
مشخصات و اطلاعات دستگاه بليچينگ ملاني (MELANIE):
يکي از مهمترين مواردي که امروزه افراد بسياري در زمينه ي زيبايي به آن توجه مي کنند دندان ها مي باشد. دندان ها به عنوان يکي از اعضاي زيبايي بخش در چهره افراد بسيار حائز اهميت مي باشند. لذا بسياري از افراد در راستاي زيبايي بخشيدن به صورت خود تمايل به داشتن دندانهايي سفيد و درخشان دارند. با توجه به اينکه دندان ها در طي مرور زمان و با افزايش عمر از حالت اوليه و درخشان آنها کاسته مي شود لذا زيبا سازي و سفيد کردن آنها جزو مواردي است که توجه افراد را به خود جلب مي کند.
در اين زمينه روش هاي مختلفي جهت سفيد کردن دندان ها وجود دارد. از جمله استفاده از انواع مختلف خمير دندان هاي سفيد کننده و يا مواد سفيد کننده که با برند هاي مختلف در بازار تجهيزات دندانپزشکي موجود مي باشند و يا استفاده از روشهاي جديد و تکنولوژي روز از جمله دستگاه بليچينگ و يا استفاده از روش هاي تهاجمي چون جرم گيري که ممکن است همراه با درد و خونريزي براي بيمار باشند.
بر اين اساس انتخاب نوع سفيد سازي دندان ها مي تواند تا حدودي به بيمار مرتبط باشد و تا حدودي نيز بنا به تشخيص دندان پزشک صورت مي گيرد. دستگاه بليچينگ ملاني به عنوان يکي از راه کار هاي مدرن و جديد در اختيار بيماران و دندانپزشکان قرار گرفته است. از اين روش جهت سفيد سازي لايه رويي دندان ها بدون آسيب رسيدن به ميناي دندان و همچنين بدون درد و خونريزي ياد مي شود.
لذا جهت استفاده از اين روش دستگاه بليچينگ به صورت اختصاصي توسط دندانپزشک تعيين شده و بيمار با توجه به نظر پزشک از اين روش درماني استفاده مي کند.
انواع دستگاه بليچينگ ملاني:
بر اساس اينکه دستگاه هاي بليچينگ داراي برند ها و انواع مختلفي مي باشد داشتن اطلاعات کافي در زمينه ي انواع اين دستگاه ها و روش کار آنها بسيار مهم مي باشد. بليچينگ معمولا به دو صورت بليچينگ در خانه و بليچينگ در مطب قابل انجام مي باشند. هر يک از اين روش ها شرايط و ضوابط خاص خود را دارند. لذا بهتر است در ابتدا اطلاعاتي کلي در اين زمينه کسب کرده و در نهايت جهت انجام بليچينگ به انتخاب يک روش مناسب بپردازيم.
در روش بليچينگ در خانه معمولا دندانپزشک از فک بالا و پايين بيمار يک قالب تهيه ميکند. پس از قالب گيري در جلسه بعد دندانپزشک يک تري به بيمار تحويل مي دهد که اين قابليت را دارد که مواد بليچينگ در بين آن ريخته شود. اما در بيشتر موارد توصيه دندانپزشکان استفاده از روشهاي مطمئن تر و با کيفيت تر مي باشد. لذا بليچينگ در مطب و با دستگاه بليچينگ ملاني بيشتر مورد نظر دندانپزشکان بوده و استقبال بيشتري از آن صورت مي گيرد. اما در مطب نيز دو نوع دستگاه بليچينگ مورد استفاده دندانپزشکان قرار مي گيرد که هر کدام شرايط خاص خود را دارند.
ـ نوع اول دستگاه هاي بليچينگ ثابت ( پايه دار ) ملاني:

در نوع اول دستگاه هاي بليچينگ ملاني مي توان گفت که دستگاه به صورت مستقل و ثابت بر روي پايه هاي مخصوص قرار گرفته است. اين مدل از دستگاه ها ممکن است از دو مدل منبع نور متفاوت تغذيه شوند. اما به طور کلي نور مورد استفاده در اين دستگاه ها نور LED مي باشد که با طول موج هاي مختلف مورد استفاده قرار مي گيرند.
در اين مدل دستگاه هاي بليچينگ پوسيدگي و يا ترک دندان ها نيز قابل تشخيص مي باشد. علاوه بر آن اين دستگاه ها قابليت تغيير رنگ تا 6 درجه را دارا مي باشند. علاوه بر آن در مدل هاي ثابت از استاندارد هاي بالاي دندانپزشکي استفاده مي شود. معمولا اين مدل دستگاه ها داراي مانيتور هايي( صفحه نمايش ) نيز مي باشند که برخي راهنمايي ها و درجات را به دندانپزشک نشان مي دهد.
ـ نوع دوم دستگاه هاي بليچينگ نصب شونده بر روي يونيت ملاني:

در نوع دوم دستگاه هاي بليچينگ ملاني، کل دستگاه به صورت کامل به يونيت دندانپزشکي متصل مي شود و توسط آداپتور به برق وصل ميگردد. اين دستگاه به بازوي اصلي يونيت متصل مي گردد و با کيفيت بالايي مي تواند در سفيد کردن دندان بيمار به پزشک کمک کند.
اين مدل دستگاه بليچينگ ملاني داراي تنظيم مدت زمان بليچ بوده و همچنين شدت نور تابيده شده را نيز تنظيم مي کنند. نور استفاده شده در اين دستگاه هاي بليچينگ ملاني از نوع LED با طول موج هاي مختلف مي باشد. اين مدل دستگاه ها قابليت تنظيم رنگ نور را نيز دارا هستند و در سه رنگ متفاوت قابل عرضه به بازار مي باشند.
همچنين قرار گيري يک مانيتور بر روي صفحه دستگاه باعث مي شود تا دندانپزشک بتواند به راحتي به انجام کار بليچينگ پرداخته با خيالي آسوده درجه سفيد کنندگي و نور لازم جهت تاباندن به دندان ها را تنظيم کند.
نوع خروجي نور دستگاه هاي بليچينگ ملاني:
اما دستگاه هاي بليچينگ با توجه به اينکه نور جزو اصلي کار آنها مي باشد و با استفاده از نور با شدت بالا کار مي کنند، در نوع خروجي نور نيز با يکديگر تفاوت دارند. در اين راستا دستگاه هايي که نور خروجي بالا با توان بالا تري را ارائه ميکنند نسبت به دستگاه هايي که نور خروجي پايين و با توان پايين تر را ارائه ميکنند از کيفيت بهتري برخوردار بوده و درصد سفيد کنندگي بالا تري را نيز دارا مي باشند. علاوه بر آن مدت زمان استفاده از دستگاه ها نيز بر اساس نور خروجي آنها تغيير مي کند که اين امر در طول عمر بهينه ي دستگاه بسيار تاثير گذار مي باشد.
همچنين تعداد لامپ هاي LED موجود در دستگاه بليچينگ ملاني مختلف مي باشد. در اين زمينه تعداد لامپ ها تا 12 عدد نيز مي باشد که هر کدام بر اساس نياز دندان پزشک از نور هاي آبي ، قرمز و بنفش تشکيل شده است.
لذا لازم است تا قبل اقدام به تهيه ي هر يک از انواع دستگاه بليچينگ ملاني ثابت و يا متصل به يونيت بررسي هاي دقيق در اين زمينه توسط دندانپزشک و يا خريدار صورت گيرد و بر اساس ميزان شرايط کاري، دستگاهي متناسب با موقعيت خود خريداري شود تا هم در کيفيت کار دندان پزشک تاثير مثبت گذاشته شود و هم از لحاظ دوام و طول عمر به صرفه باشد.
دستگاه بليچينگ ملاني بر دونوع تک نور و سه نور طرحي شده اند که در نوع تک نور به تنهايي نور آبي و در دستگاه هاي سه نور ؛ نورهاي بنفش ، آبي و قرمز بکارگيري شده اند.
چشم انسان، رنگي را در طول موج هاي مختلف بين 400 نانومتر (بنفش) تا 700 نانومتر (قرمز) مي بيند. نور از 400-700 نانومتر، نور قابل مشاهده يا طيف قابل مشاهده است زيرا انسان مي تواند آن را ببيند، در حالي که نور خارج از اين محدوده براي ساير موجودات قابل مشاهده است، اما توسط چشم انسان درک نمي شود.
- بنفش : 380-450 نانومتر (688-789 THz فرکانس)
- آبي : 450-495 نانومتر
- سبز : 495-570 نانومتر
- زرد : 570-590 نانومتر
- نارنجي : 590-620 نانومتر
- قرمز : 620-750 نانومتر (فرکانس 400-484 THz)
نور بنفش کوتاه ترين طول موج را دارد. بدين معنا که داراي بالاترين فرکانس و انرژي است. قرمز داراي طولاني ترين طول موج، کوتاه ترين فرکانس و کمترين انرژي را دار مي باشد. به همين جهت نور هاي به کار رفته در دستگاه هاي بليچينگ طبق همين توضيحات ارائه شده در بالا تعبيه شده اند.
منبع :
خريد دستگاه بليچينگ ملاني (MELANIE)
:: بازدید از این مطلب : 373
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0