نوشته شده توسط : محمد افخمی

K فایل مانی

مشخصات و اطلاعات K فایل مانی:

 K فایل مانی یکی از تجهیزات اندودانتیکس ظریف و در عین حال بسیار کاربردی در فرایند عصب کشی است. دردهای دندان یکی از آزار دهنده ترین و عصبی کننده ترین دردهایی است، که ممکن است برای هر فردی به وجود آید. معمولا این دردها می توانند به قدری آزار دهنده باشند که، فعالیت های روزانه شما را به طور کامل مختل نمایند. به همین دلیل است که حفظ بهداشت و سلامت دندان ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

در صورتی که درد به دلیل پوسیدگی ریشه دندان باشد. برای برطرف نمودن درد دندان نیاز به عصب کشی دندان است. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با K فایل مانی و کاربرد آن در دندان پزشکی، به طور کامل آشنا کنیم.

 

اندودانتیکس چیست؟

در برخی مواقع ممکن است روی دندان ها پوسیدگی های سطحی ایجاد شود، که معمولا هیچ گونه دردی ندارند. برخی از افراد به دلایل مختلف درمان این دندان ها را به تاخیر می اندازند. در این صورت پوسیدگی دندان به مرور گسترش پیدا کرده و در نهایت منجر به ورود باکتری ها درون کانال دندان و رسیدن پوسیدگی به ریشه دندان می شود.

این پوسیدگی با دردهای شدید و آزار دهنده دندان همراه خواهند بود. که برای برطرف نمودن درد باید درمان ریشه دندان انجام شود. عصب کشی یا همان درمان ریشه به این صورت است که، در ابتدا دندان پزشک پوسیدگی های ایجاد شده روی دندان را به طور کامل برطرف می نماید. سپس پالپ انتهای کانال ریشه را سوراخ می نماید تا، درد و فشار ریشه دندان از بین برود.

سپس باید کانال دندان به طور کامل تمیز شود، و یک مقدار چهار جهت کانال بزرگ تر شود. که معمولا برای این کار از فایل دستی استفاده می نماید. پس از آن تمامی کانال دندان را شستشو داده تا، باکتری های موجود نیز از بین بروند. سپس با استفاده از گوتا پرکا ریشه دندان را پر نموده تا از نفوذ مجدد باکتری ها به کانال دندان جلوگیری شود.

در ادامه نیز با استفاده از مواد اندو روی کانال ریشه را می پوشاند. عصب کشی دندان ها تاثیر بسیار زیادی در حفظ و افزایش طول عمر دندان ها دارد.

K فایل مانی

 

K فایل مانی چیست و چه کاربردی در دندان پزشکی دارد؟

همانطور که گفته شد برای تمیز کردن و بیرون آوردن عفونت و التهابات از کانال ریشه دندان از فایل های دستی استفاده می شود. این فایل ها از اندازه های مختلفی برخوردار می باشند، که با توجه به طول کانال هر دندان مورد استفاده قرار می گیرند. زیرا طول این فایل ها باید به قدری باشد که به انتهای کانال ریشه و روی عصب برسد. K فایل مانی نوعی از فایل های دستی است که توسط شرکت مانی Mani در کشور ژاپن تولید شده است. فرایند استفاده از K فایل مانی به گونه ای است که ابتدا با استفاده از این فایل های دستی کانال دندان آماده شده و در ادامه روتاری مورد استفاده قرار می گیرد.

K فایل مانی یکی از معتبرترین و پرکاربردترین فایل های دستی مورد استفاده در دندان پزشکی است. که از انعطاف پذیری بسیار ایده آلی برخوردار است، به همین دلیل می توان به راحتی انتهای کانال ریشه دندان را با استفاده از آن آماده نمود. K فایل مانی مفتول های پیچ خورده از جنس کروم، نیکل و یا استیل ضد زنگ می باشند. به همین دلیل است که با وجود ظرافت بسیار زیادی که دارند از مقاومت بالایی در برابر شکستگی برخوردار می باشند. به همین دلیل است که استفاده نمودن از این فایل های دستی بسیار مورد استقبال دندان پزشکان حرفه ای قرار گرفته است.

روند استفاده از فایل های دستی به گونه ای است که برای بزرگ نمودن قسمت اپیکال از این فایل ها استفاده می شود. این فایل ها درون کانال دندان قرار می گیرند و سپس با توجه به انحنای کانال خم می شوند و دیواره های کانال را می سایند، که همین موضوع منجر به بزرگ شدن کانال دندان به منظور قرارگیری روتاری درون کانال دندان می شود. البته در صورتی که انحنای کانال دندان زیاد باشد، از K فایل مانی می توان به منظور پر نمودن کانال دندان نیز استفاده کرد.

 

ویژگی های K فایل مانی:

  • K فایل مانی از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار است. به همین دلیل می توان در کانال هایی که انحنای زیادی دارند، به راحتی از آن ها برای بزرگ کردن کانال استفاده نمود.
  • بدنه فایل های مانی پیچ خورده و گره ای شکل می باشند.
  • این فایل ها نسبت به فایل H از مقاومت بسیار بالاتری برخوردار اند.
  • این فایل ها را می توان با سطح مقطع مربعی و مثلثی مورد استفاده قرار داد.
  • جنس نیکل، کروم و یا استیل ضد زنگ این فایل ها از خوردگی کانال پس از چرخش مکرر فایل جلوگیری می نماید.
  • مشخصات ابعاد K فایل مانی: آسورت 15/40، تقارب 02/0
  • سایز بندی K فایل مانی به طول 25 میلی متر، شامل سایزهای10،8، 15، 20، 25، 30، 35 و 40 ، 45، 50، 55، 60، 70، 80 و آسورت 40-15و45-80می باشد.
  • این نوع از فایل های دستی در بسته بندی 6 عددی، که از هر سایز یک عدد درون آن قرار دارد، توزیع می شود.
  • دندان پزشک از این فایل به صورت دستی استفاده می نماید و با استفاده از چرخش آن منجر به بزرگ تر شدن کانال ریشه دندان می شود.
  • همچنین متریال های مورد استفاده در ساخت K فایل مانی (نیکل، کروم و استیل ضد زنگ)، از مقاومت بسیار بالایی در برابر شکستگی برخوردار می باشند. به همین دلیل به راحتی می توان با استفاده از آن ها انحنای کانال را بزرگ تر نمود.
  • با توجه به مقاومت بالای K فایل مانی نسبت به فایل دستی H مانی، این فایل از پرمصرف ترین فایل های دستی در روند عصب کشی است.
  • در صورتی که کانال دندان از انحنای بسیار زیادی برخوردار باشد، از این فایل دستی می توان به منظور پر کردن کانال ریشه نیز استفاده نمود.

 این فایل دستی توسط شرکت MANI در کشور ژاپن تولید شده است.

 

منبع : 

خرید K فايل ماني



:: بازدید از این مطلب : 413
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

آنگل اندولیفت ان اس کی

مشخصات و اطلاعات آنگل اندولیفت ان اس کی:

آنگل اندولیفت ان اس کی به راحتی قسمت های پوسیده عاج دندان را برمی دارند. تراش دادن پوسیدگی های روی عاج دندان از مهم ترین و حساس ترین کارهایی است که، در ترمیم دندان ها انجام می شود. برای اینکه بتوان با دقت بسیار بالایی تنها پوسیدگی های دندان را تراش داد. بدون آن که قسمت های سالم عاج دندان آسیبی ببینند، باید از تجهیزات مخصوصی نیز استفاده شود. آنگل دندانپزشکی اندو یکی از مهم ترین تجهیزات دندان پزشکی است. که به منظور تراش دادن دندان مورد استفاده قرار می گیرد.

آنگل اندولیفت می تواند در استفاده نمودن انواع ابزارهای اندو، روتاری ها و فرزهای دندان پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با آنگل اندولیفت (برندهای NSK و GOLDENT و …) و کاربرد آن در دندان پزشکی، به طور کامل آشنا کنیم.

 

آنگل اندولیفت چیست؟

درد دندان یکی از آزاردهنده ترین دردهایی است که، افراد معمولا قادر به تحمل آن نمی باشند. به همین دلیل در صورتی که مشکلات و پوسیدگی های دندانی به موقع ترمیم نشوند. ممکن است این پوسیدگی ها به عمیق و پالپ دندان نزدیک شده و در نهایت منجر به دردهای شدید دندانی شود. در زمان های گذشته برای از بین بردن درد دندان آن را می کشیدند. اما پس از گذشت سال ها با پیشرفت تکنولوژی در علم پزشکی، دندان پزشکان با استفاده از ابزار و مواد اندو سعی نمودند که، به جای کشیدن دندان آسیب دیده، آن را ترمیم نمایند. در این صورت می توانستند چند سال عمر دندان را افزایش دهند.

تجهیزات گسترده ای که امروزه در دندان پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، موجب افزایش سرعت و دقت در اندودانتیکس شده است. آنگل اندولیفت یکی از انواع ابزار اندو می باشد. که در تمامی درمان های ترمیمی دندان مورد استفاده قرار می گیرد. قطعا در طول ترمیم و درمان دندان های پوسیده صدای ناهنجاری را می شنوید. این صدای فرز است که به منظور تراش دادن پوسیدگی دندان مورد استفاده قرار می گیرد.

دستگاهی که فرزها و فایل ها روی آن قرار می گیرند تا بتوان با استفاده از آن ها پوسیدگی های روی دندان را برداشت، آنگل اندولیفت می باشند. استفاده از آنگل اندولیفت موجب می شود تا دقت و سرعت پزشک در برداشت پوسیدگی های دندان بیشتر شود. همچنین هنگام استفاده از آن ها سطح دندان را آب پاشی می نماید، که موجب می شود تا گرمای ناشی از حرکت فرها خنثی شود. در این صورت آسیب به فرز و تحریک پذیری سطح دندان را کنترل می نماید.

از مهم ترین مزایای فرز آنگل اندولیفت می توان به پیشگیری از تراش دادن عاج سالم دندان اشاره نمود. زیرا این فرزها به راحتی قسمت های پوسیده عاج دندان را برمی دارند. اما زمانی که به قسمت سالم عاج می رسند، در برابر تراش دادن مقاومت نشان می دهند. همین موجب می شود تا دندان پزشک متوجه شود که به قسمت سالم عاج دندان رسیده است.

اجزای اصلی فرزهای آنگل اندولیفت Head، Shank وNeck است. نک قسمتی است که حرکت نمودن ناشی از هندپیس را به فرز منتقل می نماید. هد نیز قسمتی است که به طور مستقیم با دندان تماس پیدا می کند و سطح یا دیواره های دندان را تراش می دهد.

این هدها انواع مختلف استوانه ای، گلابی و مخروطی شکل دارد. که هر کدام از آن ها وظیفه خاصی دارند. به طور مثال هدهای گرد برای آماده سازی کانال دندان مورد استفاده قرار می گیرند. در صورتی که هدهای گلابی شکل برای تراش دادن کانال دندان استفاده می شوند. هد استوانه ای شکل نیز از پرکاربردترین نوع فرزها است که به منظور تراش سطح و کانال های دندان مورد استفاده قرار می گیرد. هد مخروطی نیز برای تراش دادن پوسیدگی های عمیق دندان استفاده می شود.

آنگل اندولیفت ان اس کی

آنگل اندولیفت چه ویژگی هایی دارد؟

با استفاده نمودن از دستگاه های آنگل اندولیفت و به صورت حرکت رسیپروکال می توان از فایل های دستی جهت، آماده سازی کانال های دندانی استفاده نمود. از پرکاربرد ترین آنگل اندولیفت می توان به برندهای گلدنت و NSK و w&h  و … اشاره نمود.

 

آنگل اندولیفت ان سی کی (NSK):

  • نوع آنگل 1: 10 اندولیفت است.
  • یکی از پرفروش ترین نوع آنگل محسوب می شود.
  • سازنده این تجهیزات کشور ژاپن است.
  • نوع فرزگیر آن پوش باتن می باشد.
  • اندازه هد آن نیز مینیاتوری است.
  • این آنگل ها دارای سیستم آب پاشی، آب از داخل می باشند.
  • نازل آب سه کاناله دارند.
  • دارای کارتریج بلبرینگی و بلبرینگ سرامیکی می باشند.
  • سرعت چرخش آن ها 400 دور در دقیقه می باشد.
  • میزان چرخش این آنگل ها نیز 60 درجه است.
  • دارای یک شیر یک طرفه برای جلوگیری از بازگشت بزاق دهان می باشند.
  • روی انواع میکروموتورها می توان آن ها را نصب نمود.
  • دارای سیستم خنک کننده قفل فرز می باشند.
  • این آنگل ها دارای استاندارد CE/FDA اروپا / ISO می باشند.
  • معمولا یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش دارند.

 

از ویژگی های کلی آنگل اندولیفت ان اس کی می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • آنگل ها خونریزی در طول جراحی را کنترل می نمایند.
  • یکی از مهم ترین تجهیزات مورد استفاده در دندان پزشکی هستند.
  • ایر موتورهای موجود درون دستگاه ها منجر به حرکت آن ها می شوند.
  • این دستگاه ها با توربین های دندان پزشکی متفاوت است. که دلیل این تفاوت سرعت پایین تر آنگل ها است. البته سرعت آنگل ها قابل تنظیم است.
  • برای پر کردن دندان های پوسیده و ترمیم آن ها به این تجهیزات نیاز است.
  • این تجهیزات به مراقبت های دائمی نیاز دارند.

انتهای آنگل نواری وجود دارد که نسبت تبدیل و نسبت دور ایرموتور را نشان می دهد. نوار آبی 1 به 1، نوار قرمز 1 به 5، نوار سبز رو به کاهش 2 به 1 – 4 به 1 – 10 به 1 – 20 به 1 – 40 به 1، نوار نارنجی 1 به 5، نوار مشکی رو به کاهش 22 به 1 – 25 به 1

 

منبع : 

خرید آنگل اندوليفت ان اس کي



:: بازدید از این مطلب : 413
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

h فايل ماني

H فايل ماني يکي از پرکاربردترين فايل هاي دستي مورد استفاده جهت درمان ريشه است. عصب کشي دندان يکي از روش هاي درماني بسيار موثر در دندان پزشکي است. که از آن براي حفظ و نگه داشتن دندان هايي که داراي پوسيدگي هاي عميق استفاده مي شود. در اين روش درماني پوسيدگي هاي ايجاد شده به طور کامل برداشته مي شوند. سپس با استفاده از ابزار مخصوص و مواد اندو ريشه دندان درمان و تمامي باکتري هاي موجود در کانال دندان برطرف مي شود.

از ابزارهاي مورد استفاده در روند عصب کشي دندان مي توان به H فايل ماني، انواع سيلرها، فايل هاي روتاري و … اشاره نمود. H فايل ماني يکي از مهم ترين و کاربردي ترين تجهيزات مورد استفاده در فرآيند عصب کشي دندان است. به همين منظور در ادامه قصد داريم شما را با H فايل ماني و کاربرد آن در دندان پزشکي، به طور کامل آشنا کنيم.

 

اندودانتيکس چيست؟

اندودانتيکس به معناي معالجه نمودن ريشه دندان است. زماني که پوسيدگي وسيع در سطح و عمق دندان ايجاد مي شود. پوسيدگي منجر به نفوذ باکتري ها در ريشه دندان و ايجاد التهابات پالپ نيز مي گردد. بنابراين براي از بين بردن دردهاي آزاردهنده و غير قابل تحمل و همچنين حفظ دندان عصب کشي انجام مي شود. به طور کلي هدف اصلي عصب کشي، حفظ و نگهداري دندان به جاي کشيدن آن و جايگزين نمودن دندان مصنوعي به جاي آن است. ملتهب شدن پالپ دندان که در عاميانه آن را عصب دندان مي نامند، مي تواند منجر به دردهاي شديد و غير قابل تحمل دندان شود.

پالپ دندان بافت نرمي دارد و در انتهاي کانال دندان قرار گرفته است. روند درمان ريشه دندان با توجه به نوع دندان و همچنين ميزان پوسيدگي و التهاب دندان، دو تا سه جلسه طول مي کشد. از آنجايي که در روند درمان ريشه حضور منبع درد وجود دارد، براي پيشگيري از درد بيمار از آمپول هاي بي حسي استفاده مي شود. براي اينکه بتوان وضعيت ريشه دندان و پالپ را به طور کامل و دقيق مورد بررسي قرار داد. بهتر است قبل از شروع درمان يک عکس از دندان تهيه شود. براي شروع درمان ابتدا پزشک با استفاده از فرزهاي مخصوص، سطح پوسيدگي را به طور کامل از بين مي برد.

پس از آن مي تواند ريشه دندان را مشاهده نمايد. پس از آن با استفاده از فايل هاي دستي و مخصوص پالپ بيمار شده را خارج مي نمايد. همچنين از اين فايل ها به منظور تميز کردن کانال دندان نيز استفاده مي گردد. اين فايل ها معمولا از جنس استيل ضد زنگ، کروم، نيکل و تيتانيوم تهيه مي شود. فايل دستي مورد استفاده در عصب کشي، سوزن هاي بسيار ظريف و در عين حال انعطاف پذيري هستند.

که با توجه به طور کانال دندان هاي مختلف، از سايز بندي مختلفي برخوردار مي باشند. رنگ بندي اين فايل ها مطابق با سايز هر کدام از آن ها، موجب مي شود تا دندان پزشکان بتوانند با مشاهده رنگ فايل ها به سرعت سايز آن ها را تشخيص داده و فايل مورد نظر خود را مورد استفاده قرار دهند. يکي از پرکاربرد ترين فايل هاي دستي مورد استفاده در معالجه ريشه دندان، H فايل ماني است. که در ادامه بيشتر با آن آشنا خواهيد شد.

 

H فايل ماني چيست و چه کاربردي دارد؟

h فايل ماني

يکي از پرکاربردترين فايل هاي دستي مورد استفاده جهت درمان ريشه H فايل ماني است. به طور کلي براي درمان ريشه دندان ابتدا با استفاده از H فايل ماني کانال دندان آماده مي شود و سپس از فايل روتاري در کانال ريشه استفاده مي شود. اين فايل دستي داراي سر تيز و برنده اي است که، به دليل ظرافت بالاي آن بايد با دقت مورد استفاده قرار گيرد.

زيرا در صورت بي احتياطي ممکن است فايل بکشند. H فايل ماني نوعي مفتول تراش خورده است که از استيل ضد زنگ ساخته شده است. بدنه اين فايل دستي به صورت خاردار است و به منظور از بين بردن عفونت ها و جهت آماده سازي کانال براي قرارگيري گوتا پرکا مورد استفاده قرار مي گيرد.

البته استفاده نمودن از H فايل ماني در قسمت هاي پايين کانال دندان توصيه نمي شود. زيرا در بسياري از مواقع ممکن است منجر به پارگي فورامن شود. به طور کلي از فايل هاي دستي به منظور کمک به درمان اندودانتيکس و در صورت نياز به فايل روتاري استفاده مي شود. از آنجايي که اين فايل ها برش خورده اند، احتمال شکستن آن ها بسيار زياد است. از طرفي استفاده نمودن از اين فايل هاي دستي نياز به دقت بسيار زيادي دارد.

 

H فايل ماني چه ويژگي هايي دارد؟

  • سطح مقطع اين فايل ها به صورت H نامتقارن است.
  • H فايل ماني محصول شرکت MANI در کشور ژاپن است.
  • اين فايل داراي لبه بسيار زير است که به درماني سريع تر و موثرتر کمک مي کند.
  • فايل دستي H داراي دستگيره اي با طراحي ارگونوميک مي باشد.
  • اين فايل از قسمت بالا به پايين برش خورده است.
  • سايزبندي H فايل ماني: طول اين فايل 25 ميلي متر است و در بسته بندي هاي 6 عددي توزيع مي شود. سايزهاي آن8 ، 10 ، 15، 20، 25، 30، 35 ،40 ، 45، 50، 55، 60، 70، 80 و آسورت 40-15و45-80 است. تقارب آن 2 درصد است و به صورت دستي مورد استفاده قرار مي گيرد.
  • سر بسيار تيز اين فايل موجب شده تا احتمال شکستن فايل نيز افزايش پيدا کند.

 

H فايل ماني چيست و چه کاربردي در دندان پزشکي دارد؟

  • اين فايل از مفتول تراش خورده و از جنس استيل ضد زنگ توليد شده است.
  • بدنه فايل هاي دستي H به صورت خاردار طراحي شده است.
  • از اين فايل هاي دستي به منظور خارج کردن عفونت ها، دبري ها و گوتا پرکا از درون کانال دندان استفاده مي شود.
  • استفاده نمودن از اين فايل ها براي خارج کردن عفونت از قسمت پايين کانال توصيه نمي شود. زيرا احتمال پاره شدن فورامن با استفاده از اين فايل ها بسيار زياد است.
  • از تفاوت هاي بسيار بارز اين فايل با فايل K ماني مي توان به انعطاف پذيري و مقاومت بسيار بالاي فايل هاي K در برابر احتمال بسيار بالاي شکستگي فايل هاي H ماني اشاره نمود. همچنين سطح مقطع فايل H شبيه به همين حروف و نامتقارن مي باشد، در صورتي که سطح مقطع فايل K مربعي و يا مثلثي متقارن است.
  • اين فايل يکي از پرکاربردترين فايل هاي دستي مورد استفاده در عصب کشي دندان است.

منبع : 

خريد H فايل ماني



:: بازدید از این مطلب : 408
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

h فایل مانی

H فایل مانی یکی از پرکاربردترین فایل های دستی مورد استفاده جهت درمان ریشه است. عصب کشی دندان یکی از روش های درمانی بسیار موثر در دندان پزشکی است. که از آن برای حفظ و نگه داشتن دندان هایی که دارای پوسیدگی های عمیق استفاده می شود. در این روش درمانی پوسیدگی های ایجاد شده به طور کامل برداشته می شوند. سپس با استفاده از ابزار مخصوص و مواد اندو ریشه دندان درمان و تمامی باکتری های موجود در کانال دندان برطرف می شود.

از ابزارهای مورد استفاده در روند عصب کشی دندان می توان به H فایل مانی، انواع سیلرها، فایل های روتاری و … اشاره نمود. H فایل مانی یکی از مهم ترین و کاربردی ترین تجهیزات مورد استفاده در فرآیند عصب کشی دندان است. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با H فایل مانی و کاربرد آن در دندان پزشکی، به طور کامل آشنا کنیم.

 

اندودانتیکس چیست؟

اندودانتیکس به معنای معالجه نمودن ریشه دندان است. زمانی که پوسیدگی وسیع در سطح و عمق دندان ایجاد می شود. پوسیدگی منجر به نفوذ باکتری ها در ریشه دندان و ایجاد التهابات پالپ نیز می گردد. بنابراین برای از بین بردن دردهای آزاردهنده و غیر قابل تحمل و همچنین حفظ دندان عصب کشی انجام می شود. به طور کلی هدف اصلی عصب کشی، حفظ و نگهداری دندان به جای کشیدن آن و جایگزین نمودن دندان مصنوعی به جای آن است. ملتهب شدن پالپ دندان که در عامیانه آن را عصب دندان می نامند، می تواند منجر به دردهای شدید و غیر قابل تحمل دندان شود.

پالپ دندان بافت نرمی دارد و در انتهای کانال دندان قرار گرفته است. روند درمان ریشه دندان با توجه به نوع دندان و همچنین میزان پوسیدگی و التهاب دندان، دو تا سه جلسه طول می کشد. از آنجایی که در روند درمان ریشه حضور منبع درد وجود دارد، برای پیشگیری از درد بیمار از آمپول های بی حسی استفاده می شود. برای اینکه بتوان وضعیت ریشه دندان و پالپ را به طور کامل و دقیق مورد بررسی قرار داد. بهتر است قبل از شروع درمان یک عکس از دندان تهیه شود. برای شروع درمان ابتدا پزشک با استفاده از فرزهای مخصوص، سطح پوسیدگی را به طور کامل از بین می برد.

پس از آن می تواند ریشه دندان را مشاهده نماید. پس از آن با استفاده از فایل های دستی و مخصوص پالپ بیمار شده را خارج می نماید. همچنین از این فایل ها به منظور تمیز کردن کانال دندان نیز استفاده می گردد. این فایل ها معمولا از جنس استیل ضد زنگ، کروم، نیکل و تیتانیوم تهیه می شود. فایل دستی مورد استفاده در عصب کشی، سوزن های بسیار ظریف و در عین حال انعطاف پذیری هستند.

که با توجه به طور کانال دندان های مختلف، از سایز بندی مختلفی برخوردار می باشند. رنگ بندی این فایل ها مطابق با سایز هر کدام از آن ها، موجب می شود تا دندان پزشکان بتوانند با مشاهده رنگ فایل ها به سرعت سایز آن ها را تشخیص داده و فایل مورد نظر خود را مورد استفاده قرار دهند. یکی از پرکاربرد ترین فایل های دستی مورد استفاده در معالجه ریشه دندان، H فایل مانی است. که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهید شد.

 

H فایل مانی چیست و چه کاربردی دارد؟

h فایل مانی

یکی از پرکاربردترین فایل های دستی مورد استفاده جهت درمان ریشه H فایل مانی است. به طور کلی برای درمان ریشه دندان ابتدا با استفاده از H فایل مانی کانال دندان آماده می شود و سپس از فایل روتاری در کانال ریشه استفاده می شود. این فایل دستی دارای سر تیز و برنده ای است که، به دلیل ظرافت بالای آن باید با دقت مورد استفاده قرار گیرد.

زیرا در صورت بی احتیاطی ممکن است فایل بکشند. H فایل مانی نوعی مفتول تراش خورده است که از استیل ضد زنگ ساخته شده است. بدنه این فایل دستی به صورت خاردار است و به منظور از بین بردن عفونت ها و جهت آماده سازی کانال برای قرارگیری گوتا پرکا مورد استفاده قرار می گیرد.

البته استفاده نمودن از H فایل مانی در قسمت های پایین کانال دندان توصیه نمی شود. زیرا در بسیاری از مواقع ممکن است منجر به پارگی فورامن شود. به طور کلی از فایل های دستی به منظور کمک به درمان اندودانتیکس و در صورت نیاز به فایل روتاری استفاده می شود. از آنجایی که این فایل ها برش خورده اند، احتمال شکستن آن ها بسیار زیاد است. از طرفی استفاده نمودن از این فایل های دستی نیاز به دقت بسیار زیادی دارد.

 

H فایل مانی چه ویژگی هایی دارد؟

  • سطح مقطع این فایل ها به صورت H نامتقارن است.
  • H فایل مانی محصول شرکت MANI در کشور ژاپن است.
  • این فایل دارای لبه بسیار زیر است که به درمانی سریع تر و موثرتر کمک می کند.
  • فایل دستی H دارای دستگیره ای با طراحی ارگونومیک می باشد.
  • این فایل از قسمت بالا به پایین برش خورده است.
  • سایزبندی H فایل مانی: طول این فایل 25 میلی متر است و در بسته بندی های 6 عددی توزیع می شود. سایزهای آن8 ، 10 ، 15، 20، 25، 30، 35 ،40 ، 45، 50، 55، 60، 70، 80 و آسورت 40-15و45-80 است. تقارب آن 2 درصد است و به صورت دستی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سر بسیار تیز این فایل موجب شده تا احتمال شکستن فایل نیز افزایش پیدا کند.

 

H فایل مانی چیست و چه کاربردی در دندان پزشکی دارد؟

  • این فایل از مفتول تراش خورده و از جنس استیل ضد زنگ تولید شده است.
  • بدنه فایل های دستی H به صورت خاردار طراحی شده است.
  • از این فایل های دستی به منظور خارج کردن عفونت ها، دبری ها و گوتا پرکا از درون کانال دندان استفاده می شود.
  • استفاده نمودن از این فایل ها برای خارج کردن عفونت از قسمت پایین کانال توصیه نمی شود. زیرا احتمال پاره شدن فورامن با استفاده از این فایل ها بسیار زیاد است.
  • از تفاوت های بسیار بارز این فایل با فایل K مانی می توان به انعطاف پذیری و مقاومت بسیار بالای فایل های K در برابر احتمال بسیار بالای شکستگی فایل های H مانی اشاره نمود. همچنین سطح مقطع فایل H شبیه به همین حروف و نامتقارن می باشد، در صورتی که سطح مقطع فایل K مربعی و یا مثلثی متقارن است.
  • این فایل یکی از پرکاربردترین فایل های دستی مورد استفاده در عصب کشی دندان است.

منبع : 

خرید H فايل ماني



:: بازدید از این مطلب : 385
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

ست قالبگیری اسپیدکس

مشخصات و ویژگی های ست قالبگیری اسپیدکس:

ست قالبگیری اسپیدکس از نوع C سیلیکون (C-Silicone) یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین ست های قالبگیری در مطب های دندانپزشکی است. این ست حاوی مواد برای قالب گیری دندان است، که قابلیت ثبت کردن فرم دهان و فک های بالا و پایین بیمار را دارد. دندانپزشک ها با استفاده از این ماده قالبگیری شکل دندان های بیمار را ثبت می کنند تا دوره درمان بیمار را به طور دقیق انجام دهند.

ماده قالبگیری بعد از مخلوط شدن به حالت خمیر سفتی تبدیل می شود و بر روی تری های دندانی قرار داده می شود که هنگام جایگیری بر روی فک، قالب دندان ها را ثبت می نماید تا دندانپزشک مطابق با آنها راه درمان بیمار را در پیش بگیرد. اجزای اصلی این ست شامل: پوتی، واش و 2 عدد اکتیواتور می باشد که در صورت تمام شدن هر کدام از آنها، به صورت تکی و خارج از بسته بندی نیز می توان آنها را تهیه نمود.

علاوه بر وجود مواد متنوع زیادی در بازار برای قالبگیری در دندانپزشکی ها، در ایران اکثر دندانپزشکان برای قالبگیری از فک و دندان بیماران خود از ماده قالبگیری اسپیدکس استفاده می کنند.

ست قالبگیری اسپیدکس

مشخصات محصول ست قالبگیری اسپیدکس:

  • بسته بندی شده توسط شرکت داروسازی آسیا شیمی طب انجام شده است که این شرکت تحت لیسانس کمپانی Colten سوئیس می باشد.
  • ترکیبات این ست قالبگیری عبارتند از: پلی سیلوکسان و الاستومر سیلیکونی از نوع متراکم
  • این ست قالبگیری دارای خواصی مشابه سیلیکون های افزایشی می باشد.
  • قابل ضد عفونی شدن با مواد ضد عفونی کننده را دارد.
  • دارای اکتیواتور مشترک برای پوتی و واش می باشد.
  • پوتی قوطی 910 میلی لیتری، لایت بادی تیوب 140 میلی لیتری ( دو تیوب) در داخل بسته بندی قرار دارد.
  • اکتیواتور یونیورسال تیوب 60 میلی لیتری ( سه تیوب)، در داخل بسته بندی این محصول موجود است.
  • دارای ثبات ابعادی عالی تا 10 روز می باشد.
  • دارای خاصیت مرطوب شوندگی فوق العاده و روانی مناسب است که استفاده از آن را راحت می کند.
  • پیمانه جهت اندازه گیری همراه با بروشور راهنما در داخل بسته بندی ست موجود است.
  • 45 ثانیه زمان اختلاط آن می باشد و زمان لازم برای سفت شدن ماده در دهان 3 دقیقه است.
  • ست اسپیدکس باید در دمای 15 تا 23 درجه سانتی گراد نگهداری شود تا ثبات خود را حفظ نماید و کاربرد مفید و موثر داشته باشد.
  • حفظ رطوبت 50 درصد در نگهداری آن بسیار اهمیت دارد.

 

کاربرد ست قالبگیری اسپیدکس:

استفاده از این ست قالبگیری، کاربردهایی دارد که عبارتند از:

  • جهت تشخیص درمان توسط دندانپزشک و برنامه ریزی برای انجام آن، باید از ماده قالبگیری استفاده شود.
  • استفاده از این ماده قالبگیری قبل انجام ارتودنسی دندان های بیمار برای آگاهی از قالب دندان ها و فک های بالا و پایین، لازم است.
  • برای ساختن دندان های مصنوعی و پروتزهای دندانی، قالبگیری از فک های بیمار و لثه های او لازم می باشد، که توسط ماده قالبگیری انجام می شود.
  • در دندانپزشکی های ترمیمی در صورتی که دندانپزشک بخواهد برای یک دندان تاج یه روکش تهیه نماید، باید از ماده قالبگیری استفاده کند تا اندازه دقیق دندان را ثبت نماید.
  • در برخی از افراد به دلیل نقص های مادرزادی یا نقص هایی که بر اثر حادثه ها برای آنها پیش آمده است، نیاز به پروتزهای فک و صورت دارند که باید از مواد قالبگیری برای تشخیص روند درمان آنها و همچنین ادامه درمان توسط دندانپزشک استفاده شود.
  • برای درمان های داخل دهانی و همچنین جراحی های فک و صورت، از ماده قالب گیری استفاده می شود.

اکثر دندانپزشکان ایرانی با توجه به مزایای عالی ماده قالبگیری اسپیدکس، از این ست برای قالبگیری در جهت درمان بیماران خود استفاده می کنند. شرکت راستین هسته سلامت، این ست قالبگیری را تهیه و به مشتریان عرضه می کند. همه دندانپزشکان و کارشناس های لابراتوار می توانند برای تهیه ست قالبگیری اسپیدکس، به سایت شرکت راستین هسته سلامت، مراجعه کنند و در صورت داشتن هرگونه سوالی در رابطه با ست های قالبگیری با کارشناسان راستین هسته سلامت تماس حاصل نمایید.

 

مزایای ست قالبگیری اسپیدکس:

  • استفاده از این ست قالبگیری به دلیل اینکه قابلیت ثبت ابعاد اندازه گیری شده تا 10 روز را دارد، بسیار جذاب می باشد.
  • ست اسپیدکس قابلیت حفظ رطوبت به میزان موثر و مفید را دارد.
  • استفاده از این ست قالبگیری، با کنترل زمان و کنترل غلظت آن، می توان یک ماده با کیفیت برای قالب گیری تهیه کرد.
  • ویژگی های ایده آل ست اسپیدکس باعث شده که دندانپزشکان به راحتی بتوانند برای قالبگیری های پروتز ثابت و متحرک از آن استفاده کنند.
  • ست اسپیدکس علاوه بر کیفیت بالا در قالبگیری برای فک و دندان، هیچ گونه عوارض منفی برای سلامتی افراد ندارد.
  • مرطوب شوندگی و روان بودن این ست قالبگیری از ویژگی های منحصر بفرد آن می باشد.
  • برای قالبگیری اوردنچر های کامل، پارسیال و قالبگیری دو مرحله ای، ست قالبگیری اسپیدکس مناسب ترین گزینه است که مورد اطمینان اکثر دندانپزشکان می باشد.
  • علاوه بر کاربرد ست اسپیدکس در دندانپزشکی، برای قالبگیری دست و پای کودکان نیز قابل استفاده است.

منبع : 

خرید ست قالبگيري اسپيدکس



:: بازدید از این مطلب : 427
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

سر سوزن شستشوی اندو دو سوراخ

مشخصات و ویژگی سر سوزن شستشوی اندو دو سوراخ:

سر سوزن شستشوی اندو دو سوراخ جهت آماده سازی کانال ریشه که یک مرحله اساسی در درمان ریشه به حساب می آید، استفاده می شود. سر سوزن اندو دو سوراخ که جز لوازم مصرفی اندو به حساب می آید جهت  آماده سازی کانال ریشه یا پر کردن کانال با هدف جلوگیری از شروع یا عود پوسیدگی انجام می گیرد. استفاده از تجهیزاتی مانند فایل ها و دستگاه های روتاری درمان ریشه را بسیار راحت تر و سریعتر از 20 سال گذشته  کرده است .اما با وجود همه این پیشرفت ها، پیچیدگی موجود در انتهای کانال ریشه و همچنین مناطق باقیمانده بسیار مهم می باشند.

در حالی که بیشتر فلور باکتریایی با آماده سازی مکانیکی از بین می رود، تنها شستشوی ریشه می تواند آنتی سپسیس ریشه حین عمل را تضمین کند که می بایست به طور منظم  انجام شود وبه طور گسترده ای، شستشوی کانال ریشه با سر سوزن اندو دو سوراخ می تواند علاوه بر آماده کردن کانال ریشه جهت ادامه درمان بقایای باکتری ها و مواد آلی و معدنی باقیمانده در کانال را نیز از بین ببرد.

از این رو برای آماده سازی کانال ریشه باید همزمان از روش ترکیبی شیمیایی و مکانیکی که در آن با استفاده از محلول های شستشو هر نوع محدودیت استفاده از ابزارهای مکانیکی را برطرف سازد بهره برد. که جهت این کار می توان از سر سوزن اندو دو سوراخ بهره برد.

مطالعات بسیاری برای شستشوی کانال ریشه انجام گرفته است از جمله استفاده از محلول های مختلف و بررسی نتایج حاصل از مصرف آن ها و همچنین سوزن های مورد استفاده در این خصوص که مورد بررسی بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته. ما در اینجا به بررسی سر سوزن شستشوی اندو دو سوراخ خواهیم پرداخت.

شستشوی ریشه دندان با سر سوزن شستشوی اندو دو سوراخ:

سر سوزن شستشوی اندو دو سوراخ

شستشو یک قسمت اساسی در درمان ریشه است. شستشو به ما این مکان را می دهد تا کانال ریشه را با استفاده مناسب از ضدعفونی کننده ها آماده کنیم. بنابراین شستشوی کانال ریشه از زمان دستیابی به محفظه پالپ ( مغز خمیری دندان )تا زمان ترمیم بسیار مرحله مهمی بشمار می رود.

آناتومی سیستم های کانال ریشه بسیار متغیر است و می تواند بسیار پیچیده باشد، بنابراین معمولاً بکار بردن روش مکانیکی در کل سیستم غیرممکن است. با این حال،هنوز تمیز کردن کل سیستم کانال ریشه برای دستیابی به نظافت موثر و انجام یک درمان موفقیت آمیز ضروری است .

شستشو، مکمل اجباری برای آماده سازی کانال های با سیستم های روتاری محسوب می شود، که در حالی که باعث کاهش باکتری می شود می تواند تا 90 درصد فضاهایی را که ابزارها قابلیت پاک سازی ندارند پوشش دهد.

انتهای سوزن می تواند به صورت مورب ختم شود، و یا می تواند یک یا چند دهانه جانبی داشته باشد. آشنا بودن با این موارد مختلف سوزن ها به خصوص برای اندودنتیست ها اهمیت دارند. مطالعات مربوطه به بررسی میزان ذرات آب و محلول های شستشو در سطح کانال ریشه نشان داده است که برای جلوگیری از نشت محلول به فضای periapical می بایست ازسوزن های دارای انتهای بسته ( سر سوزن شستشوی اندو دو سوراخ) استفاده شود.

تا به حال ، سه سوزن وجود داشت که جهت شستشوی ریشه دندان استفاده خاصی داشتند:

1) سوزن های شستشو با نوک های فوم گرد و دهانه جانبی از نوع پروب شستشو

قطر دهانه سوزن به اندازه کافی کوچک است  وبرای ایجاد فشار کافی برای تمیز کردن کردن باقیمانده مواد عاج و پالپ مناسب می باشد.

2) سوزن های شستشو با انتهای بریده شده، از نوع Endoneedle. اینها این مزیت را دارند که محل عبور سوزن در فاصله 3 میلی متری از راس مسدود شده است وجلوگیری از تحریک ناحیه لیگامنت های پریودنتال با مایع تحت فشار می کند.

3)  سوزن های شستشو با دو دهانه جانبی در سطوح مختلف و انتهای بسته (سر سوزن شستشوی اندو دو سوراخ)، . این سوزن ها امکان تمیز کردن موثرکل کانال ریشه را به روشی ضرب آور و چرخشی فراهم می کند. این سوزن در چندین قطر موجود می باشد اما مورد پسند ترین آن که توسط اندودنتیست ها برای ریشه دندان توصیه شده است گیج 27 و 30 می باشد.

در حال حاضر، می دانیم که شستشوی منفعل فراصوت کانال ریشه موثرتر از شستشو با سرنگ یا سر سوزن شستشوی اندو دو سوراخ در از بین بردن باقی مانده بافت پالپ و بقایای عاج موثر است و همچنین اجازه می دهد تا کاهش قابل توجهی درسطح باکتریهای داخل کانال ایجاد شود. با این حال، مطالعات در مورد حذف dentine slurry تا به امروز بی نتیجه بوده است ، اگرچه شستشوی مافوق صوت آنها تمایل دارند که اثر منفی بیشتری داشته باشند.

هدف از هرگونه درمان ریشه ارائه بهترین شرایط جهت پر کردن کانال ریشه می باشد. اهمیت شستشوی کانال ریشه در نفوذ سمان سیلر اندودنتیک بسیار حائز اهمیت است. سیستم های صوتی درصد ناچیز اما بیشتری از نفوذ سمان در مقایسه با شستشوی معمولی به نمایش گذاشته اند.

به طور کلی مشخص شده است که محیط دهان و دندان یک اکوسیستم پیچیده ای است که حدود 1010 گونه باکتریایی را شامل می شود. مشخص شده است در کانال ریشه ، 450 گونه وجود داشته است، اگرچه هر کانال ریشه مشخصی به طور کلی حاوی بیش از 5 تا 30 گونه به طور همزمان نمی باشد.

ترکیب فلور باکتریایی و محل قرارگیری آن از میکروارگانیسم ها در کانال ریشه به چندین مورد بستگی دارد:

عوامل:

میزان اکسیژن موجود، دسترسی باکتریایی به مواد مغذی ، وضعیت دفاعی میزبان ،سطح pH غالب و … است . این باکتری ها به راحتی خود را در یک بیوفیلم، یک “پلاک اندودنتیک” واقعی سازماندهی می کنند و این به عنوان عامل اصلی در نظر گرفته می شود.

سوزن های کوچکتر امکان انتقال ماده شستشو نزدیک به راس را فراهم می کنند ، البته این موضوع خالی از نگرانی نیست. چندین تغییر در طراحی نوک سوزن در سال های اخیر برای تسهیل اثربخشی و به حداقل رساندن خطرات و افزایش ایمنی ارائه شده است. سوزن های دارای نوک های انتهایی باز تا انتهای تاج ریشه محلول شستشو را وارد می کنند و در نتیجه فشار آپیکال درون کانال را افزایش می دهند.

سر سوزن شستشوی اندو دو سوراخ انتها بسته از نوع تهویه هستند و در نتیجه فشار بیشتری بر دیواره های کانال ریشه ایجاد می کنند و باعث بهبود فعال شدن هیدرودینامیکی ماده شستشو می شوند و احتمال اکستروژن آپیکال را کاهش می دهند. این امر باعث می شود که شستشو ریفلاکس شود و در نتیجه بقایای بیشتری به صورت کرونال جابجا و خارج شود و این در حالی است که از نشت سهوی ماده شستشو به بافت های اطراف دهانه جلوگیری می شود.

 

منبع : 

خرید سر سوزن شستشوي اندو دو سوراخ



:: بازدید از این مطلب : 413
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 10 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

لایت کیور وودپکر مدل LED.B

مشخصات و اطلاعات لایت کیور وودپکر مدل LED.B:

لایت کیور وودپکر مدل LED.B از جمله تجهیزات اندودانتیکس است. زمانی که پوسیدگی دندان به قسمت های عمیق تر یعنی کانال دندان و پالپ ها می رسد، درد شدیدی ایجاد می شود. که ممکن است تحمل آن برای فرد بسیار سخت باشد. در این گونه مواقع پزشک برای برطرف نمودن التهاب و درد دندان و همچنین افزایش طول عمر دندان درمان ریشه انجام می دهد.

در اندودانتیکس یا همان درمان ریشه از ابزارهای مختلفی استفاده می شود. که یکی از آن ها دستگاه لایت کیور می باشد. البته از این دستگاه در تمامی اندودانتیکس ها استفاده نمی شود. در برخی مواقع درمان ریشه برای دندان های جلویی و قابل دید انجام می شود. در این صورت استفاده نمودن از آمالگام می تواند زیبایی دندان ها را از بین ببرد. بنابراین بهترین مواد اندو برای ترمیم دندان های قابل مشاهده کامپوزیت می باشد.

از طرفی در برخی مواقع پوسیدگی به قدری کم است که، دندان پزشک تشخیص می دهد به جای آمالگام از کامپوزیت همرنگ دندان استفاده نماید. برای سفت نمودن کامپوزیت ها از دستگاه لایت کیور مانند لایت کیور وودپکر مدل LED.B استفاده می گردد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با لایت کیور وودپکر LED.B و کاربرد آن در دندان پزشکی به طور کامل آشنا کنیم.

 

دستگاه لایت کیور چیست؟

زمانی که پزشک استفاده نمودن از کامپوزیت را به جای آمالگام تشخیص می دهد. قطعا استفاده نمودن از دستگاه لایت کیور الزامی است. به طور کلی دستگاه لایت کیور نوعی ابزار اندو است، که به منظور سفت و سخت نمودن کامپوزیت ها جهت پر کردن فضای خالی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه استفاده نمودن از کامپوزیت ها به منظور ترمیم دندان از کاربرد بیشتری نسبت به کامپوزیت ها برخوردار است. زیرا این مواد اندو هیچ اختلالی در زیبایی دندان ها ایجاد نمی کند. اما کامپوزیت ها مواد بسیار نرمی هستند که با استفاده از دستگاه لایت سخت می شوند. البته میزان سختی کامپوزیت ها به درجه پلیمریزاسیون و همچنین شدت نور خروجی از دستگاه بستگی دارد.

بهترین شدت نور دستگاه 400 تا 520 نانومتر است. البته عوامل گوناگونی وجود دارد که می تواند شدت نور خروجی از دستگاه موثر باشد.

با توجه به اینکه امروزه از کامپوزیت های نوری به وفور در دندان پزشکی استفاده می شود. اهمیت پلیمریزاسیون نیز بیشتر می شود. زیرا میزان کیفیت و موفقیت این کامپوزیت ها کاملا بستگی به میزان پلیمریزاسیون دارد. به همین دلیل در صورتی که میزان پلیمریزاسیون ناقص باشد می تواند اثرات مخرب در جذب آب و حلالیت کامپوزیت داشته و در نهایت منجر به کاهش سختی کامپوزیت شود. در این مرحله دستگاه لایت کیور اهمیت خود را به نمایش می گذارد.

از طرفی در صورتی که مواد مورد استفاده جهت ترمیم دندان ناکافی باشد. می توان به استفاده از این دستگاه مواد قرار داده شده روی دندان را با استفاده از دستگاه لایت کیور سفت نمود و مجدد مواد روی دندان قرار داد.

لایت کیور وودپکر مدل LED.B

نحوه عملکرد دستگاه لایت کیور به چه صورت است؟

مواد مورد استفاده در دستگاه لایت کیور حاوی آلفا دی کتون (کامفورکینون یا بنزین) می باشد. برای رساندن آلفا دی کتون به وضعیت تحریک شده، نور با شدت کافی در دامنه خاص الزامی است. تا بتواند مواد ترمیمی را به سختی قابل توجه برساند. از عوامل موثر در شدت نور خروجی این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • احتمال خرابی فیلتر
  • آلوده بودن نوک دستگاه
  • ایجاد شکستگی در قیمت انتقال دهنده نور
  • ضعیف و مات شدن لامپ دستگاه
  • خراب شدن اجزا الکتریکی لایت کیور
  • ضعیف شدن منعکس کننده نور
  • تغییر پیدا کردن ولتاژ برق در محل درمان (مطب)
  • فاصله غیر استاندارد نوک لایت کیور با مواد قرار گرفته روی دندان
  • عدم تعیین تابش نور دستگاه به اندازه کافی
  • کم بودن قطر نوک دستگاه
  • روش های متنوع استریل کردن دستگاه نیز می تواند در تعیین شدت نور موثر باشد.

پوشش های پلاستیکی و یا سلفونی در قسمت نوک دستگاه لایت کیور قرار می گیرد. که نسبت به استریلیزاسیون می باشند. زیرا کاهش شدت نور در آن ها نسبت به سایر روش ها کمتر است. همچنین مانع از برخورد مواد ترمیمی به نوک دستگاه می شود. از آنجایی که زمان تابش و همچنین فاصله دستگاه با مواد ترمیمی کاملا به کنترل دندان پزشک بستگی دارد. در صورت کاهش کیفیت دندان پزشک می تواند به راحتی آن را اصلاح نماید. 

بهترین زمان و فاصله برای رسیدن به حداکثر پلیمریزاسیون کامپوزیت توسط کارخانه سازنده روی راهنمای دستگاه تعیین شده است. که بهتر است دندان پزشک با توجه به آن از دستگاه استفاده نماید. زیرا هر چه فاصله بیشتر شود، میزان پلیمریزاسیون کامپوزیت نیز کاهش خواهد یافت.

 

بهترین برند دستگاه لایت کیور کدام است؟  

شرکت های مختلفی هستند که دستگاه لایت کیور را ساخته اند. اما قطعا کیفیت تمامی این دستگاه ها یکسان نیست. یکی از بهترین شرکت های تولید کننده این دستگاه برند WOODPERCKER است. این دستگاه ها دارای صفحه OLED می باشند که موجب دیده شدن صفحه لایت از زوایای مختلف می شود. این دستگاه طراحی ارگونومیک دارد. که موجب می شود دندان پزشک بتواند تسلط بیشتری روی دستگاه داشته باشد و بهتر زمان استفاده از آن را تنظیم نماید.

از طرفی دستگاه لایت کیور وودپکر مانند لایت کیور وودپکر LED.B دارای فن داخلی است. که از گرم شدن بیش از اندازه دستگاه جلوگیری می نماید. از طرفی قابل تعویض بودن باتری این دستگاه از دیگر مزایای آن محسوب می شود. اگر بخواهیم به ویژگی های دیگری از این دستگاه اشاره نماییم باید بگوییم که این دستگاه دارای سه مد کاری با حالت رمپ، فول و پالس می باشد. از طرفی حافظه اتوماتیک لایت کیور وودپکر مدل LED.B از تنظیم مکرر آن جلوگیری می نماید. همچنین از ویژگی های منحصر به فرد لایت کیور وودپکر می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • به طور مداوم و در کمتر از 10 ساعت، می توان بیش از 500 بار از این دستگاه استفاده نمود.
  • تنظیم زمان این دستگاه بین 3 تا 40 ثانیه متغیر است.
  • این دستگاه همراه با لایت متر در بسته بندی آن، در اختیار فروشنده قرار می گیرد.
  • زاویه تابش این دستگاه 65 درجه است. به همین دلیل از کاهش شدت نور جلوگیری می نماید.
  • ساخت کشور چین است و نوع اتصال آن بی سیم است.

 

مشخصات فنی لایت کیور وودپکر LED.B:

  • توان شدت اشعه خروجی 1000-1700 میلی وات بر سانتیمتر مربع
  • لایت کیور وودپکر LED.B دارای باتری لیتیومی 2000 میلی آمپری قابل تعویض
  • لایت کیور وودپکر LED.B دارای وزن دستگاه 145 گرم
  • پهنای باند اشعه خروجی 385-515 نانومتر
  • لایت کیور وودپکر مدل LED.B دارای لایت گاید قابل اتوکلاو
  • لایت کیور وودپکر LED.B دارای صفحه نمایش دیجیتال

منبع : 

خرید لايت کيور وودپکر مدل LED.B

 



:: بازدید از این مطلب : 396
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

لایت کیور وودپکر مدل LED.B

مشخصات و اطلاعات لایت کیور وودپکر مدل LED.B:

لایت کیور وودپکر مدل LED.B از جمله تجهیزات اندودانتیکس است. زمانی که پوسیدگی دندان به قسمت های عمیق تر یعنی کانال دندان و پالپ ها می رسد، درد شدیدی ایجاد می شود. که ممکن است تحمل آن برای فرد بسیار سخت باشد. در این گونه مواقع پزشک برای برطرف نمودن التهاب و درد دندان و همچنین افزایش طول عمر دندان درمان ریشه انجام می دهد.

در اندودانتیکس یا همان درمان ریشه از ابزارهای مختلفی استفاده می شود. که یکی از آن ها دستگاه لایت کیور می باشد. البته از این دستگاه در تمامی اندودانتیکس ها استفاده نمی شود. در برخی مواقع درمان ریشه برای دندان های جلویی و قابل دید انجام می شود. در این صورت استفاده نمودن از آمالگام می تواند زیبایی دندان ها را از بین ببرد. بنابراین بهترین مواد اندو برای ترمیم دندان های قابل مشاهده کامپوزیت می باشد.

از طرفی در برخی مواقع پوسیدگی به قدری کم است که، دندان پزشک تشخیص می دهد به جای آمالگام از کامپوزیت همرنگ دندان استفاده نماید. برای سفت نمودن کامپوزیت ها از دستگاه لایت کیور مانند لایت کیور وودپکر مدل LED.B استفاده می گردد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با لایت کیور وودپکر LED.B و کاربرد آن در دندان پزشکی به طور کامل آشنا کنیم.

 

دستگاه لایت کیور چیست؟

زمانی که پزشک استفاده نمودن از کامپوزیت را به جای آمالگام تشخیص می دهد. قطعا استفاده نمودن از دستگاه لایت کیور الزامی است. به طور کلی دستگاه لایت کیور نوعی ابزار اندو است، که به منظور سفت و سخت نمودن کامپوزیت ها جهت پر کردن فضای خالی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه استفاده نمودن از کامپوزیت ها به منظور ترمیم دندان از کاربرد بیشتری نسبت به کامپوزیت ها برخوردار است. زیرا این مواد اندو هیچ اختلالی در زیبایی دندان ها ایجاد نمی کند. اما کامپوزیت ها مواد بسیار نرمی هستند که با استفاده از دستگاه لایت سخت می شوند. البته میزان سختی کامپوزیت ها به درجه پلیمریزاسیون و همچنین شدت نور خروجی از دستگاه بستگی دارد.

بهترین شدت نور دستگاه 400 تا 520 نانومتر است. البته عوامل گوناگونی وجود دارد که می تواند شدت نور خروجی از دستگاه موثر باشد.

با توجه به اینکه امروزه از کامپوزیت های نوری به وفور در دندان پزشکی استفاده می شود. اهمیت پلیمریزاسیون نیز بیشتر می شود. زیرا میزان کیفیت و موفقیت این کامپوزیت ها کاملا بستگی به میزان پلیمریزاسیون دارد. به همین دلیل در صورتی که میزان پلیمریزاسیون ناقص باشد می تواند اثرات مخرب در جذب آب و حلالیت کامپوزیت داشته و در نهایت منجر به کاهش سختی کامپوزیت شود. در این مرحله دستگاه لایت کیور اهمیت خود را به نمایش می گذارد.

از طرفی در صورتی که مواد مورد استفاده جهت ترمیم دندان ناکافی باشد. می توان به استفاده از این دستگاه مواد قرار داده شده روی دندان را با استفاده از دستگاه لایت کیور سفت نمود و مجدد مواد روی دندان قرار داد.

لایت کیور وودپکر مدل LED.B

نحوه عملکرد دستگاه لایت کیور به چه صورت است؟

مواد مورد استفاده در دستگاه لایت کیور حاوی آلفا دی کتون (کامفورکینون یا بنزین) می باشد. برای رساندن آلفا دی کتون به وضعیت تحریک شده، نور با شدت کافی در دامنه خاص الزامی است. تا بتواند مواد ترمیمی را به سختی قابل توجه برساند. از عوامل موثر در شدت نور خروجی این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • احتمال خرابی فیلتر
  • آلوده بودن نوک دستگاه
  • ایجاد شکستگی در قیمت انتقال دهنده نور
  • ضعیف و مات شدن لامپ دستگاه
  • خراب شدن اجزا الکتریکی لایت کیور
  • ضعیف شدن منعکس کننده نور
  • تغییر پیدا کردن ولتاژ برق در محل درمان (مطب)
  • فاصله غیر استاندارد نوک لایت کیور با مواد قرار گرفته روی دندان
  • عدم تعیین تابش نور دستگاه به اندازه کافی
  • کم بودن قطر نوک دستگاه
  • روش های متنوع استریل کردن دستگاه نیز می تواند در تعیین شدت نور موثر باشد.

پوشش های پلاستیکی و یا سلفونی در قسمت نوک دستگاه لایت کیور قرار می گیرد. که نسبت به استریلیزاسیون می باشند. زیرا کاهش شدت نور در آن ها نسبت به سایر روش ها کمتر است. همچنین مانع از برخورد مواد ترمیمی به نوک دستگاه می شود. از آنجایی که زمان تابش و همچنین فاصله دستگاه با مواد ترمیمی کاملا به کنترل دندان پزشک بستگی دارد. در صورت کاهش کیفیت دندان پزشک می تواند به راحتی آن را اصلاح نماید. 

بهترین زمان و فاصله برای رسیدن به حداکثر پلیمریزاسیون کامپوزیت توسط کارخانه سازنده روی راهنمای دستگاه تعیین شده است. که بهتر است دندان پزشک با توجه به آن از دستگاه استفاده نماید. زیرا هر چه فاصله بیشتر شود، میزان پلیمریزاسیون کامپوزیت نیز کاهش خواهد یافت.

 

بهترین برند دستگاه لایت کیور کدام است؟  

شرکت های مختلفی هستند که دستگاه لایت کیور را ساخته اند. اما قطعا کیفیت تمامی این دستگاه ها یکسان نیست. یکی از بهترین شرکت های تولید کننده این دستگاه برند WOODPERCKER است. این دستگاه ها دارای صفحه OLED می باشند که موجب دیده شدن صفحه لایت از زوایای مختلف می شود. این دستگاه طراحی ارگونومیک دارد. که موجب می شود دندان پزشک بتواند تسلط بیشتری روی دستگاه داشته باشد و بهتر زمان استفاده از آن را تنظیم نماید.

از طرفی دستگاه لایت کیور وودپکر مانند لایت کیور وودپکر LED.B دارای فن داخلی است. که از گرم شدن بیش از اندازه دستگاه جلوگیری می نماید. از طرفی قابل تعویض بودن باتری این دستگاه از دیگر مزایای آن محسوب می شود. اگر بخواهیم به ویژگی های دیگری از این دستگاه اشاره نماییم باید بگوییم که این دستگاه دارای سه مد کاری با حالت رمپ، فول و پالس می باشد. از طرفی حافظه اتوماتیک لایت کیور وودپکر مدل LED.B از تنظیم مکرر آن جلوگیری می نماید. همچنین از ویژگی های منحصر به فرد لایت کیور وودپکر می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • به طور مداوم و در کمتر از 10 ساعت، می توان بیش از 500 بار از این دستگاه استفاده نمود.
  • تنظیم زمان این دستگاه بین 3 تا 40 ثانیه متغیر است.
  • این دستگاه همراه با لایت متر در بسته بندی آن، در اختیار فروشنده قرار می گیرد.
  • زاویه تابش این دستگاه 65 درجه است. به همین دلیل از کاهش شدت نور جلوگیری می نماید.
  • ساخت کشور چین است و نوع اتصال آن بی سیم است.

 

مشخصات فنی لایت کیور وودپکر LED.B:

  • توان شدت اشعه خروجی 1000-1700 میلی وات بر سانتیمتر مربع
  • لایت کیور وودپکر LED.B دارای باتری لیتیومی 2000 میلی آمپری قابل تعویض
  • لایت کیور وودپکر LED.B دارای وزن دستگاه 145 گرم
  • پهنای باند اشعه خروجی 385-515 نانومتر
  • لایت کیور وودپکر مدل LED.B دارای لایت گاید قابل اتوکلاو
  • لایت کیور وودپکر LED.B دارای صفحه نمایش دیجیتال

منبع : 

خرید لايت کيور وودپکر مدل LED.B

 



:: بازدید از این مطلب : 406
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

لایت کیور وودپکر LED-H

مشخصات و اطلاعات لایت کیور وودپکر LED-H:

زمانی که پوسیدگی دندان به قسمت های عمیق تر یعنی کانال دندان و پالپ ها می رسد، درد شدیدی ایجاد می شود. که ممکن است تحمل آن برای فرد بسیار سخت باشد. در این گونه مواقع پزشک برای برطرف نمودن التهاب و درد دندان و همچنین افزایش طول عمر دندان درمان ریشه انجام می دهد.

در اندودانتیکس یا همان درمان ریشه از ابزارهای مختلفی استفاده می شود. که یکی از آن ها دستگاه لایت کیور می باشد. البته از این دستگاه در تمامی اندودانتیکس ها استفاده نمی شود. در برخی مواقع درمان ریشه برای دندان های جلویی و قابل دید انجام می شود. در این صورت استفاده نمودن از آمالگام می تواند زیبایی دندان ها را از بین ببرد. بنابراین بهترین مواد اندو برای ترمیم دندان های قابل مشاهده کامپوزیت می باشد.

از طرفی در برخی مواقع پوسیدگی به قدری کم است که، دندان پزشک تشخیص می دهد به جای آمالگام از کامپوزیت همرنگ دندان استفاده نماید. برای سفت نمودن کامپوزیت ها از دستگاه لایت کیور استفاده می گردد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با دستگاه لایت کیور و کاربرد آن در دندان پزشکی به طور کامل آشنا کنیم.

 

دستگاه لایت کیور چیست؟

زمانی که پزشک استفاده نمودن از کامپوزیت را به جای Amalgam تشخیص می دهد. قطعا استفاده نمودن از دستگاه لایت کیور الزامی است. به طور کلی دستگاه لایت کیور نوعی ابزار اندو است، که به منظور سفت و سخت نمودن کامپوزیت ها جهت پر کردن فضای خالی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه استفاده نمودن از کامپوزیت ها به منظور ترمیم دندان از کاربرد بیشتری نسبت به کامپوزیت ها برخوردار است. زیرا این مواد اندو هیچ اختلالی در زیبایی دندان ها ایجاد نمی کند. اما کامپوزیت ها مواد بسیار نرمی هستند که با استفاده از دستگاه لایت سخت می شوند. البته میزان سختی کامپوزیت ها به درجه پلیمریزاسیون و همچنین شدت نور خروجی از دستگاه بستگی دارد.

بهترین شدت نور دستگاه 400 تا 520 نانومتر است. البته عوامل گوناگونی وجود دارد که می تواند شدت نور خروجی از دستگاه موثر باشد.

با توجه به اینکه امروزه از کامپوزیت های نوری به وفور در دندان پزشکی استفاده می شود. اهمیت پلیمریزاسیون نیز بیشتر می شود. زیرا میزان کیفیت و موفقیت این کامپوزیت ها کاملا بستگی به میزان پلیمریزاسیون دارد. به همین دلیل در صورتی که میزان پلیمریزاسیون ناقص باشد می تواند اثرات مخرب در جذب آب و حلالیت کامپوزیت داشته و در نهایت منجر به کاهش سختی کامپوزیت شود. در این مرحله دستگاه لایت کیور اهمیت خود را به نمایش می گذارد.

از طرفی در صورتی که مواد مورد استفاده جهت ترمیم دندان ناکافی باشد. می توان به استفاده از لایت کیور وودپکر LED-H مواد قرار داده شده روی دندان را سفت نمود و مجدد مواد روی دندان قرار داد.

 

نحوه عملکرد لایت کیور وودپکر LED-H به چه صورت است؟

مواد مورد استفاده در دستگاه لایت کیور حاوی آلفا دی کتون (کامفورکینون یا بنزین) می باشد. برای رساندن آلفا دی کتون به وضعیت تحریک شده، نور با شدت کافی در دامنه خاص الزامی است. تا بتواند مواد ترمیمی را به سختی قابل توجه برساند. از عوامل موثر در شدت نور خروجی این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • احتمال خرابی فیلتر
  • آلوده بودن نوک دستگاه
  • ایجاد شکستگی در قیمت انتقال دهنده نور
  • ضعیف و مات شدن لامپ دستگاه
  • خراب شدن اجزا الکتریکی لایت کیور وودپکر LED-H
  • ضعیف شدن منعکس کننده نور
  • تغییر پیدا کردن ولتاژ برق در محل درمان (مطب)
  • فاصله غیر استاندارد نوک لایت کیور با مواد قرار گرفته روی دندان
  • عدم تعیین تابش نور دستگاه به اندازه کافی
  • کم بودن قطر نوک دستگاه
  • روش های متنوع استریل کردن دستگاه نیز می تواند در تعیین شدت نور موثر باشد.

پوشش های پلاستیکی و یا سلفونی در قسمت نوک لایت کیور وودپکر LED-H قرار می گیرد. که نسبت به استریلیزاسیون ارجح می باشند. زیرا کاهش شدت نور در آن ها نسبت به سایر روش ها کمتر است. همچنین مانع از برخورد مواد ترمیمی به نوک دستگاه می شود. از آنجایی که زمان تابش و همچنین فاصله دستگاه با مواد ترمیمی کاملا به کنترل دندان پزشک بستگی دارد. در صورت کاهش کیفیت دندان پزشک می تواند به راحتی آن را اصلاح نماید. 

بهترین زمان و فاصله برای رسیدن به حداکثر پلیمریزاسیون کامپوزیت توسط کارخانه سازنده روی راهنمای دستگاه تعیین شده است. که بهتر است دندان پزشک با توجه به آن از لایت کیور وودپکر LED-H استفاده نماید. زیرا هر چه فاصله بیشتر شود، میزان پلیمریزاسیون کامپوزیت نیز کاهش خواهد یافت.

لایت کیور وودپکر LED-H

بهترین برند دستگاه لایت کیور کدام است؟

شرکت های مختلفی هستند که لایت کیور وودپکر LED-H را ساخته اند. اما قطعا کیفیت تمامی این دستگاه ها یکسان نیست. یکی از بهترین شرکت های تولید کننده این دستگاه برند WOODPERCKER است. این دستگاه ها دارای صفحه OLED می باشند که موجب دیده شدن صفحه لایت از زوایای مختلف می شود. این دستگاه طراحی ارگونومیک دارد. که موجب می شود دندان پزشک بتواند تسلط بیشتری روی دستگاه داشته باشد و بهتر زمان استفاده از آن را تنظیم نماید.

از طرفی لایت کیور وودپکر LED-H دارای فن داخلی است. که از گرم شدن بیش از اندازه دستگاه جلوگیری می نماید. از طرفی قابل تعویض بودن باتری این دستگاه از دیگر مزایای آن محسوب می شود. اگر بخواهیم به ویژگی های دیگری از این دستگاه اشاره نماییم باید بگوییم که این دستگاه دارای سه مد کاری با حالت رمپ، فول و پالس می باشد. از طرفی حافظه اتوماتیک لایت کیور وودپکر از تنظیم مکرر آن جلوگیری می نماید. همچنین از ویژگی های منحصر به فرد لایت کیور وودپکر می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • به طور مداوم و در کمتر از 10 ساعت، می توان بیش از 500 بار از این دستگاه استفاده نمود.
  • تنظیم زمان لایت کیور وودپکر LED-H بین 3 تا 40 ثانیه متغیر است.
  • این دستگاه همراه با لایت متر در بسته بندی آن، در اختیار فروشنده قرار می گیرد.
  • زاویه تابش این دستگاه 65 درجه است. به همین دلیل از کاهش شدت نور جلوگیری می نماید
  • ساخت کشور چین است و نوع اتصال آن بی سیم است.

 

مشخصات فنی لایت کیور وودپکر LED-H:

  • نوع و صفحه نمایش:

لایت کیور وودپکر LED-H از نوع خارج یونیتی و بی سیم می باشد که باطری تعبیه شده برای آن به صورت لیتیومی یونی شارژی با قدرت 2200 میلی آمپر و قابل تعویض می باشد. وزن این دستگاه 178 گرم بوده و ابعاد هندپیس آن نیز برابر با 252*25 میلی متر می باشد. صفحه نمایش موجود بر روی بدنه این لایت کیور از نوع دیجیتال است که اطلاعات کاری دستگاه را نمایش می دهد. با یک بار شارژ کامل این دستگاه می توان از آن به مدت 500 بار استفاده نمود.

  • طول موج و شدت نور:

طول موج لایت کیور وودپکر LED-H برابر با 385 الی 515 نانومتر بوده و شدت جریان نور آن 1200 mw/cm2 می باشد. برای این دستگاه یک لامپ LED با نور و عمر بسیار بالا در حدود 50.000 ساعت تعبیه شده است که به وضوح دید دندانپزشک کمک می نماید. لایت گاد این لایت کیور وودپکر LED-H دارای ابعاد 8 میلی متری می باشد. بدنه این دستگاه به صورت کاملا فلزی بوده و توان آن برابر با DC5 V, AC 100-240 V,50 HZ است.

  • زمان و مد کاری:

لایت کیور وودپکر LED-H دارای دو حالت کاری شامل Standard و Ortho بوده و مدت زمان مورد نیاز جهت کارکرد آن برابر با 1 الی 20 ثانیه می باشد. این دستگاه می تواند ابعاد 3 میلی متر از دندان را در مدت زمان 3 ثانیه کیور نماید. همچنین این دستگاه مجهز به قابلیت هایی نظیر خاموش شدن خودکار، هشدار باطری، هشدار صورتی و محافظ چشمی و گرمایی نیز می باشد.

منبع : 

خرید لايت کيور وودپکر مدل LED-H



:: بازدید از این مطلب : 432
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد افخمی

لایت کیور وودپکر مدل LED-F

مشخصات و اطلاعات لایت کیور وودپکر مدل LED-F:

زمانی که پوسیدگی دندان به قسمت های عمیق تر یعنی کانال دندان و پالپ ها می رسد، درد شدیدی ایجاد می شود. که ممکن است تحمل آن برای فرد بسیار سخت باشد. در این گونه مواقع پزشک برای برطرف نمودن التهاب و درد دندان و همچنین افزایش طول عمر دندان درمان ریشه انجام می دهد.

در اندودانتیکس یا همان درمان ریشه از ابزارهای مختلفی استفاده می شود. که یکی از آن ها دستگاه لایت کیور می باشد. البته از این دستگاه در تمامی اندودانتیکس ها استفاده نمی شود. در برخی مواقع درمان ریشه برای دندان های جلویی و قابل دید انجام می شود. در این صورت استفاده نمودن از آمالگام می تواند زیبایی دندان ها را از بین ببرد. بنابراین بهترین مواد اندو برای ترمیم دندان های قابل مشاهده کامپوزیت می باشد.

از طرفی در برخی مواقع پوسیدگی به قدری کم است که، دندان پزشک تشخیص می دهد به جای آمالگام از کامپوزیت همرنگ دندان استفاده نماید. برای سفت نمودن کامپوزیت ها از دستگاه لایت کیور مانند لایت کیور وودپکر مدل LED-F استفاده می گردد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با لایت کیور وودپکر مدل LED-F و کاربرد آن در دندان پزشکی به طور کامل آشنا کنیم.

 

دستگاه لایت کیور چیست؟

زمانی که پزشک استفاده نمودن از کامپوزیت را به جای آمالگام تشخیص می دهد. قطعا استفاده نمودن از دستگاه لایت کیور الزامی است. به طور کلی دستگاه لایت کیور نوعی ابزار اندو است، که به منظور سفت و سخت نمودن کامپوزیت ها جهت پر کردن فضای خالی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه استفاده نمودن از کامپوزیت ها به منظور ترمیم دندان از کاربرد بیشتری نسبت به کامپوزیت ها برخوردار است. زیرا این مواد اندو هیچ اختلالی در زیبایی دندان ها ایجاد نمی کند. اما کامپوزیت ها مواد بسیار نرمی هستند که با استفاده از دستگاه لایت سخت می شوند. البته میزان سختی کامپوزیت ها به درجه پلیمریزاسیون و همچنین شدت نور خروجی از دستگاه بستگی دارد.

بهترین شدت نور دستگاه 400 تا 520 نانومتر است. البته عوامل گوناگونی وجود دارد که می تواند شدت نور خروجی از دستگاه موثر باشد.

با توجه به اینکه امروزه از کامپوزیت های نوری به وفور در دندان پزشکی استفاده می شود. اهمیت پلیمریزاسیون نیز بیشتر می شود. زیرا میزان کیفیت و موفقیت این کامپوزیت ها کاملا بستگی به میزان polymerization دارد. به همین دلیل در صورتی که میزان پلیمریزاسیون ناقص باشد می تواند اثرات مخرب در جذب آب و حلالیت کامپوزیت داشته و در نهایت منجر به کاهش سختی کامپوزیت شود. در این مرحله دستگاه لایت کیور اهمیت خود را به نمایش می گذارد.

از طرفی در صورتی که مواد مورد استفاده جهت ترمیم دندان ناکافی باشد. می توان به استفاده از این دستگاه مواد قرار داده شده روی دندان را با استفاده از دستگاه لایت کیور سفت نمود و مجدد مواد روی دندان قرار داد.

لایت کیور

نحوه عملکرد دستگاه لایت کیور به چه صورت است؟

مواد مورد استفاده در دستگاه لایت کیور حاوی آلفا دی کتون (کامفورکینون یا بنزین) می باشد. برای رساندن آلفا دی کتون به وضعیت تحریک شده، نور با شدت کافی در دامنه خاص الزامی است. تا بتواند مواد ترمیمی را به سختی قابل توجه برساند. از عوامل موثر در شدت نور خروجی این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • احتمال خرابی فیلتر
  • آلوده بودن نوک دستگاه
  • ایجاد شکستگی در قیمت انتقال دهنده نور
  • ضعیف و مات شدن لامپ دستگاه
  • خراب شدن اجزا الکتریکی لایت کیور
  • ضعیف شدن منعکس کننده نور
  • تغییر پیدا کردن ولتاژ برق در محل درمان (مطب)
  • فاصله غیر استاندارد نوک لایت کیور با مواد قرار گرفته روی دندان
  • عدم تعیین تابش نور دستگاه به اندازه کافی
  • کم بودن قطر نوک دستگاه
  • روش های متنوع استریل کردن دستگاه نیز می تواند در تعیین شدت نور موثر باشد.

پوشش های پلاستیکی و یا سلفونی در قسمت نوک دستگاه لایت کیور قرار می گیرد. که نسبت به استریلیزاسیون ارجح می باشند. زیرا کاهش شدت نور در آن ها نسبت به سایر روش ها کمتر است. همچنین مانع از برخورد مواد ترمیمی به نوک دستگاه می شود. از آنجایی که زمان تابش و همچنین فاصله دستگاه با مواد ترمیمی کاملا به کنترل دندان پزشک بستگی دارد. در صورت کاهش کیفیت دندان پزشک می تواند به راحتی آن را اصلاح نماید. 

بهترین زمان و فاصله برای رسیدن به حداکثر پلیمریزاسیون کامپوزیت توسط کارخانه سازنده روی راهنمای دستگاه تعیین شده است. که بهتر است دندان پزشک با توجه به آن از لایت کیور وودپکر مدل LED-F استفاده نماید. زیرا هر چه فاصله بیشتر شود، میزان پلیمریزاسیون کامپوزیت نیز کاهش خواهد یافت.

 

بهترین برند دستگاه لایت کیور کدام است؟

شرکت های مختلفی هستند که دستگاه لایت کیور را ساخته اند. اما قطعا کیفیت تمامی این دستگاه ها یکسان نیست. یکی از بهترین شرکت های تولید کننده این دستگاه برند WOODPERCKER است. این دستگاه ها دارای صفحه OLED می باشند که موجب دیده شدن صفحه لایت از زوایای مختلف می شود. این دستگاه طراحی ارگونومیک دارد. که موجب می شود دندان پزشک بتواند تسلط بیشتری روی دستگاه داشته باشد و بهتر زمان استفاده از آن را تنظیم نماید.

از طرفی دستگاه لایت کیور وودپکر دارای فن داخلی است. که از گرم شدن بیش از اندازه دستگاه جلوگیری می نماید. از طرفی قابل تعویض بودن باتری این دستگاه از دیگر مزایای آن محسوب می شود. اگر بخواهیم به ویژگی های دیگری از لایت کیور وودپکر LED-F اشاره نماییم باید بگوییم که این دستگاه دارای سه مد کاری با حالت رمپ، فول و پالس می باشد. از طرفی حافظه اتوماتیک لایت کیور وودپکر از تنظیم مکرر آن جلوگیری می نماید. همچنین از ویژگی های منحصر به فرد لایت کیور وودپکر مانند لایت کیور وودپکر مدل LED-F می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • به طور مداوم و در کمتر از 10 ساعت، می توان بیش از 500 بار از این دستگاه استفاده نمود.
  • تنظیم زمان این دستگاه بین 3 تا 40 ثانیه متغیر است.
  • این دستگاه همراه با لایت متر در بسته بندی آن، در اختیار فروشنده قرار می گیرد.
  • زاویه تابش این دستگاه 65 درجه است. به همین دلیل از کاهش شدت نور جلوگیری می نماید.
  • ساخت کشور چین است و نوع اتصال آن بی سیم است.

 

مشخصات لایت کیور وودپکر LED-F:

  • صفحه نمایش و ابعاد:

صفحه نمایش تعبیه شده برای لایت کیور وودپکر مدل LED-F از نوع OLED رنگی بوده و از یک فن داخلی جهت خنک سازی دستگاه در حین کار و جلوگیری از آسیب به دست کاربر نیز برخوردار می باشد. در صورت یک بار شارژ کامل این دستگاه می توان از آن به میزان 500 بار به راحتی استفاده نمود. ابعاد این دستگاه برابر با 150*40*195 میلی متر با وزن 210 گرم می باشد. در صورت نیاز نیز می توان اقدام به تعویض باتری دستگاه نمود.

  • طول موج:

طول موج لایت کیور وودپکر مدل LED-F در حین کار به میزان 450 الی 470 نانومتر بوده و زاویه تابش آن برابر با 65 درجه می باشد. شدت نور این محصول نیز تا میزان 1800mw/cm2 می باشد. این دستگاه می تواند در مدت زمان 3 ثانیه اقدام به کیور کردن 6 میلی متر از سطح دندان نماید. لایت کیور وودپکر LED-F مجهز به لایت متر جهت تست اشعه خارجی بوده و امکان اتصال آن به پروب بلیچینگ نیز وجود دارد.

  • زمان و مد کاری:

لایت کیور وودپکر مدل LED-F از سه حالت و مد کاری شامل Pulse، Full Power و Ramping برخوردار می باشد. همچنین لایت کیور وودپکر LED-F مجهز به قابلیت تنظیم زمان از 3 الی 40 ثانیه بوده که دندانپزشک با توجه به نیاز خود زمان مناسب را تنظیم می نماید. همچنین برای لایت کیور وودپکر LED-F یک عدد لایت گاد با قابلیت اتوکلاو نیز تعبیه شده است. لامپ موجود در لایت کیور وودپکر مدل LED-F نیز از نوع LED با نور بسیار بالا است که به افزایش میدان دید دندانپزشک کمک بسیاری می نماید.

 

منبع : 

خرید لايت کيور وودپکر مدل Woodpecker LED-F



:: بازدید از این مطلب : 399
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 دی 1401 | نظرات ()