز هایی شماره بندی شده به بازار ارائه می گردد.

شماره بندی سایزها بر اساس مصرف نوار می باشد و به ترتیب به شماره های یک و دو و سه و سیزده در بازار برای فروش موجود می باشند. این سایز ها مخصوص بزرگسالان و به صورت عمومی می باشد. ارتفاع نوار ماتریس تافل مایر (TEMREX) به صورت معمول 5.5 میلی متر و یا 6.3 میلی متر است برای هر سایز ارتفاع مشخصی دارد.

 

انواع نوار ماتریس تافل مایر:

با توجه به اینکه ترمیم دندان در تمام سنین ممکن است صورت گیرد لذا نوار ماتریس تافل مایر( TEMREX) برای انواع سنین مختلف اقدام به تولید کرده و نوار را در مدل ها متفاوتی به بازار ارائه کرده است. نوار ماتریس تافل مایر (TEMREX) دارای مدل ساده می باشد که برای تمام سنین مورد استفاده قرار میگیرد. مدل ساده بدون انحنا بوده و در کاربرد های مخصوص به خود مورد استفاده قرار می گیرد.

مدل دیگری که مورد استفاده می باشد MOD wide می باشد که دارای انحنای مشخصی بوده و در مدل دیگر MOD narrow است که این مدل نیز در قسمت میانی انحنای مخصوصی دارد. در مدل آخر که Pedo نام دارد دو مقطع دایره شکل در دو سر نوار ماتریس تافل مایر قرار گرفته است که در مصارف مخصوص به خود به کار برده می شود.

دندان پزشک با توجه به سن بیمار و میزان آسیب دیدگی دندان اقدام به استفاده از هر یک از مدل های نوار ماتریس تافل مایر( TEMREX) میکند. این مدل ها مخصوص اطفال نیز می باشند و به صورت جداگانه برای بزرگسالان، اطفال و مدل لوپ دار طراحی شده اند.

 

کاربرد نوار ماتریس تافل مایر( TEMREX):

در موارد مختلف لازم است تا از ابزار ترمیمی جهت درمان دندان بیمار استفاده شود. نوار ماتریس تافل مایر( TEMREX) در زمانی که دیواره های کناری دندان از دست رفته باشند مورد استفاده قرار می گیرد. این نوار به جهت ایجاد یک ساختار مناسب در اطراف دندان آسیب دیده، مورد استفاده قرار گرفته و باعث ایجاد تراکم در مواد ترمیمی هنگام استفاده برای دندان ها و حفرات کلاس II می شوند.

از نوار ماتریکس تمرکس برای ترمیم تاج دندان نیز استفاده می شود. به گونه ای که این نوار را دور تا دور تاج دندان بسته و بدین صورت باعث میشوند تا مواد ترمیمی در محدوده ی نوار قرار گرفته و از آن خارج نشود. نوار ماتریس تافل مایر (TEMREX) دارای قدرت کشش بالایی بوده که میتواند به خوبی، تا اندازه ی مشخصی کشش را تحمل کند.

علاوه بر آن جنس استیل ضد زنگ به کار رفته در این محصول باعث می شود تا کارایی بهتری را از خود نشان داده و استحکام مناسبی در درمان و ترمیم دندان بیمار داشته باشد.

نوار های ماتریس تافل مایر (TEMREX) قابلیت اتوکلاو داشته و می توان آن را ضد عفونی کرد و در دستگاه جهت اتوکلاو قرار داد. لذا کیفیت بالای آن باعث می شود تا به راحتی استریل شده و مورد استفاده دندان پزشک قرار گیرد. نوار ماتریس تافل مایر (TEMREX) در بسته بندی های متفاوت قابل ارائه به بازار تجهیزات دندانپزشکی می باشد. تعداد موجود در هر بسته به صورت معمول 144 عدد می باشد.

این محصول ساخت آمریکا می باشد و دارای کیفیت بالایی در جنس مواد به کار رفته در آن است. نوار ماتریس تافل مایر (TEMREX) دارای ضخامت های متفاوتی می باشد که هر کدام جهت ترمیم مخصوص به خود مورد استفاده قرار می گیرند.

اندازه ی این ضخامت ها 0.0015 و 0.0020 اینچ می باشد که بنا به نظر دندان پزشک با دستگاه مخصوص به خود دور دندان آسیب دیده محکم پیچ شده و قفل می گردد. پس از انجام عمل ترمیم نیز پیچ ها به راحتی باز می شوند و قابلیت تنظیم مجدد را نیز دارند.

نوار ماتریس تافل مایر (TEMREX) شامل انواع مختلف مدل های صاف با اشکال متفاوت می باشد. نوار های ماتریس تافل مایر (TEMREX) به حالت نوار پیش ساخته نیز در بازار موجود می باشد.

از نوار ماتریس تافل مایر (TEMREX) باید با دقت بالایی استفاده شود تا در هنگام کار تغییر شکل ندهد زیرا که در این صورت ممکن است باعث شود ترمیم انجام شده معیوب شده و درمان بیمار دچار اشکال گردد. لذا بهتر است در استفاده از این ابزار ترمیمی دقت لازم صورت گرفته و موارد ایمنی دراین زمینه به خوبی رعایت گردد.

منبع: 

خرید نوار ماتريس تافل ماير ترمکس



:: بازدید از این مطلب : 369
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

پین جت

مشخصات و اطلاعات پین جت:

دندان در مراحل مختلف زندگی افراد ممکن است دچار مشکلات و آسیب های متفاوتی شود که هر کدام نیاز به درمان خاصی دارند. یکی از مهمترین درمان ها در دندانپزشکی درمان عصب دندان و به عبارتی عصب کشی دندان می باشد. جهت عصب کشی دندان لازم است تا دندان پزشک از وسایل مشخصی برای درمان استفاده کند. اندودانتیکس به معنی درمان ریشه دندان به صورت تخصصی می باشد. در اندودانتیکس دندانپزشک با استفاده از ابزار اندو از جمله پین جت و قالبگیری کانال ریشه به درمان کانال دندان و ریشه دندان پرداخته و دندان از دست رفته را احیا می کند.

در درمان ریشه ی دندان ابتدا لازم است تا دندانپزشک عکس رادیولوژی گرفته و پس از بی حسی های لازم به خارج کردن پالپ که همان عصب دندان نیز گفته می شود بپردازد. در ادامه با استفاده از پین جت و سایر ابزار اندو به تمیز کردن و پر کردن کانال دندان می پردازد. و بعد از آن روکش مخصوص را قرار داده و دندان ترمیم میگردد.

 

مشخصات پین جت:

  • پین جت یکی از وسایلی است که جهت قالب گیری کانال ریشه از داخل و ساخت پست فلزی به عنوان یک وسیله ی کاربردی برای اندو مورد استفاده قرار می گیرد.
  • پین ها به دلیل کارایی خاصی که دارد لازم است تا از کیفیت خوبی برخوردار باشد. به صورت عمومی جنس پین جت را از پلی کربنات می سازند که به نوعی از فشردگی بالایی برخوردار بوده و استحکام بسیار خوبی دارد.
  • با توجه به اینکه پین جت را در اندودانتیکس استفاده می کنیم لذا طراحی خاص آن موجب شده است تا مواد قالب گیری کانال ریشه به خوبی در جای خود قرار گیرد و سطح دایره ای شکل پین ها سبب میشود تا مواد قالب گیری را به راحتی روی خود نگه دارند.
  • از پین جت دندان پزشکی جهت ساخت پست فلزی ریختگی نیز استفاده میشود که باعث ایجاد ساختاری مناسب بر روی دندان می شود.

کاربرد پین جت در اندودانتیکس:

  • یکی از کاربرد های پین جهت کانال عصب دندان می باشد. کانال هایی که عصب کشی شده اند در برخی موارد ممکن است که بیش از اندازه نیاز به تراشیده شدن داشته و عریض شده باشند. در این زمان لازم است تا از پین ها جهت قرار گیری مناسب مواد قالب گیری استفاده کرد تا دندانپزشک بتواند به راحتی مواد قالب گیری کانال ریشه را در جایگاه مناسب قرار داده و پایه ای قوی جهت ترمیم و روکش برای دندان عصب کشی شده ایجاد کند.
  • از جمله کاربرد های دیگری که می توان برای پین جت عنوان کرد برای دندان هایی است که به دلایل مختلف بخش عاج آنها به صورت کامل از بین رفته است و یا قسمت اعظم عاج را از دست داده اند. در این زمان پین جت دندان می تواند به عنوان یک ابزار کمکی عمل کرده و دندانپزشک با استفاده از آن به درمان دندان از بین رفته بپردازد و دندان را به صورت کامل احیا کند.
  • یکی دیگر از کاربرد های پین ها در قالب گیری کانال ریشه از داخل و ساخت پست فلزی ریختگی به روش مستقیم می باشد. در این روش پین ها جهت قالب گیری به صورت مستقیم در داخل کانال ریشه عمل میکنند.
  • روش دیگر به کار گیری پین جت استفاده از آن در دندان های اندو شده برای قالب گیری از داخل کانال ریشه و ساخت پست فلزی دندان می باشد. این روش به دو صورت انجام می شود:
  • در مدل اول پین جت با اکریل به صورت مستقیم ریلاین شده و قالب گیری و ساخت پست فلزی انجام می شود. این مدل مخصوص قالب گیری از داخل کانال ریشه می باشد.
  • در مدل دوم پین جت به صورت ایجاد پین فرعی جهت قالب گیری از داخل کانال ریشه و ساخت پست فلزی به صورت غیر مستقیم انجام می شود.
  • از پین ها در بخش عاج دندان ها نیز استفاده می شود. در این نوع از دندان ها، اندو یا درمان ریشه صورت نگرفته و تنها لازم است تا عاج دندان که به دلایل مختلف از بین رفته است ترمیم شود. لذا پین جت به عنوان پایه در دندان قرار می گیرد و بدون استفاده از چسب مخصوص دندان به ترمیم عاج پرداخته می شود. این پین ها در اندازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و ضخامت آن بستگی به تشخیص دندان پزشک دارد. لازم است در هنگام قرار دادن پین جت در دندان بسیار دقت شود تا آسیبی به پالپ دندان که همان عصب دندان می باشد وارد نشود.
  • در قسمت داخل کانال ریشه از پین ها جهت درمان ریشه دندان استفاده می شود. در دندانی که قبلا عصب کشی شده است پین جت قرار می گیرد تا پس از چسب های مخصوص دندان، پین ها به صورت محکم داخل دندان عصب کشی شده قرار گیرند. با توجه به اینکه کانال دندان قطر مشخصی دارد لازم است تا برای قرارگیری پین ها داخل آن از اندازه ی مشخص و مناسب جهت جایگذاری در دندان استفاده شود.
  • لذا در صورتی که پین کوچکتر از اندازه ی لازم باشد این امکان وجود دارد تا دندان پس از ترمیم به اندازه ی کافی محکم نبوده و تمام مراحل اندو بی فایده باشد و دوباره دندان خراب شود و محتویات قالب گیری بریزد. و یا در صورتی که پین جت بیش از اندازه ضخیم و بزرگ باشد این احتمال وجود دارد که به ساختار ریشه آسیب برساند و باعث ایجاد شکستگی یا ترک خوردن ریشه شود.

لذا لازم است تا در جهت ترمیم دندان هایی که نیاز به عصب کشی دارند از پین جت دندان به عنوان یک ابزار کمکی استفاده شود تا دندانپزشک بتواند به بهترین شکل ممکن دندان را احیا کرده و ترمیم کند. در این زمینه استفاده از پین های مناسب در اندازه های دقیق بسیار اهمیت دارد.

علاوه بر آن کیفیت پین جت و جنس به کار رفته در آن نیز تاثیر به سزایی در نتیجه ی نهایی داشته و کار دندانپزشک را می تواند با کیفیت بالایی نشان دهد. بر همین اساس بهتر است تا در انتخاب پین ها برای درمان انواع مشکلات دندان دقت لازم انجام شود.

 منبع: 

خرید پین جت



:: بازدید از این مطلب : 369
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 18 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

نخ زیر لثه

مشخصات و اطلاعات نخ زیر لثه:

امروزه با پیشرفت تکنولوژی روش های جدیدی جهت درمان انواع مختلف بیماری های دندان ایجاد شده است. با پیشرفت علم و به کارگیری روش های نوین درمانی هر روزه شاهد تولید محصولات با کیفیت بالا و کارایی متفاوت می باشیم. یکی از محصولاتی که در زمینه ی دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد نخ زیر لثه می باشد.

جهت درمان انواع بیماری های دندانی و همچنین انواع ترمیم های دندانی و درمان های زیبایی و انواع مختلف ایمپلنت ها از ابزارهای مختلف استفاده می شود. نخ زیر لثه یکی از همین ابزارهای قالبگیری می باشد که در کنار سایر وسایل دندانپزشکی از آن جهت درمان و زیبایی استفاده می گردد.

نام دیگر نخ زیر لثه رترکشن می باشد و در انواع مختلف قابل استفاده ی دندانپزشکان می باشد. جنس این نخ از کتان و یا پنبه می باشد. با ضخامت های مختلف در دسترس می باشد. ضخامت این نخ با سایز بندی مشخص شده است و داراری 6 سایز است که به صورت 000 و00 و 0 و 1 و 2 و 3 نمایش داده می شود.

طول این نخ معمولا بالای 100 سانتی متر می باشد و در بسته هایی شبیه نخ دندان قرار دارد. این نخ کاملا استریل بوده و در میان تار و پود آن موادی قرارگرفته است که هر یک مصرف خاصی در دندانپزشکی و درمان های ترمیمی دارد. برخی از این نخ ها بر روی بطری بدنه ی خود خط کش های درجه بندی شده ای دارند که به دندانپزشک کمک میکند تا اندازه مورد نیاز خود را جهت استفاده کات کند. نخ زیر لثه معمولا به عنوان یک ابزار قالب گیری کمکی مورد استفاده قرار میگیرد.

از این نخ جهت آماده کردن دندانها برای شروع کار درمان در انواع ترمیم ها استفاده می شود. لازم است که نخ به صورت کامل توسط ابزار در بین دندان و لثه قرار گیرد تا دندانپزشک بتواند به خوبی قالب گیری را انجام داده و ادامه درمان خود را پیگیرد. یکی از دلایل مهمی که از نخ زیر لثه استفاده می شود این است که دندانپزشک بتواند مدل دقیقی از دندانها داشته باشد تا در راستای آن به درمان و ترمیم دندان ها بپردازد.

 

 

کاربرد ابزار قالبگیری نخ زیر لثه:

  • نخ زیر لثه به عنوان ابزار قالبگیری موجب می شود تا لثه کنار رفته و دندان به صورت کامل پیدا شود. در این شرایط ساخت قالب دقیق از دندان ممکن شده و دقت کار دندانپزشک را بالا می برد.
  • نخ زیر لثه بر اساس میزان ضخامتی که دارد باعث می شود لثه کنار رفته و در نهایت در مسیر مواد قالب گیری که توسط تری در دهان بیمار قرار گرفته است نباشد. در این حالت قالب گیری با دقت بیشتر انجام می شود و مدل دندانی بدون تغییر حالت ساخته میشود.
  • وجود نخ زیر لثه باعث می شود تا دندانپزشک بتواند با تسلط بیشتری بر دندانها، قالب گیری را انجام دهد.
  • به دلیل جنس خاصی که این نخ دارد می تواند با ضخامت مشخص خود بین لثه و دندان فاصله ی مناسبی را جهت انجام مراحل قالب گیری ایجاد کند.
  • نخ زیر لثه کمک می کند تا فرایند روکش کردن دندانها و لمینت یا پروتز دندان با کیفیت بالایی انجام گیرد.
  • از نخ زیر لثه پس از تراشیدن دندان استفاده می شود و باعث جایگیری دقیق قالب روی خط تراش می گردد و همین امر باعث می شود تا قالب نهایی در لابراتوار با دقت بالایی تهیه گردد.

 

ویژگی های خاص نخ زیر لثه:

با توجه به اینکه لثه ها بخش گوشتی دهان محسوب می شوند دارای مویرگ های خونی بسیاری هستند. علاوه بر آن لثه قسمت حساس دهان محسوب می شود که در معرض خطرات بسیاری است و در واقع اولین بخشی که در دهان مورد حمله قرار می گیرد لثه است. لذا مراقبت از آن بسیار با اهمیت می باشد.

در این شرایط استفاده از نخ زیر لثه برای افرادی که لثه حساس دارند بسیار مشکل تر می شود. زیرا که این افراد با حساسیت بیش از حد در حین قالب گیری احتمال خونریزی از لثه ها را دارند و همین امر باعث می شود که کار قالب گیری دچار خلل شده و دندان پزشک نتواند به خوبی قالب گیری را انجام دهد و در نهایت نتیجه ی نهایی برای درمان ترمیمی دندان ها دچار مشکل می شود. علاوه بر آن وجود مواد قالب گیری ممکن است در صورت خونریزی باعث ایجاد حساسیت بیشتر در لثه این افراد شود.

در این موارد لازم است تا از ابزار های کمکی قالب گیری استفاده شود. نخ زیر لثه به عنوان یکی از این ابزار های کمکی مورد استفاده قرار می گیرد و در انواع مختلفی تولید شده و به کمک دندانپزشکان آمده است. یکی از انواع این نخ ها مدلی است که در آن از ماده ای به نام هلودنت استفاده می شود. همودنت ماده ای است که جهت بند آمدن خونریزی مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان یک ماده ضد انعقاد خون میتواند باعث شود تا خونریزی های سطحی ناشی از حساسیت و تماس را به سرعت متوقف شود.

این نخ ها به همودنت آغشته شده اند و زمانی که در بین دندان و لثه قرار می گیرند در صورت خونریزی لثه از بیرون آمدن خون جلوگیری کرده و خونریزی را بند می آورند. بدین ترتیب دندانپزشک میتواند با آرامش و دقت بیشتر به قالب گیری بپردازد.

برخی از این نخ ها بسیار جاذب بوده و میتوانند در مرحله ی اولیه نیز جلوی خونریزی را بگیرند. جنس نخ زیر لثه نیز در بندآوری خونریزی لثه بسیار تاثیر گذار می باشد. در واقع نخ هایی که از پنبه می باشند با قابلیت جذب بالایی که دارند می توانند به بند آوردن خونریزی های لثه کمک شایانی کنند.

علاوه بر آن تاثیر دارو در برخی از مدل های این نخ ها در مدت زمان بسیار کوتاهی میباشد که همین امر در روند کار قالب گیری دندانپزشک بسیار موثر است. یکی دیگر از ویژگی هایی که برخی از مدل های نخ زیر لثه دارند قابلیت آبگریز بودن بالا می باشد. همچنین انعطاف پذیری و تاثیر سریع در برخی از انواع نخ های زیر لثه به عنوان مزیت آنها محسوب می شود.

منبع: 

خرید نخ زير لثه



:: بازدید از این مطلب : 397
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 17 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

اسکنر فسفرپلیت Free Scan

مشخصات و اطلاعات دستگاه اسکنر فسفرپلیت Free Scan:

دندانپزشکی یکی از رشته هایی است که در آن علاوه بر دانش انسانی به کارگیری تکنولوژی نیز لازم است. در این راستا نیاز است تا با استفاده از پیشرفت علم و تکنولوژی از سیستم های به روز نیز استفاده شود تا علاوه بر سهولت در کار به روند درمان نیز سرعت بخشیده شود. دستگاه اسکنر فسفر پلیت یکی از نمونه های کاربرد تکنولوژی در درمان می باشد.

این دستگاه توسط سیستم و ساختار طراحی شده می تواند از تمام دندان ها به صورت جداگانه و یا کلی عکس برداری کند. در دستگاه اسکنر فسفر پلیت از اشعه ایکس با قدرت بسیار بسیار پایین استفاده شده که میتواند بدون کمترین آسیب به بیمار و یا دستیار دندانپزشک عکس های با کیفیتی را جهت درمان بیمار تولید کند.

در دستگاه اسکنر فسفرپلیت لازم است تا دندانپزشک و یا دستیار به صورت اختیاری اقدام به عکسبرداری کنند و دیگر نیاز به مسئولین رادیولوژی و تجهیزات رادیوگرافی و صرف زمان جهت چاپ نهایی عکس بر روی فیلم های رادیولوژی نمی باشد. در این راستا افزایش سرعت تصویری در دستگاه اسکنر فسفرپلیت بسیار حائز اهمیت می باشد.

 

کاربرد اسکنر فسفرپلیت Free Scan:

با توجه به اینکه دندانپزشک جهت درمان بیمار نیاز دارد تا از میزان آسیب و یا پوسیدگی به صورت دقیق آگاهی پیدا کند لذا لازم است تا با استفاده از تکنولوژی و به کار بردن دستگاه های مورد استفاده در این زمینه اقدام به عکس برداری از دندان بیمار نمود. در این زمینه عکس هایی که از دندان بیماران تهیه می شود نیاز است تا از کیفیت بالای برخوردار باشد تا دندانپزشک بتواند به خوبی مشکل بیمار را مشخص کرده و در راستای درمان بیماری اقدامات لازم را انجام دهد.

اسکنر فسفرپلیت Free Scan به عنوان یک تکنولوژی مدرن امروزه به کمک دندانپزشکان آمده است و آنها را در زمینه ی تشخیص انواع مشکلات دندانی کمک می کند. دستگاه اسکنر فسفرپلیت به دلیل کاربرد آسانی که دارد به راحتی قابل استفاده می باشد و با یک آموزش چند دقیقه ای امکان استفاده از این دستگاه به راحتی صورت می گیرد.

در این دستگاه با استفاده از فیلم های کوچک تصاویر دندان بیمار ثبت می شود. تنها لازم است تا دستیار دندانپزشک فیلم ها را درون محفظه ی جلد مانند خود قرار داده و درب آن را محکم کند. سپس فیلم را در دهان بیمار قرار داده و فیلم روی دندان مورد نظر قرار می گیرد. با توجه به اینکه این فیلم ها بسیار انعطاف پذیر می باشند لذا به راحتی میتوان به آنها انحنا داد و در هر حالتی که مد نظر می باشد خم کرد.

سپس دستیار دندانپزشک از بیمار میخواهد تا با انگشت خود فیلم را ثابت در دهان نگه دارد. این کار برای بیمار اصلا مشکل نخواهد بود و بیمار به راحتی می تواند فیلم را به مدت چند ثانیه در دهان خود نگه دارد. در این هنگام دستیار دندانپزشک با استفاده از دستگاه اسکنر فسفرپلیت موجود اقدام به عکس برداری از دندان بیمار میکند. در برخی موارد این امکان وجود دارد که نیاز به عکس برداری از تمام دندان ها باشد لذا در این هنگام فیلم به صورت کامل در دهان بیمار قرار گرفته و دستیار دندانپزشک از دندان ها عکس میگیرد و بیمار تنها لازم است که دهان خود را بسته و فیلم را در بین دندان های خود نگه دارد.

عکسبرداری با دستگاه اسکنر فسفرپلیت بر اساس مدل دستگاه متفاوت می باشد. برخی از مدل های دستگاه اسکنر فسفرپلیت ممکن است به صورت پرتابل بوده و قابل حمل باشند در این صورت دستیار دندانپزشک با آوردن دستگاه در محدوده ی دندان بیمار اقدام به عکس برداری میکند. برخی دیگر از مدل های دستگاه اسکنر فسفرپلیت به صورت ثابت می باشند که در این موارد دستگاه با استفاده از پایه هایی که روی آن نصب است به دندان بیمار نزدیک می شود.

پس از اینکه دستگاه عکس را از دندان بیمار گرفت فیلم را از دهان بیمار خارج کرده و پوشش روی آن را برمی داریم و فیلم را داخل دستگاه قرار می دهیم. دستگاه با مکانیزم مخصوص خود فیلم را تبدیل به تصویر دیجیتال کرده و در سیستم کامپیوتر دندانپزشک عکس دندان نمایان می شود. این فرایند در کمتر از چند دقیقه قابل انجام می باشد و علاوه بر آن به دلیل عدم جا به جایی بیمار استرس کمتری را به بیمار وارد می کند لذا استفاده از آن آرامش بیشتر را در بیمار ایجاد کرده و باعث طی کردن روند بهتر درمان میگردد.

 

مزایای اسکنر فسفرپلیت Free Scan نسبت به سایر دستگاه ها:

در گذشته تصاویری که از دندان ها برای دندانپزشک گرفته می شد به صورت فیلم هایی بود که برای آن لازم بود تا بیمار وارد اتاق سربی شده و در آن اتاق تحت اشعه ایکس قرار گرفته و عکس برداری صورت گیرد. در این شرایط جا به جایی بیمار  کار دشواری می باشد و علاوه بر آن امکان ایجاد هر گونه مشکل نیز وجود دارد.

در کنار این مشکلات تصاویری که با استفاده از روش های قدیمی بدست می آمد کیفیت بسیار پایینی داشت و ممکن بود در برخی موارد دندان پزشک را دچار اشتباه کند و یا بیمار مجبور شود مجددا به اتاق سربی ضد اشعه رفته و عکس برداری را تکرار کند. همچنین اشعه ای که از دستگاه های قدیمی ساطع می شد بسیار آسیب رسان بوده و در مواردی لازم بود تا بیمار نیز از مراقبت های سختی جهت عکس برداری پیروی کند.

اسکنر فسفرپلیت Free Scan به عنوان یک تکنولوژی روز و برتر دنیا با استفاده از سیستم های کامپیوتری میتواند عکس های بسیار با کیفیتی را از دندان بیمار بگیرد و تشخیص مشکل دندان را برای دندانپزشک بسیار آسان کند.

دستگاه اسکنر فسفرپلیت به گونه ای طراحی شده است که در آن دیگر نیاز به فیلم های قدیمی تجهیزات رادیوگرافی نیست. بلکه تنها یک نمونه با اندازه مشخص برای خود دستگاه اسکنر فسفرپلیت تولید می شود که در چهار سایز مختلف برای مصارف متفاوت می باشد.

این امر باعث می شود که دستگاه اسکنر فسفرپلیت Free Scan نسبت به دستگاه های قدیمی زیست محیطی تر بوده و مورد توجه بیشتری واقع شود. در دستگاه اسکنر فسفرپلیت از فیلم هایی با ضخامت 0.1 تا 0.3 میلی متر استفاده شده است که بر اساس برند و نوع دستگاه متفاوت می باشند. دستگاه اسکنر فسفرپلیت Free Scan وودپکر جدیدترین محصول شرکت Woodpecker می باشد.

 

ویژگی های دستگاه دستگاه اسکنر فسفرپلیت Free Scan وودپکر:

  • مجهز به تراشه FPGA جهت پردازش سریعتر تصویر
  • طراحی زیبا و کم حجم، اتصال به کامپیوتر و تبلت
  • اسکن تنها با یک دکمه و خاموش شدن خودکار در 120 ثانیه
  • دستگاه اسکنر فسفرپلیت Free Scan وودپکر فاقد مانیتور Built-In و مشکلات مدل پیشین
  • اسکن دقیق تصاویر (سایز پیکسل 25µ) رزولوشن فیزیکی 17 lpmm (تئوریتیکال 25 lpmm)
  • تفکیک رنگ 65535 شید Greyscale نرم افزار پیشرفته دارای تمامی امکانات مورد نیاز جهت پردازش، نمایش و دخیره تصاویر همراه 4 پلیت (سایز 0، 1، 2 و 3)
  • دستگاه اسکنر فسفرپلیت Free Scan وودپکر دارای یکسال گارانتی است.
  • اسکنر فسفرپلیت Free Scan دارای ده سال خدمات پس از فروش

منبع: 

خرید دستگاه اسکنر فسفرپليت Free Scan وودپکر



:: بازدید از این مطلب : 390
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

سنسور رادیوگرافی وودپکر i-Sensor Pro Size1.5

مشخصات سنسور رادیوگرافی وودپکر i-Sensor Pro Size1.5:

سنسور رادیوگرافی وودپکر i-Sensor Pro Size1.5 یکی از محصولات کمپانی Woodpecker که دارای 30 سال تجربه تولید، گسترش و نوآوری در زمینه محصولات دندانپزشکی است می باشد.

کلمه RVG مخفف‌ رادیوگرافی‌ (Radio Viso Graphy) است‌. تکنیک‌ RVG یک‌ مسیرجدید در تصویربرداری‌ دندان‌ می باشد و با استفاده از آن دیگر نیازی به‌ فیلم‌ رادیوگرافی‌ و ماده ظهور و ثبوت‌ نمی باشد. این‌ سیستم‌ برروی‌ دستگاه های‌ رادیوگرافی‌ که‌ دارای‌ دکمه RVG بوده‌ و یا می‌توان‌ به صورت‌ دستی‌ زمان‌ تابش‌ آن‌ها را تا 0.01 ثانیه‌ کم‌ کرد،استفاده کرد. به طور کلی این سنسور نقش فیلم ایفا میکند و با تابش اشعه این سنسور در همان لحظه تصویر را بر روی مانیتور انتقال می‌دهد. از مزایای RVG میتوانیم به موار زیر اشاره کنیم:

  • تشخیص سریع و راحت با رزولوشن بالا
  • کاش هزینه های مطب به علت حذف فیلم رادیو گرافی
  • افزایش ضریب سلامت به دلیل کاهش اشعه ایکس
  • امکان مشاهده سریع تصویر و حذف زود به هنگام آن

سنسور رادیوگرافی وودپکر i-Sensor Pro Size1.5 دارای نرم افزار هوشمند با عملکرد آسان و با وضوح و کیفیت زیاد است. این دستگاه قابلیت سه بعدی سازی تصاویر و همچنین اندازه گیری زوایای مختلف تصویر را دارد.

 

معرفی سنسور رادیوگرافی وودپکر i-Sensor Pro Size1.5:

سنسور رادیوگرافی وودپکر i-Sensor Pro Size1.5 از پرکاربردترین دستگاه های تصویربرداری قدرتمند در عرصه دندانپزشکی است که جهت عکسبرداری و بررسی دقیق تر مشکلات دندان مورد استفاده قرار می گیرد.

این دستگاه از اندازه های مختلفی طراحی و تولید شده است تا متناسب با اندازه و سایز دهان هر فردی باشد. با استفادهاز این دستگاه تمامی مراحل پردازش تصویر ب وسیل نرم افزار مختص نصب شد بر روی مانیتور انجام می‌شود.

این سنسور دارای نرم افزاری مخصوص می باشد که برروی انواع ویندوز های Windows XP SP3 (32 بیت) ، WindowsVista (32 یا 64 بیت) ، Windows 7 (32 یا 64 بیت) ، Apple Mac OS X 10.5 Leopard and later Versions قابل نصب می باشد.

این سنسور دارای سایزهایی به شماره 1 و 1.5 و 2 می باشد . از مهم ترین مزایای سنسور رادیوگرافی وودپکر مدل i-Sensor Pro Size1.5 ایناست که دوز اشعه به میزان 75 تا 80 درصد نسبت به دیگر روش ها کمتر شده است و خطر اشعه ایکس در این دستگاه بسیار کاهش یافته است.

سنسور رادیوگرافی وودپکر i-Sensor Pro Size1.5 دارای فیلترهای BOOST و HIGH PASS FILTER جت شارپ نمودن و آشکار ساز است.

 

ویژگی های سنسور رادیوگرافی وودپکر i-Sensor Pro Size1.5:

سایز 1.5 که به تازگی روانه بازار شده است دارای ویژگی های به شرح ذیل می باشد: 

  •  کیفیت فوق العاده شفاف تصویر ، ماندگاری بالا
  •  بسیار نازک ( ضخامت ۴.۴ میلی متر )
  • تکنولوژی CMOS
  • سایز ضخمات سنسور ۳۶*۲۶ میلی متر (۱۸۰۰ در ۱۳۰۰ پیکسل )
  • تفکیک رنگ 16 bit، ضد آب و رطوبت Ip68
  • با گذراندن تست های مختلف برای اطمینان از دوام سنسور
  • دارای نرم افزار هوشمند با کاربری آسان و با وضوح بسیار زیاد
  • سه بعدی سازی تصویر و اندازگیری زوایای مختلف تصویر
  • بزرگنمایی تصویر جهت مشاهده و بررسی دقیق تر فیلترهای Boost , high hpass filter جهت شارپ نمودن و آشکار سازی
  • ضد آب و رطوبت 
  • رزولوشن واقعی 20mm
  • اتصال USB 2.0
  • دارای قابلیت انعطاف
  • بزرگنمایی تصویر جهت مشاهده بهتر و بررسی دقیق تر
  • سه بعدی سازی تصاویر و اندازه گیری در زاویه های مختلف
  • دارای عمر طولانی بالا
  •  یک سال گارانتی
  •  ده سال خدمات پس از فروش

منبع: 

خرید سنسور راديوگرافي وودپکر i-Sensor Pro Size1.5



:: بازدید از این مطلب : 381
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

وارنیش مستر دنت

مشخصات و اطلاعات وارنیش:

وارنیش مستر دنت یکی از مهمترین مراحل مراقبت از دندان ها انجام بر روی دندان می باشد. لثه ها و دندان های سالم برای سلامتی کودکان بسیار مهم می باشند. به همین علت دندانپزشکان از ابتدای دوران کودکی و حتی قبل از ظاهر شدن اولین دندان ها والدین را ترغیب به عادات خوب دهان و دندان می‌کنند.

زمانی که کودک دارای دندان های کامل می باشند ممکن است دندانپزشک درمان با وارنیش را برای اطفال در مطب دندانپزشکی توصیه کند تا از پوسیدگی دندان جلوگیری شود. این کار می تواند ۲ تا ۴ بار در سال انجام شود. تعداد درمان با وارنیش برای اطفال بستگی به جنس دندانهای کودک دارد و بر اساس این که کودک چه نوع دندانی دارد اقدام به انجام وارنیش مانند وارنیش مستردنت می‌کند.

 

وارنیش مستر دنت چیست؟

وارنیش مستر دنت یک حالت غلیظ از فلوراید میباشد که توسط دندانپزشک به عنوان یک نوع فلورایدتراپی موضعی بر روی سطح دندان ها اعمال می شود. وارنیش به صورت دائمی نیست و ماهیت چسبندگی آن باعث می شود تا روی مینای دندان قرار گرفته و عاج دندان را پوشش دهد و از این طریق به جلوگیری از پوسیدگی دندان و کمک می کند و باعث ایجاد ساختار معدنی مجدد بر روی سطح دندان ها می‌شود.

همچنین یک نوع درمان دندانپزشکی  است که در آن با استفاده از مواد رزینی و حلال به جلوگیری از پوسیدگی دندان و یا کاهش سرعت پوسیده شدن دندان کمک می شود.

این محصول از مواد معدنی ساخته شده است که می‌تواند مینای دندان را تقویت کند. نکته مهم در این زمینه این است که درمان با وارنیش می‌تواند به صورت کامل از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کند و تنها باعث می شود تا دندان بیشتر از حد پوسیده نشده و در معرض خطر آسیب ریشه‌ها قرار نگیرد. در کنار این عمل استفاده از مسواک و نخ دندان به صورت منظم، به همراه داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند کمک بسیار زیادی کند تا کودک دندان های سالمی داشته باشند

این کار معمولاً توسط دندانپزشک و در مطب دندانپزشکی انجام میشود. بهتر است پس از این عمل تا نیم ساعت کودک چیزی نخورد و آب دهان خود را قورت ندهد. پس از ۴ تا ۱۲ ساعت بعد از انجام شدن کودک می تواند مسواک بزند.

برخی از برندهای وارنیش حالت رنگی داشته و دندانها را زرد نشان می دهد. این حالت باعث می شود تا قسمت هایی که تحت پوشش قرار نگرفته کاملاً مشخص گردد و پس از مدت زمان کوتاهی در اثر خوردن و مسواک زدن رنگ زرد روی دندان ها از بین می رود. وارنیش برای کودکان با طعم های گوناگونی تولید می شود و مورد استفاده قرار می گیرد تا کودک بتواند به راحتی آن را تحمل کرده و به دندانپزشک اجازه دهد تا عمل وارنیش را برای او انجام دهد.

وارنیش به صورت ماده ای چسبناک است که پس از تماس با بزاق دهان سفت می شود. کودک ممکن است بعد از از این عمل احساس کند  که لاک سفت شده ای بر روی دندان هایش قرار دارد و نمی تواند آن را از دندانهای خود بکند. دندانپزشک این عمل را از بالا و کناره های هر دندان با یک برس کوچک روی دندان می کشد.

بهتر است پس از استفاده از وارنیش مستر دنت با توجه به دستورالعمل هایی که دندانپزشک می دهد پس از نیم ساعت از مواد خوراکی نرم و مایعات استفاده شود. علاوه بر آن حداقل ۴ تا ۶ ساعت پس از این عمل از مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن خودداری شود در برخی موارد ممکن است دندان پزشک توصیه کند که تا صبح روز بعد برای مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن کودک صبر کند.

جهت مراقبت از دندان ها بهتر است تا به کودک توصیه شود تا به صورت منظم از مسواک و نخ دندان استفاده کند. مصرف غذاهای سالم و همچنین کم کردن استفاده از انواع مختلف شیرینی جات تاثیر بسیار زیادی در سلامت دندان ها دارد. بر اساس توصیه های دندانپزشکان لازم است نوزادان تا سن ۶ ماهگی ارزیابی های لازم برای سلامت دهان و دندان را توسط دندانپزشک دریافت کنند.

لذا نوزادانی که در معرض خطر بالای پوسیدگی زودرس دندان ها هستند باید از سن ۶ ماهگی و حداکثر ۶ ماه پس از رویش اولین دندان به دندانپزشک مراجعه کرده و تحت مراقبت های لازم قرار گیرد. امروزه بیش از از سی محصول وارنیش در بازار تجهیزات دندانپزشکی موجود می باشد که هر کدام از آنها ترکیبات متفاوتی دارد.

این ترکیبات متفاوت منجر به فارماکوکینتیک بسیار متغیر می شود و هر کدام تاثیرات متفاوتی دارند. محصولات مختلف وارنیش مقادیر متفاوتی از کلسیم، فسفات معدنی یون‌های فلوراید آزاد می‌کنند. هر نوع لاک دندانی برای استفاده در شرایط خاصی طراحی شده است است.

 

وارنیش مستر دنت:

وارنیش مستردنت یک مدل رزینی تک محصولی می باشد که باعث می شود تا روند پوسیدگی دندان ها کاهش پیدا کند و یا در مواردی متوقف شود. این مدل بیشتر مناسب برای استفاده در قسمت زیر آمالگام میباشند و باعث می شود تا تغییر حجم در آمالگام از بین برود. وارنیش مستردنت از مقادیری رزین کوپال و حلال ضد عفونی کننده نیز استفاده شده است. این برند عایقی حرارتی می باشد و حالت مانعی برای شوک حرارتی به پالپ است. برند مستردنت ساخت کشور آمریکا بوده و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

لازم به ذکر است برای استفاده از وارنیش مستر دنت، پس از قرار گرفتن آن بر روی دندان ۳ تا ۵ دقیقه جهت خشک شدن کامل به آن مهلت دهیم و پس از آن دو تا سه ساعت پس از عمل وارنیش مستردنت از خوردن هرگونه مواد غذایی خودداری کنیم.

 

منبع: 

خرید وارنيش مستر دنت



:: بازدید از این مطلب : 375
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

ست قالبگیری زرماخ

مشخصات و اطلاعات ست قالبگیری رزماخ:

ست قالبگیری زرماخ یکی از روش هایی است که در دندانپزشکی جهت ایجاد ساختار دقیق دندان ها و بافت های دهانی بیمار برای انواع درمان ها انجام می شود. ماده قالب گیری رزماخ دندانپزشکی در انواع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

ست قالبگیری زرماخ به عنوان یک برند معتبر برای انواع مختلف قالبگیری مورد استفاده ی بسیاری از دندانپزشکان قرار می گیرد. این ست با دارا بودن خاصیت سیلیکونی و تراکم بالا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. حالت ویسکوزیته ی C سیلیکونی این ماده قالب گیری دندانپزشکی بسیار بالا بوده و برای تکنیک های دو مرحله ای و تک مرحله ای مورد استفاده می باشد.

زرماخ در تکنیک دو مرحله ای به عنوان یک تری اختصاصی عمل می کند. ست قالبگیری زرماخ امکان ضد عفونی ایمن با محلول ضد عفونی Zeta 7 و یا اسپری Zeta 7 را دارد. این ست قالبگیری شامل پوتی، واش و اکتیواتور می باشد.

 

مشخصات ماده قالب گیری دندانپزشکی زرماخ:

 

ماده قالب گیری دندانپزشکی زرماخ شامل پوتی زتا پلاس به حجم 900 میلی لیتر و واش 140 میلی لیتر و ژل اکتیواتور 60 میلی لیتر به همراه 20 عدد پد میکسینگ می باشد. ماده قالب گیری زرماخ دارای ثبات ابعادی کمتر از منفی 0.2 درصد بعداز 24 ساعت می باشد و بازیابی الاستیک بالای 98 درصدی دارد.

ست قالبگیری زرماخ دارای حداقل 2 درصد و حداکثر 5 درصد تغییر شکل فشاری دارد. مدت زمان لازم برای مخلوط کردن این ماده قالب گیری دندانپزشکی 30 ثانیه می باشد. ست قالبگیری زرماخ به 1 دقیقه و 15 ثانیه زمان در دمای 23 درجه سانتی گراد یا 73 درجه فارنهایت برای کل کار نیاز دارد.

مدت زمانی که لازم است ماده قالب گیری زرماخ در دهان باشد 3 دقیقه و 15 ثانیه می باشد. مدت زمان جایگیری و تنظیم نیز 4 دقیقه و 30 ثانیه در دمای 23 درجه سانتی گراد یا 73 درجه فانهایت می باشد.

ست قالبگیری زرماخ روان پذیری و جریان بالایی دارد و به رنگ سبز همراه با طعم نعنا می باشد. به علاوه چگالی آن در حالت اولیه بالا بوده و بعد از ثابت شدن دارای استحکام بسیار خوبی می باشد و به راحتی میتوان از آن جهت پر کردن مایع استفاده کرد. ماده قالب گیری دندانپزشکی ساخت کشور ایتالیا بوده و در بین دندانپزشکان از محبوبیت بالایی جهت استفاده راحت و کاربرد وسیع برخوردار می باشد.

 

مزایای ست قالبگیری زرماخ:

با توجه به اینکه در قالبگیری سازگاری با آب بسیار مورد توجه واقع می شود می توان گفت که این ماده قالب گیری دندانپزشکی سازگاری مناسبی با آب دارد و کار را بسیار راحت تر می کند. هر چه زمان ست شدن ماده قالب گیری دندانپزشکی با دهان کمتر باشد از محبوبیت بیشتری برخوردار می باشد. ماده قالب گیری دندانپزشکی با زمان بسیار کم جهت ست شدن برای قالبگیری بسیار مناسب می باشد.

بر اساس اینکه تشخیص جزئیات دهان بر طبق رنگ پیگمنت های ماده قالب گیری صورت میگیرد این ماده قالب گیری دندانپزشکی با دارا بودن پیگمنت های تیره قابلیت تشخیص بهتری را به دندانپزشک میدهد. ماده قالب گیری دندانپزشکی زرماخ به دلیل جنس و کیفیت خوبی که دارد در حالت الاستیک بازیابی خوبی دارد و نسبت به تغییر شکل مقاومت دارد.

این ست قالبگیری در ایجاد ارتباط بین حالت کشش و استحکام توازن خوبی ایجاد کرده است و هیچگونه حساسیتی نسبت به کشش ندارد علاوه بر آن نسبت به ساییدگی نیز مقاومت نشان نمی دهد و هنگام خارج کردن از دهان دچار شکستگی و یا پارگی نمیگردد. همچنین به وسیله کاتالیزور آن می تواند بتونه و شستشو را با آن انجام داد.

معمولا ماده قالب گیری دندانپزشکی دارای طعم نامناسبی برای بیمار می باشد و باعث ایجاد حالت تهوع در بیمار می شود. ماده قالب گیری دندانپزشکی با دارا بودن طعم نعناع برای بیمار احساس خوبی را ایجاد می کند و ناراحتی کمتری را برای وی به دنبال خواهد داشت.

ست قالبگیری زرماخ دارای تر کنندگی بالای می باشد که می تواند بافت های میانی دهان را به خوبی پوشش دهد و فاقد مواد سمی و مواد محرک می باشد. به دلیل ساختار سیلیکونی و خاصی که در ست قالبگیری زرماخ استفاده شده است پس از ضد عفونی تغییری در ویژگی های قالب ایجاد نمیکند و جزئیات به خوبی و وضوح قابل بررسی می باشند.

 

کاربرد های ماده قالب گیری دندانپزشکی زرماخ:

یکی از درمان ها در دندانپزشکی ساخت انواع جایگزین ها و ساختار ها برای تغییر و ترمیم دندان می باشد. در این موارد لازم است تا از ساختار کامل دهان به صورت دقیق تصویری بدست بیاد. این تصویر باید به حالتی باشد که بتوان از روی آن به ترمیم دندان پرداخت. ماده قالب گیری دندانپزشکی به عنوان یکی از مهمترین بخش های ترمیمی و زیبایی در دندانپزشکی مطرح است.

این ماده جهت تشخیص ترکیب داخلی دهان و فک بیمار مورد استفاده قرار می گیرد و یک مدل کامل از دهان بیمار را در اختیار دندانپزشک قرار می دهد. با توجه به اینکه مواد قالب گیری تغییرات فراوانی داشته اند لذا انتخاب یک ماده قالب گیری دندانپزشکی که بتواند کارایی بالایی را به دندانپزشک دهد بسیار ضروری می باشد.

معمولا از ست قالبگیری زرماخ جهت امور ترمیمی استفاده می شود. ماده قالب گیری دندانپزشکی به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد به عنوان یک ست پر کاربرد جهت انواع کارهای ترمیمی دندان مورد استفاده دندانپزشکان قرار می گیرد. این ست قالبگیری با قابلیت سرعت شکل گیری بالا در ساخت انواع پروتز های دندانی استفاده میشود.

سبک سیلیکونی که امروزه رواج بیشتری در قالبگیری های دندانپزشکی دارد توانسته است جایگزین خوبی برای روش های سنتی و قدیمی باشد. علاوه بر آن هزینه مناسبی در بین تجهیزات دندانپزشکی دارد.

ست قالبگیری زرماخ جهت ساخت قالبگیری ایمپلنت بسیار مورد توجه قرار گرفته و به دلیل تراکم بسیار بالایی که دارد به راحتی میتواند کلیه جزئیات و اطلاعات دهانی بیمار را در اختیار دندانپزشک قرار دهد. به جهت دارا بودن پوتی دیگر نیاز به بتونه در قالبگیری نمی باشد. با استفاده از ترکیب پوتی با اکتیواتوری که به حالت خمیری در آمده است میتوان به راحتی مواد قالبگیری را تهیه کرد. 

منبع: 

خرید ست قالبگيري زرماخ



:: بازدید از این مطلب : 350
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

تری قالب گیری ایمپلنت

مشخصات و اطلاعات تری قالب گیری ایمپلنت:

یکی از روش هایی که در سال های اخیر در دندانپزشکی رواج بسیار زیادی یافته است کاشت دندان و ایمپلنت می باشد. با توجه به پیشرفت علم وتکنولوژی امروزه با از دست دادن دندان می توان این امید را داشت که جایگزینی برای آن ایجاد شود و افراد بتوانند مثل قبل از دندان های خود استفاده کنند.

بر این اساس یکی از مهمترین بخشهای دندانپزشکی به کاشت دندان و ایمپلنت اختصاص یافته است. ایمپلنت به عنوان یکی از موثر ترین روشها برای جایگزین دندانهای از دست رفته در دهان دارای شرایط و ابزار های خاصی می باشد.

تری قالب گیری ایمپلنت یکی از وسایلی است که در کاشت دندان و ایمپلنت نیز کاربرد دارد. تری به عنوان یک وسیله ی کاربردی در بخشهای مختلف دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع تری به عنوان وسیله ی اصلی قالب گیری معرفی می شود که می توان از آن در انواع مختلف کارهای دندانپزشکی استفاده کرد.

بر اساس اینکه تری قالب گیری ایمپلنت برای چه کاری در دندانپزشکی مورد استفاده قرار گیرد به انواع مختلف تقسیم می شود. تری ها دارای برند ها و مدل های متفاوتی هستند. هر یک از برند های موجود در بازار می تواند کاربرد خاصی داشته باشد.

در این زمینه کیفیت تری ها نیز بسیار با اهمیت می باشند زیرا که به عنوان مثال استفاده از تری های پلاستیکی با کیفیت بالا می تواند کار قالب گیری را برای دندان پزشک بسیار راحت کرده و احتمال اتفاقات مختلف از جمله شکستن تری قالب گیری ایمپلنت حین کار را کمتر کند.

البته در این میان استفاده از تری های سیلیکونی و تری های فلزی نیز مزیت های خاص خود را دارند ولی در برخی موارد نمی توان از این مدل ها جهت انجام مراحل درمانی بیمار استفاده کرد.لذا هر یک از انواع مدل های تری برای کار خاص و درمان خاصی در دندانپزشکی به کار برده می شوند و لازم است علاوه بر کار برد ها ی تری قالب گیری ایمپلنت به برند آنها نیز توجه شود.

انواع تری قالب گیری ایمپلنت:

برای ایمپلنت دندان لازم است که از تری قالب گیری ایمپلنت جهت بدست آوردن مدل دقیق دندانها در دهان استفاده شود. تری به عنوان وسیله ی اصلی قرار گیری ماده قالب گیری لازم است به صورت اختصاصی در زمینه درمان مورد نظر دندان پزشک به کار برده شود.

لذا تری قالب گیری که در ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد بر اساس شرایط و ویژگی های خاصی انتخاب می شود. بر این اساس می توان از تری هایی که دندان دار و یا بی دندان هستند استفاده کرد که به انواع مختلف تقسیم می شوند. بنابر این تری قالب گیری ایمپلنت به دو نوع open tray و closed tray طبقه بندی می شود.

تری باز و تری بسته دو نوع مختلف از تری قالب گیری ایمپلنت هستند که هر کدام کارایی های متفاوتی را در کاشت دندان و ایمپلنت دارند. لازم است که در استفاده از هر کدام از این تری ها دقت لازم را به عمل آورده و هر یک را در جایگاه مخصوص به خود مورد استفاده قرار دهیم. در ادامه به توضیح بیشتر درباره ی هر یک از این مدل تری ها می پردازیم.

 

  • Open tray:

تری باز یا open tray یکی از مدل های تری می باشد که در ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد. این تری قالب گیری زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که جایگاه دندانهای خالی در دهان، که نیاز به ایمپلنت دارند به صورت ناهماهنگ و در نقاط مختلف دهان قرار دارند. در واقع می توان گفت از این تری قالب گیری برای ایمپلنت های تکی و جداگانه استفاده می شود.

علاوه بر آن زمانی که دندانها به صورت موازی نیز در کنار هم هستند می توان از تری قالب گیری باز برای ساخت ایمپلنت استفاده کرد. در این روش دندانپزشک برای فعالیت دستش باز است و می تواند با جایگذاری مناسب تری قالب گیری در محل قرار گیری دندان خالی به راحتی عمل قالب گیری را انجام داده و مراحل ساخت و قرار دهی ایمپلنت را برای بیمار ادامه دهد.

 

  • Closed tray:

تری بسته یا closed tray مدل دیگری از تری قالب گیری ایمپلنت می باشد. این نوع از تری ها مخصوص زمانی است که چند دندان کنار هم نیاز به ایمپلنت دارد و از این نوع تری جهت قالب گیری استفاده می شود. در مدل تری بسته دیگر نیاز به استفاده از قالب های سفارشی نیست و دندانپزشک می تواند از قالب های آماده برای قالب گیری استفاده کند.

این مدل بیشتر در زمانی کاربرد دارد که تعداد دندانهایی که نیاز به ایمپلنت دارند در دهان کم باشد. در این روش میتوان از تری قالب گیری فلزی و یا پلاستیکی نیز استفاده کرد. تری بسته این اجازه را به دندانپزشک نمی دهد تا به تواند به صورت مستقیم به فیکسچر دسترسی پیدا کند.

 

کاربرد تری قالب گیری ایمپلنت:

در روش تری باز ابتدا جای قرار گیری ایمپلنت را مشخص می کنند. سپس پیچ مورد استفاده جهت جایگاه را تعیین کرده و تری قالب گیری باز را در دهان بیمار قرار می دهند. پس از آن با قرار دادن ماده قالبگیری در دهان بیمار و در جایگاه های مشخص شده برای ایمپلنت تری قالب گیری را با ماده قالب گیری مخصوص پر می کنند و اجازه می دهند تا مواد قالب گیری مدت زمان لازم جهت شکل گیری را طی کند.پس از این مرحله با خارج کردن تری قالب گیری از دهان بیمار نمونه ی آماده شده می تواند به لابراتوار رفته و بقیه مراحل در آنجا روی قالب انجام شود.

از تری قالب گیری باز زمانی استفاده می شود که مسیر قرار گیری دندان ها به صورت موازی نمی باشند و در این شرایط لازم است به جای تری قالب گیری بسته از تری قالب گیری باز استفاده شود زیرا که تری قالب گیری بسته باعث می شود تا قالب هنگام خارج شدن از دهان بیمار بشکند.

 

منبع: 

خرید تري قالب گيري ايمپلنت



:: بازدید از این مطلب : 352
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

مشخصات و اطلاعات دستگاه اپکس لوکیتور وودپکر مدل WOODPEX 3:

اندودانتیکس یکی از حساس ترین و مهم ترین تکنیک های درمانی در دندان پزشکی است. که به منظور برطرف نمودن التهابات ریشه دندان، از بین بردن درد و افزایش طول عمر دندان مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع ابزار اندو در درمان ریشه دندان یا همان عصب کشی از کاربرد بسیار مهمی دارند. که از انواع آن ها می توان به فایل های روتاری، فرزها، دستگاه اپکس لوکیتور، فایل های دستی، گوتا پرکا و … اشاره نمود. کیفیت و استاندارد بالای هر کدام از این تجهیزات در رضایت بخش تر بودن نتایج درمان ریشه موثر است. از طرفی هر کدام از این ابزارها کاربرد ویژه ای در درمان و ترمیم دندان ها دارند.

دستگاه اپکس لوکیتور یکی از مهم ترین تجهیزات مورد استفاده در درمان ریشه دندان و عصب کشی است. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با دستگاه اپکس لوکیتور وودپکر WOODPEX 3 و کاربرد آن، به طور کامل آشنا کنیم.

 

دستگاه اپکس لوکیتور چیست؟

Apex Locator یکی از اصلی ترین و مهم ترین تجهیزات دندانپزشکی مورد استفاده هنگام درمان ریشه است. که با استفاده نمودن از این دستگاه می توان طول کانال ریشه را مشخص نمود. به همین دلیل استفاده نمودن از دستگاه اپکس لوکیتور می تواند تاثیر بسیار زیادی در موفقیت درمان ریشه داشته باشد. اپکس لوکیتور نوعی دستگاه الکترونیکی می باشد. که به منظور تشخیص طول کانال ریشه دندان های دائمی مورد استفاده قرار می گیرد. از طرفی این دستگاه می تواند موقعیت اپیکال فورامن و طول فضای روت کانال را نیز مشخص نماید.

به طور کلی هدف از استفاده دستگاه اپکس لوکیتور وودپکر مدل WOODPEX 3 این است که کانال ریشه دندان به طور کامل تخلیه شود و هرگونه عوامل بیماری زا در کانال دندان برطرف شود. زیرا باکتری ها، سموم و انواع پروتئین ها می توانند منجر به التهاب ریشه دندان و پوسیدگی های عمیق دندان شوند.

 

نکات کاربردی هنگام استفاده از دستگاه اپکس لوکیتور:

همانطور که گفته شد، دستگاه اپکس لوکیتور وودپکر مدل WOODPEX 3 به منظور تعیین طول کانال ریشه مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل تاثیر بسیار زیادی در میزان موفقیت درمان اندو دندان خواهد داشت. بنابراین استفاده صحیح از این دستگاه از اهمیت بسیار بالایی در تشخیص درست آن دارد. از نکات کاربردی که هنگام استفاده نمودن از دستگاه اپکس لوکیتور باید به آن توجه نمود، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • دقت این دستگاه ها بیشتر از رادیوگرافی است. اما نمی توان آن را جایگزین رادیوگرافی نمود. زیرا احتمال خطا در این دستگاه نیز وجود دارد.
  • از طرفی نسل های جدید این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که، از مقاومت خوبی در برابر بزاق دهان، هیپوکلریت و دیگر مایعات داشته باشد. البته مایعات و رطوبت موجود در کانال ریشه بدون مانع است. دندان پزشکان بهتر است عاج دندان را هنگام استفاده نمودن از این دستگاه به طور کامل خشک نمایند.
  • در صورتی که مراحل اندو به خوبی انجام شود، دقت این دستگاه نیز در تعیین طول ریشه بیشتر خواهد شد.
  • یکی از نکات بسیار حائز اهمیت در رابطه با دستگاه اپکس لوکیتور ایزولاسیون است. زیرا بدون آن احتمال خطا هنگام کار با دستگاه ها وجود خواهد داشت.
  • برای اینکه بتوانید طول کانال دندان را با استفاده از این دستگاه به درستی اندازه گیری نمایید. باید از اتصال بیمار و دستگاه اطمینان حاصل کنید.
  • بهترین محل برای اتصال گیره لبی، سمت مخالف دندان در حال درمان است. زیرا در این صورت احتمال اینکه مسیر دست پزشک را سد نماید، بسیار کم است. همچنین احتمال خطا را کاهش می دهد.
  • نوع دندان مورد نظر جهت درمان تاثیری در عملکرد این دستگاه ها ندارد. اما قبل از آماده سازی دندان و استفاده نمودن از فایل های سایز بزرگ، می توان اعتماد بیشتری به نتایج به دست آمده توسط این دستگاه ها داشت.
  • دستگاه اپکس لوکیتور هیچ گونه تداخلی با پیس میکرهای قلبی ندارد. به همین دلیل هیچ منعی برای استفاده نمودن از این دستگاه ها وجود ندارد. البته از آنجایی که این موضوع به طور کامل تایید نشده است. بهتر است برای اطمینان بیشتر افرادی که از این پیس ها استفاده می نمایند، از اپکس لوکیتور استفاده نکنند.
  • سعی کنید هنگام استفاده نمودن از دستگاه اپکس لوکیتور حتما شارژ دستگاه پر باشد. زیرا شارژ کم می تواند احتمال خطا را افزایش دهد.
  • از این دستگاه ها می توان به منظور تشخیص پرفوراسیون های دندان نیز در نواحی مختلف استفاده نمود. به همین دلیل است که در این صورت استفاده نمودن از ایزولاسیون ضروری است.
  • تفسیر نمودن میزان خطا این دستگاه ها پس از کار کردن با توجه به نوع درمان و نوع دستگاه، سهولت پیدا می کند. زیرا تجربه تاثیر بسیار زیادی در تفسیر نتایج و میزان خطای این دستگاه ها دارد.
  • استفاده نمودن از این دستگاه ها به تنهایی ممکن است احتمال خطا را افزایش دهد. بهتر است از اپکس لوکیتور به صورت روشی مکمل برای رادیوگرافی استفاده شود.

 

بهترین برند دستگاه اپکس لوکیتور:

برندهای مختلفی وجود دارند که به تولید دستگاه های اپکس لوکیتور پرداخته اند. یکی از بهترین برندهای سازنده این دستگاه، برند WOODPECKER است. که دارای ویژگی های منحصر به فردی نیز می باشد. از طرفی احتمال خطا این دستگاه ها نسبت به دستگاه های مشابه کمتر است. از ویژگی های این دستگاه اپکس لوکیتور وودپکر مدل WOODPEX 3، می توان به موارد زیر اشاره نمود.

 

دستگاه اپکس لوکیتور WOODPEX 3:

 

  • دستگاه اپکس لوکیتور وودپکر مدل WOODPEX 3 ساخت کشور چین است.
  • دارای صفحه نمایس ال سی دی
  • امکان کار در محیط های مرطوب و مملو از خون و عفونت
  • دارای تکنیک اندازه گیری چند فرکانسی
  • دستگاه اپکس لوکیتور وودپکر WOODPEX 3 دارای سیستم هشدار اندازه گیری غلط
  • با دقت اندازه گیری 0.1 میلیمتر
  • کمتر از 3 درصد خطا
  • دستگاه اپکس لوکیتور وودپکر مدل WOODPEX 3 دارای کالیبراسیون خودکار فرکانس
  • دارای پروب قابل اتوکلاو
  • دستگاه اپکس لوکیتور وودپکر WOODPEX 3 دارای استاندارد های CE/FDA/ISO
  • با یکسال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش

منبع: 

خرید دستگاه اپکس لوکيتور وودپکر مدل WOODPEX 3 



:: بازدید از این مطلب : 398
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

انواع اسید اچ

انواع اسید اچ یا اسید فسفریک برای ایجاد سطح نامنظم بر روی مینای دندان استفاده می شود. این ژل برای اولین بار در سال 1955 توسط بونوکور وارد دنیای تجهیزات دندانپزشکی شد. این اسید اچ با ایجاد حفره هایی در سطح دندان سبب می شود تا کامپوزیت رزین ها به سطح دندان بهتر بچسبند. از دیگر کاربردهای این اسید می توان به کاربردهای زیبایی وچسباندن نگین به دندان اشاره کرد.

پوسیده شدن دندان یکی از عوامل مهم مراجعه به دندانپزشکان به شمار می رود. در طی این سالیان مطالعات زیادی صورت گرفته که علاوه بر دوام زیاد، کم هزینه و قابل دسترس باشد. دندانپزشکان با بهره گیری از روش های ترمیم علاوه بر زیبایی سعی بر بازسازی دندان داشته اند. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با انواع اسید اچ، کاربردها و نحوه استفاده از آن اشنا نماییم.

اسید اچ چیست؟

اسید اچ یا Acid etchant نوعی ژل است که دارای اسید فسفریک با غلظت های ۱۵٪ ، ۳۴٪ یا ۳۷٪ هستند که غلظت 37% رایجترین غلظت موجود در بازار تجهیزات دندانپزشکی است. به طور کلی اسید اچ سبب ایجاد فضاهای میکروسکوپی یا ایجاد زبری در سطح دندان می شود که هنگامی که باندینگ و یا چسب بر روی آن قرار می گیرد به روند اتصال کمک می کند. هنگام خشک کردن سطحی که اچ قرار دارد به رنگ سفید گچی یا مات بر روی دندان ایجاد می شود. این نوع اسید باعث پاک شدن آلودگی سطح هم می شود و به مرطوب بودن مینای دندان هم کمک می کند.

در واقع وجود اسید اچ در دندانپزشکی باعث افزایش سطح حفره، گیره کامپوزیت رزین ها و در نهایت باعث بهبود هماهنگی لبه ای ترمیم می شود. همین طور اسید اچ باعث افزایش مقاومت نسبت به پوسیدگی های در حال پیشرفت در مینا و سمان هم می شود.

یکی از مواردی که در خرید اسید اچ باید در نظر بگیریم وسیکوزیته است که باید ویسکوزیته مناسبی داشته باشد که روش استفاده دقیق آن را تسهیل می‌کند، اما همچنین مهم است که در جایی که آن را تزریق کرده‌ایم باقی بماند، بنابراین، یک ویژگی ضروری که باید در زمان انتخاب محصول به دنبال آن باشیم، تیکسوتروپی است. این خاصیتی است که به آن اجازه می دهد زمانی که می خواهیم آن را تزریق کنیم جریان پیدا کند و چسبناک تر شود و از سطح دندان خارج نشود.

کاربرد ژل اسید اچ چیست؟

همانطور که در مطالب بالا گفته شد انواع اسید اچ برای از بین بردن مینای دندان و ایجاد حفره در آن استفاده می شود تا بازدهی چسب را افزایش دهد. زمان تقریبی استفاده از این اسید 15 ثانیه است اما در برخی محصولات در توضیحات آن زمانی بین 20 الی 30 ثانیه را در نظر می گیرند. البته توجه داشته باشید که ماندن بیش از اندازه این اسید بر روی دندان نه تنها نتیجه مثبتی ندارد بلکه با افزایش زبری و کاهش استحکام چسب می شود.

ایجاد حفره های 2 تا 2.5 میکرومتر برای اچ کردن مجاز بوده و اچ کردن عمیق تر سبب ایجاد پیوند ضعیفی بین دندان و مواد کامپوزیت می شود و در برخی موارد باعث حساسیت دندان خواهد شد. البته برای جلوگیری از ایجاد حساسیت بعد از اچ کردن و قبل از باندینگ، برخی دندانپزشکان از محلول های ضد حساسیت استفاده می کنند.

در گذشته این زمان به یک دقیقه هم می رسید اما در حال حاظر این زمان به شدت کاهش پیدا کرده و حتی برخی دندانپزشکان اصلا از این روش استفاده نمی کنند. اخیراً مواد باندینگ تولید می شوند که خودشان عملیات اچ کردن را به صورت خودکار انجام می دهند.

از دیگر کاربردهای این ژل می توان به فراهم سازی مینای دندان جهت پر کردن کامپوزیت، باند، براکت های ارتودنسی و دیگر موارد اشاره کرد. همچنین از آن برای چسبندگی سطحی و چسباندن کامپوزیت به سطح دندان و یا حتی چسباندن نگین به دندان استفاده می شود.

 

مزایای استفاده از اسید اچ:

  • دارای قابلیت شستشوی سریع و آسان با اسپری آب
  • باقی نماندن مواد ارتقاء استحکام باندینگ میان مواد ترمیمی و دندان
  • قابلیت از میان برداشتن لایه اسمیر حاوی پلیمرهایی که با زیست سازگاری دارند
  • فاقد هر گونه عوارض به دلیل داشتن قوام ایده آل
  • امکان دسترسی به نواحی که دسترسی به آن دشوار است.

 

معایب استفاده از اسید اچ:

به دلیل وجود فسفریک اسید و خاصیت اسیدی آن، دندانپزشک باید مراقب باشد تا این اسید به چشم و یا پوست بیمار برخورد نکند زیرا ممکن است به چشم نفوذ کرده و آسیب وارد نماید، از جمله نشانه های سوختگی شیمیایی چشم می توان به درد چشم، قرمزی، سوزش، ناتوانی در باز نگه داشتن پلک، تورم پلک و ایجاد تاری در دید اشاره کرد.

اگر این ماده با چشم شما برخورد کرد سریعا باید چشم را به مدت حداقل ده دقیقه با آب بشویید. حتما برای این کار از مواد شوینده چشم استفاده کنید اگر هم در دسترس نبود آب خالی کفایت می کند. مخلوط شدن اسید با آب سبب رقیق شدن آن شده و سبب می شود آسب وارده به شدت کاهش یابد.

 

انواع اسید اچ:

  • انواع اسید اچ به صورت مایع و یا ژل هستند که هر دو می توانند داخل سرنگ و یا قوطی قرار بگیرند. 
  • جنس این اسیدها از فسفریک یا هیدروفلوریک است که جهت اچ کردن مینا از اسید فسفریک و جهت اچ کردن عاج از اسید هیدروفلوریک استفاده می شود. غلظت اسید فسفریک به صورت تجاری بین 30 تا 40 درصد است که رایج ترین آن 37 درصد است. غلظت هیدروفلوریک بین 5 تا 10 درصد است.

درصد غلظت بسته به فسفریک یا هیدروفلوئوریک بودن آن متفاوت است. اسید فسفریک به صورت تجاری در غلظت هایی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد موجود بوده که رایج ترین آن ۳۷ درصد می باشد. هیدروفلوریک اسید معمولاً در غلظت هایی بین ۵% تا ۱۰% استفاده می شود.

نحوه نگهداری از اسید اچ:

برای نگهداری از این ژل حتماً موارد زیر را رعایت کنید:

  1. قراردادن آن دور از تابش خورشید
  2. نگهداری از آن در دمای ۲۳ درجه سانتی‌گراد
  3. بستن بلافاصله درب بسته پس از هر بار مصرف

 

چه زمانی نمی‌توان از acid etch استفاده کرد؟

  • استفاده در کودکان، بیماران با نیازهای ویژه و افراد مسن ممکن است دشوار باشد زیرا دستیابی به کنترل خوب رطوبت احتمالا غیرممکن باشد.
  • در بیمارانی که کنترل عالی رطوبت امکان پذیر نیست، نباید استفاده شود.
  • در طول معالجه بیمارانی که نمی توانند قرارهای وقت گیر را تحمل یا تسهیل کنند، نباید استفاده شود.

منبع: 

انواع اسيد اچ و کاربرد آن در دندانپزشکي



:: بازدید از این مطلب : 360
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

ممبرین دندانپزشکی

مشخصات و اطلاعات ممبرین دندانپزشکی:

افراد به دلایل مختلف مجبور به کشیدن دندان می شوند. ممبرین دندانپزشکی یکی از تجهیزات دندانپزشکی است که امروزه پس از کشیدن دندان به کار می رود. ممکن است دندان پوسیدگی بیش از حد داشته باشد و یا اینکه شکسته شده و یا به دلایل مختلف بیفتد. در این هنگام بدن به صورت خودکار جای خالی دندان از دست رفته را پر می کند و لثه ها و همچنین استخوان فک در طی مرور زمان تحلیل رفته و شکل دیگری به خود می گیرند. در گذشته هیچ وقت افراد به دنبال جایگزین کردن دندان از دست رفته نبودند.

روند عادی و جاری بین مردم بدین صورت بود که در کهنسالی و با از بین رفتن بیشتر دندانها ما بقی دندان های سالم را نیز می کشیدند و به جای آن یک سری کامل دندان مصنوعی می گذاشتند.

اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی دیگر استفاده از دندان مصنوعی به عنوان آخرین راهکار تلقی می شود و با روی کار آمدن ایمپلنت کم کم به جای دندان مصنوعی به فکر جایگزینی و ایمپلنت دندان هستند. در این میان به دلیل هزینه های بالای ایمپلنت ممکن است بین زمان از دست رفتن دندان و ایمپلنت فاصله بیفتد. به همین دلیل جای دندانی که افتاده است بسته می شود.

لذا در زمان کاشت دندان و ایمپلنت دندانپزشک به دلیل نبود جایگاه مناسب برای قرار دادن پیچ جهت ایمپلنت مجبور به استفاده از روشهای جایگزین می شود و یا در برخی موارد ایمپلنت ممکن نمی گردد. ممبرین دندانپزشکی به عنوان یکی از مواد مهمی که در دندان پزشکی به کار می رود در اینجا به کمک دندانپزشک آمده و باعث می شود تا بیمار بتواند دندان از دست رفته خود را باز بدست آورد.

در ادامه به نحوه عملکرد ممبرین دندانپزشکی و توضیح کامل در این زمینه می پردازیم.

عملکرد ممبرین دندانپزشکی:

زمانی که استخوان فک و یا لثه  بر اثر بیماری های پریودنتال و یا انواع مشکلات مادرزادی تحلیل می رود باعث می شود که ظاهر لثه از بین رفته و خراب شود. در این هنگام دندانپزشک جهت بازسازی و ترمیم ظاهر لثه بیمار اقدام به جایگذاری بافت در قسمت آسیب دیده می کند.

ممبرین دندانپزشکی که در واقع همان پوست آسلولار درمیس انسانی است که از بافت های انسانی و نسوج آلوگرافت تهیه شده است به عنوان پرکننده یا فیلر بخش آسیب دیده ی لثه را پر کرده و دندانپزشک به کمک ممبرین به پر کردن قسمت از بین رفته ی لثه می پردازد. آلوگرافت در انسان به عنوان یک نسج سفت و سفید رنگ وجود دارد. این نسج مقاوم جایگاه خوبی برای قرار گیری و پیوند خوردن با سلول های مجاور خود است. به همین دلیل می توان جهت انواع ترمیم های استخوانی ازاین نسج انسانی استفاده کرد.

ممبرین دندانپزشکی با قرارگیری در قسمت آسیب دیده ی لثه با بافت های خونی ترکیب شده و به تولید و رشد سلول های بنیادی می پردازد. ممبرین دندانپزشکی به سه حالت پودری، غشایی و کلاژن وجود دارد. ممبرین با هر کدام از این سه حالتی که در بازار موجود می باشد می تواند به دندانپزشک جهت انواع عمل های ترمیمی و زیبایی و ایمپلنت کمک کند.

 

چگونگی استفاده از ممبرین دندانپزشکی:

  • از ممبرین دندانپزشکی جهت استفاده در جراحی های مربوط به سینوس لیفت در ایمپلنت استفاده می شود. در این روش دندانپزشک با کمک ممبرین بخش های مورد نیاز جهت ایجاد حفره برای پیچ کردن اولیه ی دندان با ممبرین پر کرده و اقدام به ساخت ترکیبی استخوانی جهت پایدارسازی پیچ های ایمپلنت می کند. در این راستا لازم است تا ممبرین مورد استفاده از کیفیت بالایی برخوردار باشد و با دقت در محل اصلی قرار گیرد زیرا که امکان لق شدن و یا جایگیری نامناسب پیچ وجود دارد.
  • ممبرین دندانپزشکی را می توان به عنوان فیلر برای پر کردن بخش های آسیب دیده در لثه نیز استفاده کرد. در این شرایط می توان از ممبرین پودری جهت پر کردن قسمت از بین رفته استفاده نمود و با ممبرین غشایی یا کلاژن روی آن را بازسازی کرد. بدین ترتیب بافت استخوانی از بین رفته پس از مدتی با ممبرین ادغام شده و تبدیل به یک بخش ثابت و مقاوم می گردد و اثری از فرو رفتگی یا نا هماهنگی در لثه دیده نمی شود.
  • در برخی موارد ممبرین دندانپزشکی میتواند به عنوان یک نیروی کمکی برای لثه ایجاد شود. در این هنگام به جهت افزایش حجم در لثه های تحلیل رفته و تقویت بافت نرم در اطراف لثه می توان از ممبرین استفاده کرد و آن را به حالت عمل ترمیمی در بافت قرار داد.
  • یکی از موارد پر کاربرد ممبرین دندانپزشکی در هنگام کشیدن دندان می باشد. زمانی که دندان بیمار به دلایل مختلف کشیده می شود حفره ی ایجاد شده در آن توسط ممبرین دندانپزشکی پر می شود.

این امر بدین دلیل می باشد که بیمار بتواند پس از مدتی جایگزین دندان را با ایمپلنت پر کند و حالت لثه تغییر پیدا نکند. در این زمینه باید دقت داشت تا ممبرین در جایگاه اصلی و حفره ی دندانی قرار گیرد و با حفره خالی کاملا منطبق باشد و درگیری لازم را با بافت خونی پیدا کند زیرا که در صورت عدم اتصال و درگیری با بافت ممکن است زمان طولانی برای بازسازی و ترمیم استخوان لازم باشد.

  • علاوه بر این موارد از ممبرین دندانپزشکی در ترمیم های نقص های دورا و یا در هرنی و ماموپلاستی نیز، بنا به شرایط بیمار و یا تشخیص دندانپزشک، از هر یک از انواع مختلف ممبرین پودری یا غشایی و یا کلاژن استفاده می شود.

 

یکی از نکات مهمی که در استفاده از ممبرین دندانپزشکی بسیار اهمیت دارد آماده سازی های لازم قبل از قرار دادن ممبرین دندانپزشکی در جایگاه مخصوص خود می باشد. دندانپزشک لازم است تا قبل از اینکه اقدام به استفاده از ممبرین کند بستر گرافت را جهت قرار گیری آماده ساخته و با استریل سازی و تمیز کردن اطراف ناحیه ترمیمی از هر گونه خطر آلودگی جلوگیری کند.

زیرا در صورت ایجاد عفونت ممکن است کلیه مراحل و زحمات ترمیم بافت لثه از بین برود و بیمار را دچار مشکلات بعدی کند. پس از استریل سازی نیز اندازه ی مورد نیاز از ممبرین و سایز مشخص ممبرین بر اساس تشخیص دندانپزشک تعیین می گردد و در قسمت آسیب دیده قرار می گیرد.

ممبران دندانپزشکی همانندساز با منشا آلوگرافت بوده که از بافت های پوست ، فاشیا ، پریکارد یا پرده آمنیوتیک،  در ضخامت ها و ابعاد مختلف ، توسط  شرکت همانند ساز بافت کیش تولید و فرآوری می گردد. تمام مراحل تولید  این محصول براساس  استاندارد های بین المللی در کلین روم های کلاس ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ انجام می گیرد .

طی پروسه  تولید با انجام  فرآیند های  شیمیایی و روشهای  مهندسی نسج ، بافت ها آسلولار شده و  هرگونه عامل آلرژن و تحریک کننده سیستم ایمنی بدن میزبان از آنها حذف می گردد. بافت کلاژن و دیگر عناصر حفظ شده در محصول ، شرایطی بسیار مطلوب جهت جذب بیولوژیک بافت و ترمیم در محل کاشت را فراهم می نماید.

 

ویژگی‌ها ممبران دندانپزشکی:

  • ترمیم بافت پریو و لثه
  • فلپ اکستنشن (Flap extension)
  • GBR و GTR
  • ممبران کلاژنی با ضخامت کم (۰٫۲ الی ۰٫۶ میکرون)
  • ممبران کلاژنی با ضخامت متوسط (۰٫۶ الی ۰٫۹ میکرون)
  • ممبران کلاژنی ضخیم (۱ میکرون به بالا)
  • زمان جذب بین ۳-۲ ماه می باشد.

منبع: 

خرید ممبرين دندانپزشکي



:: بازدید از این مطلب : 351
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

مشخصات و اطلاعات ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل:

یکی از موادی که در دندانپزشکی بسیار مورد استفاده می باشد مواد قالبگیری است. از مواد قالبگیری جهت انجام انواع درمان های ترمیمی و ایمپلنت ها استفاده می شود. یکی از نمونه مواد های قالبگیری ست قالبگیری از نوع A- SILICON می باشد.

این ست یک نوع ماده قالبگیری نهایی می باشد که دارای خاصیت الاستیکی بوده و جهت ترمیم های شکستگی دندان و یا پروتز های دندانی مورد استفاده قرار می گیرد. ماده ی اولیه موجود در این ست قالبگیری از نوع A- SILICON سیلوکسان وینیل می باشد که با کاتالیزور نمک پلاتینی مخلوط شده است. ست قالبگیری از نوع A- SILICON به عنوان یک نمونه ی منتخب برای کارهای ترمیمی در نظر گرفته می شود. این ست از دقت و پایداری نسبتا بالایی برخوردار می باشد و نسبت به سیلیکون های متراکم دارای استحکام بیشتری است.

مواد قالبگیری دندانی که برای ساخت قالب های دندان و لثه مورد استفاده قرار می گیرند در مدت زمان چند دقیقه در دهان بیمار حالت میگیرند. به همین جهت گزینه ی بسیار مناسبی برای دندانپزشکان می باشند. معمولا دندانپزشک پس از آماده سازی دندان از ماده آلژینات متراکم چسبنده جهت ساخت نمونه قالب از دندانها یا کام استفاده می کنند. موادی که دندانپزشک از آن برای ساخت قالب استفاده میکند میتواند به صورت سفت و یا کشسان باشد. مواد قالبگیری A- SILICON بتاسیل دارای ماده آلژینات می باشد که خاصیت ارتجاعی داشته و با قرار گرفتن در دهان به سرعت سفت می شود.

 

خواص ست قالبگیری از نوع A- SILICON:

از جمله مواردی که در دندانپزشکی مورد توجه می باشد انتخاب نوع ماده قالبگیری است. به صورت عمومی قالب گیری جهت تعیین ساختار و بافت داخلی دندان انجام می شود. امروزه انواع مختلفی از مواد قالب گیری موجود می باشند که هرکدام می‌توانند کاربرد های اختصاصی داشته باشند. اما مواد قالب گیری الاستومری به دلیل دارا بودن خواص منحصر به فرد توجه دندانپزشکان بسیاری را به خود جلب کرده است.

دندانپزشک از قالب گیری به جهت جایگزینی دندان هایی که از دست رفته اند و یا روکش دندان و بریج و ایمپلنت استفاده می کند. دندانپزشک بر اساس نیاز و تشخیص خود  از انواع مختلف مواد قالبگیری استفاده می کند. نکته عمومی در تمام مواد قالب گیری مدت زمانی است که برای میکس مواد صرف می شود. یکی از نمونه موادی که برای قالب گیری مورد استفاده بیشتر دندانپزشکان قرار می گیرد ست قالبگیری از نوع A- SILICON می باشد. این مواد به جهت دارا بودن خاصیت سفت شدن به صورت خود به خود مورد توجه می باشد.

این خاصیت باعث می‌شود تا دندانپزشک بتواند با استفاده از ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل به راحتی ساختار دقیق و منسجمی از دندان بیمار را به دست آورد و به این ترتیب به درمان بیمار بپردازند. این ست قالبگیری از نوع A- SILICON می تواند جایگزین مناسبی برای انواع مختلف مواد قالبگیری باشد.

 

مزایای ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل نسبت به سایر ست ها:

با توجه به اینکه قالب گیری دارای انواع مختلف می باشد مدل های متفاوتی نیز جهت استفاده دندانپزشکان در بازار تجهیزات دندانپزشکی موجود می باشد. این مدل ها می توانند بر اساس نوع ماده قالب گیری، اندازه ماده قالبگیری، حجم ماده قالبگیری و تکنولوژی قالب گیری طبقه‌بندی شوند. به صورت اختصاصی می توان گفت مواد قالب گیری سیلیکونی از جمله ست قالبگیری از نوع A- SILICON که با دو صورت لاستیکی با قوام بالا و سیلیکونی به صورت مایع وجود دارند  بیشترین طرفدار را در بین دندانپزشکان دارند.

ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل با قدرت استحکام بالا می‌تواند حالتی شبیه کرم نرم داشته باشد. از جمله مزایایی که می‌توان برای آن در نظر گرفت حالت قالب گیری فشاری و یا قالب گیری انتقالی می باشد که در قالب گیری فشاری ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل در بین دو فک قرار گرفته و مازاد آن به بیرون نفوذ می کند.

با وجود اینکه این مدل به عنوان یک فناوری قدیمی معرفی می شود اما هنوز می‌تواند به عنوان روشی مقرون به صرفه مورد توجه است. قالب گیری انتقالی نیز روش دیگری برای این نوع ساخت قالب میباشد که در آن مواد درون قالب های مشخص قرار می گیرند و ساختار دهانی بیمار را تعیین می کنند.

فناوری جدیدی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد استفاده از ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل مایع می باشد. این نوع از ست قالبگیری از نوع A- SILICON نیز دارای کاتالیزور پلاتین می باشد و بر پایه مواد سیلیکونی ساخته شده است. در این نوع ساخت قالب نتیجه نهایی بسیار دقیق بوده و قابل بررسی می باشد.

معمولاً ست‌های قالبگیری افزایشی به دو صورت به بازار عرضه می شوند. در این نوع از ست های قالب گیری لازم است تا دندانپزشک با مخلوط کردن ترکیبات موجود در ست قالبگیری از نوع A- SILICON از آن جهت ساخت قالبهای ایمپلنت استفاده کند. به صورت عمومی قالب گیری با پوتی سافت بیشتر جهت قالب های ایمپلنت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 از عمده مزایای ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل خاصیت آب دوست بودن بالای آن می باشد. این خاصیت این امکان را به دندانپزشکی می دهد تا در هنگام کار با ست قالبگیری از نوع A- SILICON بتواند به راحتی نواحی مرطوب را در قالب جای دهد و به بررسی جزئیات آن بپردازد. از جمله مزیت های دیگری که برای این ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل می توان در نظر گرفت ماندگاری بالای آن می باشد و همچنین می توان گفت این مدل ها دارای  این قابلیت می باشند که پس از تغییر شکل مجدد به صورت اولیه بازمیگردند.

مهم‌ترین نکته‌ای که در زمینه این نوع از ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل مطرح می باشد خاصیت الاستیکی بالای آن و ثبات فوق العاده در ابعاد مختلف می باشد. پلیمر موجود در این ست قالب گیری با کاتالیزور نمک پلاتین  کارایی بسیار بالایی را نشان داده و ماندگاری بسیار خوبی دارد.

شرکت های مختلفی از این نوع ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل تولید کرده و روانه بازار می‌کنند. از جمله شرکت هایی که میتوان در زمینه تولید ست قالبگیری A- SILICON بتاسیل معرفی کرد شرکت مولر آلمان ، شرکت کلتن سوئیس و پروکلینیک ایتالیا می باشد. نمونه های دیگری نیز از برندهای چینی در بازار موجود می باشند که هرکدام دارای کیفیت های متفاوتی هستند.

 

مشخصات ست قالب گیری افزایشی بتاسیل BETASIL:

پوتی هارد : قابل استفاده در قالبگیری دو مرحله ای ، مواد سیلیکون افزایشی ، دقت ثبت بسیار بالا (300میلی لیتر بیس + 300میلی لیتر کاتالیست)

لایت بادی : مواد سیلیکون افزایشی بادقت ثبت بسیار بالا شامل 2 کارتریج 50 ml و 12عدد نوک مخلوط کن زرد

جهت استفاده از کارتریج گان 1:1 مورد نیاز می باشد.

ساخت کمپانی کولر آلمان 

 

مشخصات و مزایا:

– از نوع افزایشی

– دارای ویسکوزیته کم و آب دوستی بسیار بالا

– سیالیت عالی به همراه تیکسوتروپی بالا

– ثبت جزئیات و دقت بالا

– مقاوم در برابر رطوبت

– جریان مواد در سرویکس و عدم چکه نمودن آن از دندان به داخل حفره دهان

– افزایش راحتی بیمار

– صرفه جویی در زمان

– طعم نعناع

 

منبع: 

خرید ست قالبگيري A- SILICON بتاسيل



:: بازدید از این مطلب : 363
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

لایت کیور وودپکر B-cure

مشخصات و اطلاعات لایت کیور وودپیکر مدل B-cure:

لایت کیور وودپکر B-cure زمانی که پوسیدگی دندان به قسمت های عمیق تر یعنی کانال دندان و پالپ ها می رسد، درد شدیدی ایجاد می شود. که ممکن است تحمل آن برای فرد بسیار سخت باشد. در این گونه مواقع پزشک برای برطرف نمودن التهاب و درد دندان و همچنین افزایش طول عمر دندان درمان ریشه انجام می دهد.

در اندودانتیکس یا همان درمان ریشه از ابزارهای مختلفی استفاده می شود. که یکی از آن ها دستگاه لایت کیور می باشد. البته از این دستگاه در تمامی اندودانتیکس ها استفاده نمی شود. در برخی مواقع درمان ریشه برای دندان های جلویی و قابل دید انجام می شود. در این صورت استفاده نمودن از آمالگام می تواند زیبایی دندان ها را از بین ببرد. بنابراین بهترین مواد اندو برای ترمیم دندان های قابل مشاهده کامپوزیت می باشد.

از طرفی در برخی مواقع پوسیدگی به قدری کم است که، دندان پزشک تشخیص می دهد به جای آمالگام از کامپوزیت همرنگ دندان استفاده نماید. برای سفت نمودن کامپوزیت ها از دستگاه لایت کیور استفاده می گردد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با لایت کیور وودپکر B-cure و کاربرد آن در دندان پزشکی به طور کامل آشنا کنیم.

 

دستگاه لایت کیور چیست؟

زمانی که پزشک استفاده نمودن از کامپوزیت را به جای آمالگام تشخیص می دهد. قطعا استفاده نمودن از دستگاه لایت کیور الزامی است. به طور کلی دستگاه لایت کیور نوعی ابزار اندو است، که به منظور سفت و سخت نمودن کامپوزیت ها جهت پر کردن فضای خالی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه استفاده نمودن از کامپوزیت ها به منظور ترمیم دندان از کاربرد بیشتری نسبت به کامپوزیت ها برخوردار است. زیرا این مواد اندو هیچ اختلالی در زیبایی دندان ها ایجاد نمی کند. اما کامپوزیت ها مواد بسیار نرمی هستند که با استفاده از دستگاه لایت سخت می شوند. البته میزان سختی کامپوزیت ها به درجه پلیمریزاسیون و همچنین شدت نور خروجی از دستگاه بستگی دارد.

بهترین شدت نور دستگاه 400 تا 520 نانومتر است. البته عوامل گوناگونی وجود دارد که می تواند شدت نور خروجی از دستگاه موثر باشد.

با توجه به اینکه امروزه از کامپوزیت های نوری به وفور در دندان پزشکی استفاده می شود. اهمیت پلیمریزاسیون نیز بیشتر می شود. زیرا میزان کیفیت و موفقیت این کامپوزیت ها کاملا بستگی به میزان پلیمریزاسیون دارد. به همین دلیل در صورتی که میزان پلیمریزاسیون ناقص باشد می تواند اثرات مخرب در جذب آب و حلالیت کامپوزیت داشته و در نهایت منجر به کاهش سختی کامپوزیت شود. در این مرحله دستگاه لایت کیور اهمیت خود را به نمایش می گذارد.

از طرفی در صورتی که مواد مورد استفاده جهت ترمیم دندان ناکافی باشد. می توان به استفاده از این دستگاه مواد قرار داده شده روی دندان را با استفاده از دستگاه لایت کیور سفت نمود و مجدد مواد روی دندان قرار داد.

 

نحوه عملکرد دستگاه لایت کیور به چه صورت است؟

مواد مورد استفاده در دستگاه لایت کیور حاوی آلفا دی کتون (کامفورکینون یا بنزین) می باشد. برای رساندن آلفا دی کتون به وضعیت تحریک شده، نور با شدت کافی در دامنه خاص الزامی است. تا بتواند مواد ترمیمی را به سختی قابل توجه برساند. از عوامل موثر در شدت نور خروجی این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • احتمال خرابی فیلتر
  • آلوده بودن نوک دستگاه
  • ایجاد شکستگی در قیمت انتقال دهنده نور
  • ضعیف و مات شدن لامپ دستگاه
  • خراب شدن اجزا الکتریکی لایت کیور
  • ضعیف شدن منعکس کننده نور
  • تغییر پیدا کردن ولتاژ برق در محل درمان (مطب)
  • فاصله غیر استاندارد نوک لایت کیور با مواد قرار گرفته روی دندان
  • عدم تعیین تابش نور دستگاه به اندازه کافی
  • کم بودن قطر نوک دستگاه
  • روش های متنوع استریل کردن دستگاه نیز می تواند در تعیین شدت نور موثر باشد.

پوشش های پلاستیکی و یا سلفونی در قسمت نوک دستگاه لایت کیور قرار می گیرد. که نسبت به استریلیزاسیون ارجح می باشند. زیرا کاهش شدت نور در آن ها نسبت به سایر روش ها کمتر است. همچنین مانع از برخورد مواد ترمیمی به نوک دستگاه می شود. از آنجایی که زمان تابش و همچنین فاصله دستگاه با مواد ترمیمی کاملا به کنترل دندان پزشک بستگی دارد. در صورت کاهش کیفیت دندان پزشک می تواند به راحتی آن را اصلاح نماید. 

بهترین زمان و فاصله برای رسیدن به حداکثر پلیمریزاسیون کامپوزیت توسط کارخانه سازنده روی راهنمای دستگاه تعیین شده است. که بهتر است دندان پزشک با توجه به آن از دستگاه استفاده نماید. زیرا هر چه فاصله بیشتر شود، میزان پلیمریزاسیون کامپوزیت نیز کاهش خواهد یافت.

 

بهترین برند دستگاه لایت کیور کدام است؟

 

شرکت های مختلفی هستند که دستگاه لایت کیور را ساخته اند. اما قطعا کیفیت تمامی این دستگاه ها یکسان نیست. یکی از بهترین شرکت های تولید کننده این دستگاه برند WOODPERCKER است. این دستگاه ها دارای صفحه OLED می باشند که موجب دیده شدن صفحه لایت از زوایای مختلف می شود. این دستگاه طراحی ارگونومیک دارد. که موجب می شود دندان پزشک بتواند تسلط بیشتری روی دستگاه داشته باشد و بهتر زمان استفاده از آن را تنظیم نماید.

از طرفی دستگاه لایت کیور وودپکر مانند لایت کیور وودپکر B-cure دارای فن داخلی است. که از گرم شدن بیش از اندازه دستگاه جلوگیری می نماید. از طرفی قابل تعویض بودن باتری این دستگاه از دیگر مزایای آن محسوب می شود. اگر بخواهیم به ویژگی های دیگری از این دستگاه اشاره نماییم باید بگوییم که این دستگاه دارای سه مد کاری با حالت رمپ، فول و پالس می باشد. از طرفی حافظه اتوماتیک لایت کیور وودپکر از تنظیم مکرر آن جلوگیری می نماید. همچنین از ویژگی های منحصر به فرد لایت کیور وودپکر می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • به طور مداوم و در کمتر از 10 ساعت، می توان بیش از 500 بار از این دستگاه استفاده نمود.
  • تنظیم زمان این دستگاه بین 3 تا 40 ثانیه متغیر است.
  • این دستگاه همراه با لایت متر در بسته بندی آن، در اختیار فروشنده قرار می گیرد.
  • زاویه تابش این دستگاه 65 درجه است. به همین دلیل از کاهش شدت نور جلوگیری می نماید.
  • ساخت کشور چین است و نوع اتصال آن بی سیم است.

 

معرفی لایت کیور وودپکر WOODPECKER مدل B-cure:

  • صفحه نمایش و مد کاری:

صفحه نمایش تعبیه شده بر روی بدنه لایت کیور وودپکر B-cure از نوع LED است که زمان و حالت کاری دستگاه را به دندانپزشک نمایش می دهد. این دستگاه دارای چهار حالت و مد کاری است که دندان پزشک می تواند آن را با توجه به نیاز خود تنظیم نماید.

  • شدت نور و طول موج:

شدت نور تولید شده توسط لایت کیور وودپیکر B-cure برابر با 3000mw/cm2 و طول موج آن نیز بین 385 الی 515 نانومتر می باشد. این دستگاه از یک محافط گرمایی برای جلوگیری از آسیب به دست دندانپزشک در زمان کار با دستگاه برخوردار می باشد. تغذیه و توان مصرفی این دستگاه برابر با AC 100 – 240 V, 50Hz است.

  • باتری و سیکل کاری:

لایت کیور وودپکر B-cure مجهز به تعداد 10 سیکل و برنامه کاری مخصوص برای حالت های مختلف دستگاه است و عملیات لایت کیور آن طی 3 ثانیه انجام می گیرد. همچنین دو عدد باتری پرقدرت نیز در این دستگاه تعبیه شده است که دندانپزشک می تواند این باتری ها را تعویض نماید.

  • سایر امکانات:

لایت کیور وودپکر B-cure از نوعی محافظ لایت به قطر 8 میلی متر برای افزایش ایمنی دندان پزشک در حین کار برخوردار بوده و به صورت اتوکلاوابل می باشد. قدرت و توان لایت این دستگاه در حین کارکرد برابر با 2000 mv است. بدنه لایت کیور وودپیکر مدل B-cure از جنس فلز بوده که برای دفع بهتر در هنگام استفاده طولانی مدت از دستگاه ساخته شده است. لایت کیور وودپیکر مدل B-cure مجهز به هشدار باطری است که پس از اتمام باتری به دندانپزشک اطلاع خواهد داد. همچنین قابلیت خاموش شدن خودکار پس از اتمام کار نیز در این دستگاه وجود دارد.

 

کشور سازنده لایت کیور وودپیکر B-cure:

لایت کیور وودپکر B-cure محصول کشور چین بوده و برای ساخت آن تمامی موارد ایمنی و استانداردهای ISO، FDA آمریکا و CE اروپا در نظر گرفته شده است. همچنین با خرید این دستگاه امکان استفاده از گارانتی یک ساله و خدمات پس از فروش ده ساله نیز وجود دارد.

منبع: 

خرید لايت کيور وودپکر مدل B-cure



:: بازدید از این مطلب : 353
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 ارديبهشت 1402 | نظرات ()